精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项.
A famous study was done in a school by a professor from a university.At the start of the school year,the teachers were given the names of five children.They were told that these five were the most excellent students in the class.But the fact was that these students were only average,and they were not the best students at all.Well,guess what?At the end of the year,all the five average students scored among the highest in the class.
What made these average students change so much to become top students?The only difference was the change in their teachers'attitude.Because the teachers believed that these five kids were the top students,they expected more from them.And so these five average students began to believe and expect more from themselves.So they worked harder to do as well as they could.
Do you know why?If you expect the best from people,they'll usually want to give you their best.A great leader said,"Treat a person just how he appears to be on the outside,and you'll make him even worse.But treat a person like he's already a success,and you'll help make him the best he can be."
Like the true story of 7-year-old Johnny,his teacher got so angry with him that one day she said,"Johnny,you're the naughtiest boy in this class.I'm sure you'll never change."The next year Johnny had a new teacher.And on the first day of class,she met with Johnny after school and said,"Johnny,I've heard a lot about you!But do you know that I don't believe a word of it."And every day after that,this new teacher treated Johnny as if he was one of the smartest students even when Johnny did naughty things.Later on,Johnny became a school leader.Because that's the power of our belief and attitude toward children.

37.The professor started his research byD.
A.teaching the five children himself
B.asking the five children to find a new teacher
C.telling the five students to work harder than ever before
D.telling the teacher the five students were the best in the class
38.The five average students became top students mainly because ofD.
A.the professor's study
B.the teachers'hard work
C.the change in the teachers
D.the change in the teachers'attitude
39.What does the passage mainly tell us?A
A.Attitude and belief can change a person.
B.Only teachers can make you a top student.
C.A professor's study can help you score highest.
D.If you want to get more,you should have new teachers.

分析 :本文叙述了对待一个人的信念和态度会改变一个人.一所大学的一个著名教授做了一项研究,给老师们五名学生,被告知是优秀的学生,实际上是普通学生.因为老师对他们的期望高,促使他们自己更加努力,最后成为优秀学生.同样老师相信学生有能力学好,也会促使学生进步的.

解答 37.细节理解题.根据They were toldthat these five were the most excellent students in the class.可知教师们被告知这五个学生是班里最优秀的学生.故选D.
38.细节理解题.根据The onlydifference was the change in their teachers'attitude.可知普通学生之所以变成优秀的学生是因为他们的老师的态度的变化.故选D.
39.概括归纳题.根据Because that'sthe power of our belief and attitude toward children.可知对待一个人的信念和态度会改变一个人的.故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Now students'English handwriting gets worse and worse,which makes their teachers feel worried.Is your English handwriting beautiful?If not,here are four steps that really work!
•Use paper that has lines
Using paper that has lines can keep you writing well when you write English words or sentences.Those lines on the paper can help you to write words in the right size.Be sure to fill the lined space completely.And make sure those capital letters (大写字母) are written properly.
•Slow down
If your writing is hard to read,try slowing down a little.For some kids,writing slowly makes handwriting clear.If you write too fast,it's hard for you to stop where you should,and even worse,you may make more mistakes.
•Hold your pen right
When you hold your pen in the correct way,writing is much easier.Some students press down really hard when they write.That makes the handwriting not nice.Try to relax yourself and don't hold the pen so hard.Let your writing appear nice and clean.If you do so,people will guess you are a student with a good habit.
•Draw more pictures
Drawing can improve your handwriting.You need to use the skills to control your pencil better when you are drawing pictures.Even though you have no chance to draw at school,you can practice by yourself at home.
Handwriting is very important.Imagine you are a world-famous movie star or a well-known sports player,what do you do when your fans run up to you?Give them your autographs(亲笔签名),of course!

66.A can help you to write words in the right size.
A.Using paper with lines
B.Holding your pen right
C.Practicing drawing pictures
D.Writing carefully on the paper
67.If you write too fast,it's easy toB.
A.make the words clear
B.make more mistakes
C.write the words smoothly
D.write the words nicely
68.Some students'handwriting is not nice because theyC.
A.write too slowly    
B.relax themselves when writing
C.press down really hard
D.don't pay attention to their spelling
69.According to the passage,we knowC is helpful to improve your handwriting.
A.holding your pen hard
B.copying more words
C.drawing pictures
D.looking at words carefully
70.What's the best title for the passage?D
A.How to Write Quickly  
B.Giving Your Autographs
C.Getting the Good Writing Habits
D.How to Improve Your Handwriting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-What's your plan for the summer holiday?
-I decide _________at home and have a good rest.(  )
A.stayB.stayedC.stayingD.to stay

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-How     hours do you read English books every day?-Two.(  )
A.manyB.muchC.oftenD.long

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Tom used to_____ up late,but now he gets used to _____ up early and do some exercise in the morning.(  )
A.get; to getB.getting; getC.get; getting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Lily,here are your pens.Please _____.
-OK,Mom.(  )
A.put away themB.put it awayC.put them away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.阅读短文,判断句子的正(T)误(F).
Tom comes from Canada.Now he is living in China with his parents.He gets up at about half past six and then has breakfast at seven o'clock.After breakfast,he leaves home at half past seven.He usually takes the No.103bus to school.He gets to school at seven fifty.There is a big park near his school.After lunch at school,he often plays games with his friends there.He has two classes every afternoon.When school is over,he usually buys some food and drinks in a supermarket.It's across from the park.It's on Beihai Street.

46.Tom is in Canada now.F
47.Tom has breakfast at seven o'clock.T
48.Tom usually goes to school by bus.T
49.Tom's school is far away from a big park.F
50.The supermarket is on Beihai Street.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

13.She wants to join  the artclub(划线提问)
What club does shewant to join?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.有成百上千从未实现过的预言.
There arehundredsofpredictionsthat nevercametrue.

查看答案和解析>>

同步练习册答案