精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.I started to study English when I was a child because of Michael Jackson.He has been my idol (偶像) since 1991.I really wanted to understand him and his music.I used to use a dictionary to learn the meanings of words of songs written by him.
There was a lot of work to do to learn English,but I never felt tired.At first I learned about pronunciation,which was the hardest part for me.Because music was my only source (来源) of spoken English,sometimes I had to use a pronunciation dictionary.Then I made lists of words in order to remember them and their meanings.I would spend hours learning English grammar.What's more,I read a lot.I also tried to translate texts,dialogues and songs.
Because of my hard work,my English improved a lot.In the end,I entered a college and had a great chance to further improve my English.Now I am an English teacher.And I am still making progress in English.
26.The author started to study English toD.
A.enter a college       
B.be an English teacher
C.sing English songs
D.know about Michael Jackson and his music
27.What was the most difficult thing for the author when he was studying English?B
A.Listening.
B.Pronunciation.
C.Reading.
D.Grammar.
28.Which way of learning English is NOT mentioned in the passage?B
A.Listening to music.
B.Joining an English club.
C.Translating texts,dialogues and songs.
D.Reading a lot.
29.Fro the passage,we know that the author isA.
A.hard-working    
B.lazy   
C.sad    
D.lonely
30.The author mainly wants to talk aboutC.
A.Michael Jackson and his music
B.the importance of learning English
C.his experience in learning English
D.ways to remember words.

分析 文章大意:主要描写了作者因为喜欢迈克杰克逊的歌而喜欢上学习英语,通过自己的努力,考上了大学,并且成为了一名英语老师.

解答 26-30:DBBAC
26题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第一段I really wanted to understand him and his music可知 我真的很想了解他和他的音乐,故答案是D.
27题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第二段At first I learned about pronunciation,which was the hardest part for me可知起初我学会了发音,这对我来说是最难的部分,故答案是B.
28题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一、二段I read a lot.I also tried to translate texts,dialogues and songs.可知 描述了听歌,读书,翻译对话等,没有提加入英语俱乐部,故答案是B.
29题答案:A 考查主旨题,根据文章第一段I started to study English when I was a child because of Michael Jackson主要描写了作者因为喜欢迈克杰克逊的歌而喜欢上学习英语,通过自己的努力,考上了大学,并且成为了一名英语老师.可知他非常努力,故答案是A.
30题答案:C 考查主旨题,根据文章第一段I started to study English when I was a child because of Michael Jackson主要描写了作者因为喜欢迈克杰克逊的歌而喜欢上学习英语,通过自己的努力,考上了大学,并且成为了一名英语老师.可知主要是描写他学习英语的经验,故答案是C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.看音标,写单词[??n]than.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---Is there a bag on the desk?---_________.(  )
A.Yes,there are.B.No,there isn't.C.Yes,it is.D.No,it isn't.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.我很高兴新年就快到了.
I'm so happy that the New Year is justcoming soon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.事实上,这里的空气污染很严重.
In fact,the air pollution here is very serious.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.这个故事发生在机场.
The storytook place at the airport.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.We have        art room,       music room and two computer rooms.(  )
A.an;aB.a; aC.an;  anD.a; an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.I won a million dollars in the lottery yesterday.
I became another Millionaire (百万富翁) Really.________(  )
A.You are a lucky dog!B.Can I go with you?
C.Sound like a good idea!D.What can I do for you?

查看答案和解析>>

同步练习册答案