精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Mike Myers is a teacher at Chauncey Rose High School in Terre Haute,Indiana.Last year,he taught his students about the world’s rain forests.They learned that rain forests are important because the plants and animals of the rain forest give us food,wood,and medicine.
Destruction of the world’s rain forests is a serious problem.Unluckily,rain forests are disappearing at a rate of 80acres per minute!As part of a class project,Myers’students bought three acres of rain forest in Central America.They paid﹩25per acre.The students hope that the land they bought will be protected and not destroyed.The students became so interested in rain forests that they decided to get a closer look at a real rain forest.
So last June,Myers and four of his students took a boat ride down a river.They saw alligators and crocodiles.In the middle of the week,a guide took Myers and his students into the rain forest.“The monkeys were not happy that we were in their forest.They broke small branches off the trees and threw them at e us,”one of the students said,“It was a great learning experience for all of us,”said Myers.
Each student chose something specific about Costa Rica to study involving the plants,animals,food,and culture.During the last few days the group had time to do fun activities.They went whitewater rafting and horseback riding,and visited Costa Rica’s active volcano.
Myers hopes to make the trip every year with a different group of kids.

36.How much did Myers’students pay for the rain forest they bought?B
A.﹩25                 B.﹩75            C.﹩80           D.﹩2000
37.What did Myers and his students do at the beginning of the trip?C
A.They went into the rain forest.
B.They bought acres of rain forest.
C.They took a boat ride down a river.
D.They visited Costa Rica’s active volcano.
38.The word“Destruction”in paragraph 2probably means“the process of beingA.”
A.destroyed           B.developed        C.described       D.discovered.
39.When the monkeys saw Myers and his students,theyB.
A.felt excited     B.felt angry      C.jumped off the trees    D.left the rain forest
40.The passage mainly shows that Myers and his studentsA.
A.did something to protect rain forest
B.wanted to buy the rain forest in Costa Rica
C.were interested in the culture of Costa Rica
D.went to the rain forest for various fun activities.

分析 Mike Myers是印第安纳州的Chauncey Rose中学的老师.去年,他教了他的学生关于世界雨林的知识.他们学习到雨林是重要的,因为雨林里的植物和动物给我们食物、木头和药材.
对雨林的破坏是一个严重的问题.不幸的是,雨林正以每分钟80英亩的速度消失.作为课堂的一部分,Myers的学生们买了美国中部三英亩的雨林.他们每英亩付了25美元.学生们希望他们购买的土地能够被保护,不被破坏.学生们变得对雨林如此的感兴趣,以至于他们决定近距离的看一下真正的雨林.
所以上一个六月,Myers和他的四个学生,坐小船沿河而下.他们看到了短吻鳄和鳄鱼.在这一周中间时,一个向导带Myers和他的学生进入了雨林.“猴子们因为我们进入了他们的森林而感到不高兴.他们从树上折下小树枝,冲我们扔过来,”其中的一个学生说道,“这对我们所有人,都是一次很棒的经历,”Myers说道.
每个学生都选择了哥斯达黎加特种的东西来研究,包括植物、动物、食物以及文化.在过去的几天里,他们还做了一些有趣的活动,像骑马,漂流和参观哥斯达黎加的活火山.

解答 36:B推理判断题.根据Myers’students bought three acres of rain forest in Central America.They paid $25 per acre.可知学生买了3英亩热带雨林,每英亩是25美元,共是25×3=75美元. 故选B.
37:C细节理解题.根据So last June,Myers and four of his students took a boat ride down a river.可知在旅行刚开始的时候,他们坐着一艘小船沿着河流而下.故选C.
38:A词义猜测题.根据 Unluckily,rain forests are disappearing at a rate of 80 acres per minute!可知热带雨林正在消失,正在被破坏,故选A.
39:B细节理解题.根据The monkeys were not happy that we were in their forest可知猴子看到我们在热带雨林里并不高兴,因此是感到生气.故选B.
40:A推理判断题.根据The students hope that the land they bought will be protected and not destroyed.可知学生和老师买了三公顷热带雨林是希望保护热带雨林不收破坏,这是为保护热带雨林所做的一些事.故选A.

点评 这是一篇涉及健康环保的阅读理解题.题型有细节理解题、推理判断题、词义猜测题.考生在做题的过程中针对不同的题型采用不同的方法.比如对于37,39小题考生需要从文章中找出对应的句子.36,40小题则需根据文章上下文进行推理判断得出答案.38小题需根据文章相应部分来进行推敲猜测.此类阅读题需要多加训练,才能较好地答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.He denied      anything though he was questioned several times.(  )
A.stealB.stoleC.stealingD.to steal

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.There is no way that you cannot have any embarrassing moments. Youcan'tcontrol everything that happens,so you're going to be in an embarrassing situation one day.So how can you solve this problem?The answer is to control your actions and try not to get upset.
◆Remember that you'll probably laugh about it in a few days,so try to see the funny side of it right away.
◆If it is something so embarrassing that you feel you will never laugh about it,please remember that the (1)thing will be over after some time.
◆Ask your friends to give you a break and not to make fun of you.If you've done the same for them,they're more likely to agree to give you a break.
Always remember that you are not alone.Everyone has embarrassing moments.While you are sure that everyone is going to remember this moment forever,that fact is that they'll probably forget it very soon.Most of us remember the moments in which we feel embarrassed,but very few of us remember other people's embarrassing moments.
Most people have short memories.So while you may never forget the moment when your skirt was torn(撕裂) in gym class,most of the other people probably forget it at once.Although a short memory may not be a(n) (2)goodthing when you are trying to remember facts in a history test,it is useful when you are trying to forget life's most embarrassing moments.

任务一:请根据短文内容,分别写出(1)和(2)两处所缺单词.(每空限填一词)
71.(1)pain/trouble/matter/thing/problem/situation/embarrassment…  (2)good/helpful/useful/great…
任务二:根据短文内容,选择正确答案
72.It can be inferred(推断) from the passage thatB when you fall down after making a speech.
A.everyone will remember the moment forever
B.you may never forget the moment
C.other people will feel embarrassed
D.you will not remember the moment
任务三:请把上文中画线的句子译成汉语
73.你无法控制所发生的一切,总有一天你会遇到令你尴尬的情形..
任务四:请根据短文内容,回答下列问题
74.According to the passage,why does the writer say"you are not alone"?
Because everyone has embarrassing moments..
75.What's the main idea of the passage?
It's mainly about how tocontrol your actions and try not to get upset/deal with embarrassing situations (moments)… when you are embarrassed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.My busy work made it impossible for me to visit my old mother quite often.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.A little girl oftenwears (wear) colorful clothes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.I have a lovely room.It's         in the hotel.(  )
A.niceB.nicerC.the nicestD.the most nice

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Sending emails is much ______ than sending ordinary letters.(  )
A.fast and convenientB.faster and more convenient
C.fast and more convenientD.faster and convenient

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Each shop has _________ own way to attract customers.(  )
A.hisB.herC.itsD.My

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Which of the two T-shirts will you take?
-I'll take        .One is for my brother and the other is for myself.(  )
A.eitherB.bothC.neitherD.all

查看答案和解析>>

同步练习册答案