精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.We each have a memory.That's why we can still remember things after a long time.Some people have very good memories and they can easily learn many things by heart,but some people can only remember things when they say or do them again and again.Many of the great men of the world have got surprising memories.
A good memory is a great help in learning a language.Everybody learns his mother language when he is a small child.He hears the sounds,remembers them and then he learns to speak.Some children are living with their parents in foreign countries.They can learn two languages as easily as one because they hear,remember and speak two languages every day.At school it is not so easy to learn a foreign language because the pupils have so little time for it,and they are busy with other subjects,too.But your memory will become better and better when you do more and more exercises.

71.Some people can easily learn many things by heart becauseD.
A.they always sleep very well
B.they often eat good food
C.they read a lot of books
D.they have very good memories
72.Everybody learns his mother languageB.
A.at the age of six
B.when he is a small child
C.after he goes to school
D.when he can read and write
73.Before a child can speak,he mustC.
A.read and write     
B.make sentences
C.hear and remember the sounds
D.think hard
74.At school the pupil can't learn a foreign language well becauseD.
A.they have no good memories
B.they have too much time for it
C.they have no recorders
D.they are busy with other subjects
75.Your memory will become better and betterB.
A.if you have lots of good food
B.if you do more and more exercises
C.if you get up early 
D.if you do morning exercises every day.

分析 文章大意:这篇短文主要介绍了良好的记忆力在学习一门语言是有很大的帮助的.当你做更多的练习时你的记忆会变得越来越好.

解答 71-75:DBCDB
71题答案:D 细节理解题.根据短文第一段Some people have very good memories and they can easily learn many things by heart,描述有些人有很好的记忆,他们可以很容易地用心学习很多东西.故选D.
72题答案:B 细节理解题.根据第二段Everybody learns his mother language when he is a small child.每个人都学习他的母语时当他是一个小孩的时候.故选B.
73题答案:C 细节理解题.根据第二段He hears the sounds,remembers them and then he learns to speak.他听到声音,记得他们,然后他学会说话.可知学会说话的顺序,故选C
74题答案:D 细节理解题.根据第二段In school it is not so easy to learn a foreign language because the pupils have so little time for it,and they are busy with other subjects,too.在学校学习一门外语并不容易,因为学生有很少的时间,同时他们还忙于其他的科目.故选D
75题答案:B 细节理解题.根据第三段But your memory will become better and better when you do more and more exercises可知但是当你做更多的练习时你的记忆会变得越来越好.故选B

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Most people have flown a kite or have seen one ride and dip(下降) in strong spring wind.Not so many people know that kites were first made in China thousands of years ago.The ancient (古代的) Chinese were making and flying kites even before they were writing.
A long time ago,the Chinese made kites to use in wars.They would fly these war kites in the dark.The kites were fixed (固定) so that they made strange sounds.Men who were at war with them would hear these sounds and run away.They thought those strange sounds were made by gods(神) in the sky.
The ancient Chinese also flew kites to bring good luck and to make their crops(农作物) grow rich and tall.Sometimes they tied long strings (细绳) and hooks (钩) to their kites.Then they would fly the kites over water,letting the hooks hang down to catch fish.
The Chinese use sticks(树枝),strings(线) and paper for their kites.Some of these kites look like animals or trees.Others look like birds or houses.

56.The main idea of the first paragraph(段落) is thatA
A.kites were first made in China
B.most of us have flown or seen a kite
C.the ancient Chinese were making kites before they were writing
D.the ancient Chinese were good at making kites
57.In ancient China kites could be used forA.
A.catching fish          
B.helping people fly
C.watering the crops     
D.helping people walk in the dark
58.The ancient Chinese used kites in wars because the kitesC.
A.could bring good luck           
B.looked like animals
C.could frighten the enemy(恐吓敌人)    
D.could fly high
59.The Chinese usually useC for their kites.
A.sticks,strings and grass   
B.strings,hair and wood
C.paper,strings and sticks   
D.paper,ropes and hooks
60.What is the best title (题目) of this passage?D
A.Lucky Kites.
B.Strange Kites.
C.Beautiful Kites.
D.Chinese Kites.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.What is your favorite color?Do you like yellow,orange,or red?If you do,you must be
an active person who enjoys life.Do you like blue?Then you may be quiet,shy,and you would rather follow than lead.
Colors do influence our moods (情绪).A yellow room makes most people feel happier and more relaxed than a dark green one.And a red dress brings warmth to the saddest winter day.On the other hand,black is depressing(令人压抑的).There was a black bridge over the Thames River near London.The number of people who killed themselves on that bridge was larger than on any other bridge in London.But it's become better because people painted green later.
Light and bright colors make people not only happier but more active.It is true that factory workers will work better,harder,and make fewer mistakes if their machines are painted orange rather than_____.

34.Most people feelA in a yellow room than in a dark green one.
A.happier        
B.sadder       
C.more worried      
D.more bored
35.An active person may likeA.
A.yellow,orange or red       
B.yellow,black or red
C.Orange,blue or black       
D.black,red or orange
36.The best word to fill in the blank( 空白处) isD.
A.pink      
B.green        
C.red      
D.black
37.More people killed themselves on the black bridge becauseA.
A.the color of the bridge was depressing
B.there was too many people on the bridge
C.people didn't like the bridge
D.people could jump down from the bridge easily.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Lots of people get money from ATMs before going shopping.If you don't know how to use an ATM,read the following instructions carefully.
●Put your card into the machine.
●Look at the screen.Input(输入) your password into the machine.
●Input how much money you want on the screen of the machine.Then press OK.
●Get the money from the machine.If you want,you can also get a receipt(收据).
●Take back your card.
Remember these rules:
●Don't write your password on your card.
●Don't let other people know your password.
●If you lose your card,tell the bank at once.
54.What does the underlined word"password"mean in Chinese?C
A.数字        B.规则      C.密码      D.银行卡
55.These are the instructions of the ATM.Put these things into right order.A
①Get the money from the machine.②Input the password into the machine.
③Take back your card.④Put your card into the machine.
⑤Input how much money you want on the screen and press OK.
A.④②⑤①③B.⑤①③④②C.④②①③⑤D.⑤①④②③
56.According to the passage,youA.
A.shouldn't write your password on the card.
B.can let your best friend know your password.
C.shouldn't tell the bank that you lose your card.
D.shouldn't use the ATM to get your money.
57The passage is aboutC.
A.where to get the money         
B.how to have a bank card
C.how to use an ATM            
D.when to use an ATM.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Jack works with Mr.Wang and Mr.Zhang.He doesn't want to be fat,but Mr.Wang and Mr.Zhang give him too much food!When he goes to work,they always give him dumplings or noodles.They are so friendly.Sometimes Jack eats a meal at home,and then when he gets to work,Mr.Wang and Mr.Zhang make him eat again!Sometimes Jack says,"No,thank you.I am not hungry."But he has no choice (选择).They always make him eat.Now Jack gets fat.He thinks that's because Chinese people are so friendly.Also,Mr.Wang and Mr.Zhang always give Jack tea.Jack feels happy because they are so kind to him,but he really doesn't want to be a fat man.

90.Who does Jack work with?C
A.Mrs.Wang.B.Mrs.Zhang.C.Mr.Zhang.D.Miss Wang.
91.Does Jack want to be fat?D
A.Yes,he does B.No,he does.C.Yes,he doesn't    D.No,he doesn't
92.Why doesn't Jack refuse (拒绝) to eat Mr.Wang and Mr.Zhang's food?A
A.Because they are so friendly              
B.Because he likes eating their food.
C.Because he likes eating dumplings         
D.Because he loves eating noodles.
93.Is Jack Chinese?D
A.Yes,he is.B.No,he is American
C.No,he is English.D.Sorry,I don't know where he is from.
94.What drink do Mr.Wang and Mr.Zhang often give Jack?C
A.Dumplings.B.Noodles.C.Tea.D.Coffee.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Wildwood School Library Guide
This will offer you some information about our school library.
Service hours
3:00pm-5:30pm on school days;    8:30am-11:00am on weekends
On school days,your kids may borrow or return books during opening hours.At the weekend,our library is open to both you and your kids.
Borrowing
Each student can borrow one or two books at a time.More books can be borrowed only for class reading activities and school research.
Returning
Books borrowed from the library can be kept for 15days.The books must be returned before the due (到期的)date or the kid can not borrow other books.
Damaged(受损的)or Lost Books
When a book is returned in a damaged condition,the kid will have to pay three dollars for the damage.Full price must be paid if a book is lost.
Please call us at 3362-1323for more information.
51.Students can borrow more than two books at a timeB.
A.for having exams                   
B.to do school research
C.for after-school activities             
D.to read with their parents
52.How much money must be paid when a student loses a 4-dollar book he borrows?C
A.3dollars        B.2dollars        C.4dollars     D.8dollars
53.This library guide is written forD.
A.Teachers from Wildwood School      
B.Librarians in Wildwood School
C.Visitors to Wildwood School         
D.Parents of the students in Wildwood School.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Dear editor,
I live in a beautiful city.Many visitors come to my city every year because there are so many colorful peacocks (孔雀) here.
The peacocks mostly live on the grassland of Dongfeng Square.Visitors usually throw food to them,but they don't think about at all whether the food is good or not.Some of the peacocks became ill,and some even died eating the bad food given by visitors.
I'm sure most of the visitors who throw food to the peacocks really like the bird,but they don't realize that they may be doing them harm (伤害).Visitors should be told that what they have done is harmful to the birds,and this kind of thing must be stopped.
Perhaps we can build some small shops beside Dongfeng Square to sell peacock food.For us every person,it is our duty to give more love to these beautiful birds to look after them carefully.
Yours,
Wang Yang

 51.The letter will be sent toC.
A.a school            B.a hospital      C.a newspaper      D.a museum
 52.Many visitors come to the writer's city every year toB.
A.give peacocks food   B.see peacocks   C.do some shopping  D.travel
 53.Some peacocks became ill and died becauseC.
A.they weren't given any food            B.they were given too much food
C.they were given some bad food          D.they weren't given enough food
 54.The writer suggests that some small shops should be built so that they mayA.
A.sell peacocks food to visitors           B.sell food to peacocks
C.make the square more beautiful         D.sell some things for everyday life
 55.Which of the following is Not true according to the passage?B
A.Peacocks mainly live on the grassland of Dongfeng Square.
B.Some small shops were built in the square.
C.People should look after peacocks carefully.
D.Some visitors throw food to the peacocks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.How many hours do you read English every day?
你每天读几个小时的英语?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Hi,I'm Dolphin.I'm very happy because a young dentist is brushing my teeth.September 20th is Love Your Teeth Day.I think our teeth need care.Teeth are our good friends.Remember to brush our teeth at least twice every day.If we clean and protect(保护) them well,they will be very helpful to us.Our smile will be more beautiful if we have white and firm teeth.How do we brush teeth?Here are some tips:
★Brush our teeth after meals and keep them clean.Brush three minutes every time.
★Brush our teeth in a right way.Brush back and forth on each tooth,and don't forget to brush the inside of each tooth.
★Put the head of our toothbrush(牙刷) upward and keep it dry.And then germs(细菌) can't grow on it.
★Go to the hospital and visit the dentist in time.

51.What's the young dentist doing now?C
A、He's playing with Dolphin.
B、He's talking with Dolphin.
C、He's brushing Dolphin's teeth.
52.When is Love Your Teeth Day?C
A、On August 15th.
B、On September 10th.
C、On September 20th.
53.How many times should we brush our teeth every day?B
A、Once.
B、At least twice.
C、More than 4times.
54.If there is something wrong with our teeth,we should visit aA quickly.
A、dentist           
B、friend             
C、teacher
55.Which of the following is NOT true?B
A、Our teeth need care.
B、We don't need to brush the inside of our teeth.
C、We should keep the head of our toothbrush dry.

查看答案和解析>>

同步练习册答案