【题目】 That was the end of the term. When we were studying something about DNA, Mr. Hunt, the science teacher, told us to prepare for a debate(辩论). I was a little worried. We found we were against a group which was filled with native English-speaking students, while there was only one American boy in our group. However, we didn’t dread the challenge. Our topic was “Should college accept students based on their DNA traits(特征)?”We opposed this thought.
![]()
I took the role of Q&A. When I went back to the dormitory(寝室), I asked for help from an experienced debater in college. He taught me how to express ideas, search for information on different websites and list the points.
After a week’s preparation, I stood on the stage with a well-thought plan in my mind. Then I noticed that the hope of our group, the American boy, was sick that day. His position of first speaker was empty. I had to take his position and plan my materials and data again. Before the debate, I kept asking myself what if I couldn’t understand what they were saying, and what if they included some idioms(惯用语)that I didn’t even know. I was even nervous. But when I stood in front of the whole class, I saw trust and encouragement from my group members. I started to cool down. I fluently stated our opinions and asked questions. When our opponents(对手)had their opening speech, I wrote down some points to retort(反驳)them. Although Mr. Hunt didn’t tell me who won the debate, I believe I have already learned a lot. Never lose confidence and you will surely win.
阅读短文,回答下列问题。
【1】Why was the writer worried that day?
_______________________________
【2】What does the underlined word “dread” mean in Chinese?
_______________________________
【3】What did the experienced debater teach the writer to prepare for the debate?
_______________________________
【4】When did the writer calm down?
________________________________
【5】What does the writer want to tell us?
________________________________
【答案】
【1】Because I found we were against a group which was filled with native English-speaking students, while there was only one American boy in our group.
(Because there was only one native English-speaking student in his group.)
【2】惧怕/非常害怕/极为担心
【3】He taught him how to express ideas, search for information on different websites and list the points.
【4】When he saw trust and encouragement from his group members.
【5】Never lose confidence and you will surely win.
【解析】
本文是一篇记叙文。作者在知道了这次辩论的话题之后,她着急了,因为她的小组只有一个讲英语的人。于是,为了准备辩论,作者向有经验的辩论手虚心请教,并在网上搜索资料。本文告诉了读者永远不要失去信心,那么你肯定会赢。
【1】根据文中I was a little worried. We found we were against a group which was filled with native English-speaking students, while there was only one American boy in our group. 我有点担心。我们发现我们对决的是一群说英语的学生,而在我们的小组里只有一个美国男孩。所以作者才会有些担心,故答案为Because I found we were against a group which was filled with native English-speaking students, while there was only one American boy in our group.
【2】根据文中However, we didn’t dread the challenge. 然而,我们并不……挑战。可知,这里的dread应该指的是“害怕,恐惧,畏惧”,故答案为:惧怕/非常害怕/极为担心。
【3】根据文中He taught me how to express ideas, search for information on different websites and list the points. 他教我如何表达想法,在不同的网站上搜索信息并列出要点。可知作者请教的人教他如何表达且在不同的网站搜索信息并列出要点,故答案为He taught him how to express ideas, search for information on different websites and list the points.
【4】根据文中I was even nervous. But when I stood in front of the whole class, I saw trust and encouragement from my group members. I started to cool down. 我甚至很紧张。但当我站在全班同学面前时,我看到了我的团队成员的信任和鼓励。我开始冷静下来。可知在看到团队成员对作者的信任和鼓励时,他冷静下来了,故答案为When he saw trust and encouragement from his group members.
【5】根据文中Although Mr. Hunt didn’t tell me who won the debate, I believe I have already learned a lot. Never lose confidence and you will surely win. 虽然亨特先生没有告诉我谁赢得了辩论,但我相信我已经学到了很多。永远不要失去信心,你一定会赢的。可知作者想告诉我们永远不要失去信心,一定会赢,故答案为Never lose confidence and you will surely win.
任务型阅读理解在做题的时候,首先要先阅读所给的任务,明确任务是什么,再带着任务去阅读,这样就能做到心中有数,有针对性地去读,才能提高阅读效率。这类题目做的时候应该略读全文,了解大意;然后再带着问题逐个击破,比如When did the writer calm down?,根据文中I was even nervous. But when I stood in front of the whole class, I saw trust and encouragement from my group members. I started to cool down.便可知道答案。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Do you know how to ______ this word?
—Yes, B-A-L-L.
A. spell B. read C. see D. meet
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】---Could you tell me __________?
---Yes. To take back my dictionary
A. Why did you come here B. When do you come here
C. Why you came here D. When you come here
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】You came just at the right time. I planned to ________ you to discuss something.
A. look for B. care about C. find out D. feel like
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 — What’s your telephone number?
— ________ 86352356.
A. It B. I’m C. It’s D. Is
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
Perhaps you have heard of Peter Dinklage from the roles he has played in popular TV series such as Game of Thrones (《权利的游戏》). But few know of the man behind the character and his story. His life _______ that a little body can have huge energy.
The famous actor, who earned three Emmy awards and a Golden Globe award, is just 135 cm tall. His father, mother and brother look like _______ people. But Dinklage has been different from the others since his childhood. The boy was born with a common form of dwarfism (侏儒症). As a result, Peter’s legs and arms stopped growing, while his head continued becoming bigger.
There’s no doubt that Dinklage’s look was a source of trouble at first. The boy was _______and bullied (欺负) by other kids. He felt lonely but he didn’t look down upon himself. When he was in the sixth grade, he played his first role in a school play. He was pleased by the audience’s _______ to the show. So he decided to become an actor in the future.
After he graduated from high school, Dinklage entered Bennington College, where he studied performing arts. He _______ met several special teachers and friends who managed to help him turn his unusual look into advantage there, which made him unique (独特的). Since then, he has acted in lots of famous films and TV series.
Dinktlage has been looked as a rote model for people with dwarfism. When Dinktage was asked in 2012 whether he saw himself as a spokesman (代言人) for the _______ of little people, he said, “Everyone’s different. Every person’s size has a different life, a different history, and different ways of dealing with it. My size doesn’t define (下定义) me. It’s just part of who I am.”
【1】A.noticesB.discoversC.reportsD.proves
【2】A.unusualB.ordinaryC.richD.stupid
【3】A.laughed atB.showed offC.picked outD.looked after
【4】A.dutyB.responseC.excuseD.stress
【5】A.luckilyB.seriouslyC.quietlyD.rarely
【6】A.disadvantagesB.hobbiesC.rightsD.challenges
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
【1】This invitation is for________
A.Audrey’s birthdayB.the opening of Audrey's cafe
C.Audrey's weddingD.a family trip to New York
【2】Which colors can guests wear?
A.Green and pink.B.Black and blue.
C.Pink and black.D.Black and green.
【3】Dinner will start at________
A.5:00 p.m.B.7:00 p.m.C.8:00 p.m.D.9:00 p.m.
【4】What can guests do at the event?
A.Learn how to make coffee.B.Dance with others.
C.Play board games.D.Set off fireworks.
【5】According to the invitation, those who are invited should________
A.call Reese to get the addressB.make something unusual as a gift
C.bring a friend of theirs to the eventD.reply about 47 days before the event
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Mom agreed ________ us to visit Sanya. We were excited to hear the news.
A. choosing B. to choose C. taking D. to take
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com