精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18. CHENGDU-Public mourning was held on Saturday morning in Southwest China's Sichuan province for those who died in a 7.0-magnitude quake a week ago.Students lower their heads during a silent tribute to the victims of Lushan April 20earthquake,in Lushan Middle School,Ya'an city,Southwest China's Sichuan province on April 27,2013.The public mourning began with all transportation vehicles sounding their sirens at 8:02am,the time the devastating earthquake hit on April 20,and was followed by a silent tribute of 3minutes.
The quake has claimed nearly 200lives and destroyed about 126,000homes,according to official figures.
On Friday,the National Health and Family Planning Commission said in a statement that 1,516wounded people,including 43terminally-ill patients and 69severe cases,are being treated in hospital in Sichuan.
More than 1.5billion yuan ($243million) has been allocated to quake victims,with 10yuan and 0.5kilograms of grain distributed daily to each person.
More than 87,000tents,233,000quilts,25,000items of clothing and 3,393tons of food have been provided by local governments. And 426medical centers and 1,015relocation sites have been set up as of Friday.
China's beverage maker JDB Group has announced a donation of 100million yuan to Lushan,the largest donation thus far from any company in China.
Shu Yuhui,chairman of the Quan Jian Natural Medicine Science and Technology Development Co Ltd,also made a donation of 100million yuan,making it the largest individual contribution for earthquake relief efforts.
105.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词).
In the first paragraph,we can knowwhen andwhere public mourning was held for those who died in 7.0-magnitude quake a week ago.
106.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词).
The quake has claimed nearly 200lives.(同义句)
Nearly 200peoplehave died in this earthquake.
107.根据短文内容回答问题. Have the companies made donations to Lushan?
Yes,they have.
108.把短文中画底线的句子译成汉语.
当地政府已经提供了87000 多顶帐篷,233000 床被子,25000件衣服和 3393 吨食物.
109.根据短文内容用一个完整的英文句子(限10个词以内)回答问题.
What should you do after you heard the 7.0-magnitude quake hit Ya'an?
We should do something to help the people there..

分析 这篇短文主要报道了芦山地震以及人们进行援助活动的一些情况.

解答 105.when,where细节理解题.通过阅读短文第一段,可知本段主要讲述了这次地震发生的时间和地点,故填when,什么时候;where在哪儿.
106.have died细节理解题.联系原句The quake has claimed nearly 200lives,可知句意为:将近200人在这次地震中死亡.结合语境可知本句描述的是现在已经完成的动作,故用现在完成时态,填have died,死亡.
107.Yes,they have根据More than 1.5billion yuan ($243million) has been allocated to quake victims,with 10yuan and 0.5kilograms of grain distributed daily to each person.可知人们为庐山提供了大笔的捐款.故答:Yes,they have.
108.当地政府已经提供了87000 多顶帐篷,233000 床被子,25000件衣服和 3393 吨食物.句子翻译题.More than 多余,have been provided by local governments这是现在完成时额被动语态,已经由当地政府提供,故答案为:当地政府已经提供了87000 多顶帐篷,233000 床被子,25000件衣服和 3393 吨食物.
109.细节理解题.这篇短文主要报道了芦山地震以及人们进行援助活动的一些情况.面对灾难我们应主动提供帮助,答案不唯一,符合题意即可.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-______ is the centre of the city from here?
-It's ______.(  )
A.How long,two kilometres away.
B.How far,two kilometres away.
C.How far,two kilometres far away.
D.How long,two kilometres far away.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Each of the roomshas a new computer in my dream home.(have)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.近年来,英语高考改革的呼声很强烈,英语考试可能将会实行一年多考.请就如何学习英语写一篇班会发言稿.
写作要点:
1.学习英语的重要性;
2.学习英语的方法;
3.谈谈自己的想法.
写作要求:
1.作文必须包括以上要点,可作适当发挥;
2.词数80词左右,开头已给出,不计入总词数.
Hello,boys and girls!
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.If the eyes are the windows of the soul,then the body is the mirror of our feelings.If we are feeling great,we may give our body signals (信号).If we look at someone else's body,we can often tell how they are feeling by their body signals.So reading body language signals is a great tool in daily communication.
In case (假设) you don't think that learning how to read and use body language is important,
here are some numbers for you.7% of the information we receive is from what people actually say,and 38% of the information we receive is from the tone and the speed of their voice; while 55% of the information we receive is from their body language.
These non-verbal (非口头的) signals will help you a lot,but you still need to focus on what
people are saying.If you focus too much on their body language signals,you and the person may feel uncomfortable.It's useful to be able to read people's language,but it's useful to learn how to send the right signals and avoid the wrong signals too.Body language may be given several interpretations.Many signals have different meanings,depending on the person and the situations.Be sure of it when you are trying to read a body language signal.
51.The numbers mentioned in the second paragraph are toB.
A.explain what body language is
B.show the importance of body language
C.tell us body language is less used than verbal language
D.tell us body language is the only tool in communication
52.What is the meaning of the underlined sentence in the last paragraph?B
A.Body language is widely used all over the world.
B.Body language can be explained in different ways.
C.It's too hard to understand the meanings of body language.
D.People have already looked through many books on body language.
53.According to the writer,body language is very.D
A.simple to learn
B.negative to be used
C.hard to understand
D.helpful in communication
54.According to the passage,which of the following is TRUE?C
A.Body language is uncomfortable.
B.What people are saying is not important.
C.Body language can show your emotion.
D.To send wrong signals is not body language
55.We can infer (推断) that the writer will most probably talk aboutnext.B
A.what the wrong body language signals are
B.examples of how to understand body language correctly.
C.numbers about how many people wrongly use body language
D.an analysis (分析) of why people wrongly understand body language.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Millions of children now use the Internet,and millions more are coming online each year.Children get interested because they can make things happen with the Internet.Computers will change how children learn,communicate and play.
Some people believe that schools will no longer be necessary in the near future.They said that because of the Internet,there is no longer any need for school buildings,classes and teachers.I can't imagine how our society will be.In fact,we should learn how to use new technology to make schools better.We should invent a new kind of school that is connected(连接)to libraries,museums,science centers,labs and even companies on the Internet Companies should make learning programs for schools.Scientists or professors could give talks through the Internet.TV stations could develop learning programs for students.Labs could set up websites to show new technology so students could see it on the Internet
How will this new kind of school change the usual way of learning?It is too early to be sure,but it is very exciting to think about it.We are sure that technology will change the way we learn; schools will change as well.

根据短文内容简要回答下列问题.
81.Why do children get interested in the Internet?Because they can make things happen with the Internet.
82.When will schools no longer be necessary according to some people?In the near future.
83.How could scientists or professors give talks?Through the Internet
84.What could TV stations develop for students?They could develop learning programs for students.
85.What's your opinion about this new kind of school?I think it's very interesting..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Manners are important in every country,but people have different(76)ideas(idea)about their manners.What is good in one country may not (77)be welcomed(welcome)in another.
Chinese people are (78)surprised(surprise)to know the fact that an Englishman doesn't stop (79)to talk(talk) and shake hands with his friend in the street.They just say hello to each other and then (80)pass(passed) on.
English people think that we Chinese end our visits to friends all of (81)sudden(突然).They usually begin to show that they want to go 15or 20minutes before they leave their (82)friend's(friend)house.And they do this two or three(83)times(次数) within 20minutes.
It is (84)important(重要) for people (85)to understand (understand) each other.Here is a saying,"When in Rome,do as the Romans do."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.I have two pens.One is yellow,________ is green.(  )
A.the othersB.the otherC.othersD.another

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

8.The woman takes good care of the children here.(写出同义句)
The womanlooksafterwell the children here.

查看答案和解析>>

同步练习册答案