精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.In America,almost every family has a car,either small or large.If both parents are working,they usually have two cars.When the family is large,they will buy a van.(住房汽车)
A small car can hold(容纳)four persons and a large car can hold six persons but it is very crowded(拥挤).A van can hold seven persons easily,so a family with three children could ask their grandparents to go on a holiday travel if there is a van.
Mr.Hagen and his wife had a third child last year.This made them sell their second car and buy a van.Every summer,the Hagens go to the beach to have a holiday.Inside the van,the sixth and seventh seat are used to put other things,for a family of five must carry many suitcases(衣箱)when they travel.When they arrive at their grandparents'home,the suitcases are brought to the trunk so that the two seats can then carry the grandparents.
Americans call vans motor homes.A motor home is always used for holidays.When a family are traveling to the mountains or to the seaside,they can live in their motor home for a few days or weeks.All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together.That is why motor homes have become very popular.
61.From the passage,a van is also calledD.
A.a motor car                 
B.a motorbike
C.a big truck 
D. a motor home
62.A motor home is usually owned by a family withB.
A. interest in vans                  
B. more than two children
C.much money
D.a baby
63.What does the underlined word"trunk"mean in the passage?A
A.车尾箱     
B.地板       
C.花园      
D.房子
64.Americans usually use motor homesB.
A.to visit their grandparents at weekends
B.to travel with all the family members on holiday
C.to drive their children to school every day
D.to do some shopping with all the family members
65.Motor homes have become popular becauseC.
A.big families can put more things in motor homes
B.some people think motor homes are cheap
C.they can let families have a happier life when they go out for their holidays
D.they can take people to another city when people are free.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了美国住房汽车的由来,这种汽车主要就是为了容纳更多的人,方便大家庭一起出行才出现的.

解答 61  D 细节理解题.根据文章:Americans call vans motor homes.可知美国人把住房汽车叫做房车.故选D.
62  B 细节理解题.根据文章:A van can hold seven persons easily,so a family with three children could ask their grandparents to go on a holiday travel if there is a van.可知住房汽车常被拥有两个以上的孩子的家庭所应用.故选B.
63  A 词义猜测题.根据上文:Every summer,the Hagens go to the beach to have a holiday.Inside the van,the sixth and seventh seat are used to put other things,for a family of five must carry many suitcases(衣箱)when they travel.可知此处讲的是他们是如何使用住房汽车的.所以此处:When they arrive at their grandparents'home,the suitcases are brought to the trunk so that the two seats can then carry the grandparents.应该是说当他们到达他们的祖父母家的时候,会把衣箱放在车箱尾以至于这两个席位可以携带祖父母.故选A.
64  B 细节理解题.根据文章:A van can hold seven persons easily,so a family with three children could ask their grandparents to go on a holiday travel if there is a van.以及A motor home is always used for holidays.When a family are traveling to the mountains or to the seaside,they can live in their motor home for a few days or weeks.All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together.可知住房汽车常用来家庭集体旅游或者度假.故选B.
65  C 细节理解题.根据文章:All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together.That is why motor homes have become very popular.可知住房汽车非常受欢迎的主要原因就是让家庭更加幸福、快乐.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---Would you please ________ the paper for me and see if there are any mistakes?
---Of course I will.(  )
A.look aroundB.look throughC.look forD.look at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.--Are your shirts made _______ cotton?--Yes,and they are made ______ China.(  )
A.by; inB.of; inC.with; byD.from; with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Sally____her aunt on the way to Beijing.(  )
A.droppedB.dropped overC.dropped byD.droped by

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.One silly (愚蠢的) question I simply can't stand is"How do you feel?"Usually the question is asked of a man in action-a man on the go,walking along the street,or busily working at his desk.So what do you expect him to say?He'll probably say,"Fine,I'm all right."But you've"put a bug in his ear".Maybe now he is not sure.If you are a good friend,you may have seen something in his face,or his walk,that he did not realize that morning.It makes him worry a little.He looks in a mirror (镜子) to see if everything is all right,while you go happily on your way asking someone else,"How do you feel?"
Every question has its time and place.It's acceptable (可接受的) to ask"How do you feel?"if you're visiting a close friend in the hospital.But if the person is walking on both legs,hurrying to catch a train,or sitting at his desk working,it's no time to ask him that silly question.
When George Bernard Shaw,the famous writer of plays,was in his eighties,someone asked him,"How do you feel?""When you reach my age,"Shaw said,"either you feel all right or you're dead."
根据短文内容,判断下列句子正误.正确的用"A"表示,不正确的用"B"表示.
31.The writer thinks greetings such as"How do you feel?"are a good way to make friends.B
32.The question"How do you feel?"seems to be suitable when you ask a friend who is ill.A
33.The writer seems to feel that a busy man should not be bothered.A
34.George Bernard Shaw's reply in the passage shows that he was not feeling well.B
35."You've put a bug in his ear"means that you've given him some kind of warning (警告).A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Everyone wants to make money.But_______me,the most important thing is to be happy.(  )
A.thanks toB.as forC.instead ofD.such as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Mom,what did Yuki tell you just now?
-You look upset these days.She asked me _________________.(  )
A.what did happen to youB.what happened to you
C.what is wrong with youD.what the matter was with you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Last month,world leaders gathered at the G20summit in Australia.They all agreed on one thing:Koalas are cute and lovely!
On the opening of this summit,the Australian government greeted the leaders with koalas.With the cute animal in arms,every powerful leaders showed child-like smiles.
This is not the first time animals have entered the international stage.For years,animals have a great effect on the relationship between countries around the world.Compared to lifeless gifts,animals are warmer and friendlier.Many of them are unique and rare to their own countries.
In China,giant pandas are the most widely used animals in its diplomatic activities.One of the most important events happened in 1972when US President Richard Nixon visited China.Later,g giant pandas Hising-Hising and Ling-ling were sent to Washington as gifts.Today,there are 47giant pandas living in 13countries and regions,Xinhua News Agency reported.
Other animals that are chosen to be gifts include elephants in South East Asia and horses from Turkmenistan.Russian President Vladimir Putin once received dogs from Japan and Bulgaria.
However,not all animals win their owners'hearts.Former US President George Bush senior once was given a large lizard by Indonesia.Can you imagine raising a lizard at home?Later,Bush sent the lizard to Cincinnati Zoo.There,it became the star of the zoo.
26.Why were pandas sent to Washington as gifts?B
A.Because they were very lovely.
B.Because it can improve the relationship between two countries.
C.Because the pandas were liked by American people.
D.Because the pandas were unique and rare to Washington.
27.Which of the following sentences is WRONG?A
A.All the leaders at the G20summit like the koalas.
B.Giant panda were sent to many different countries as gifts.
C.Former US President George Bush was given a large lizard.
D.Some animals are not liked by the receivers.
28.The passage mainly tells thatD.
A.China has a good relationship with many countries.
B.Animals are a symbol of close relationships.
C.The summit was held in different countries.
D.Animals play a role in diplomatic activities.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12."让子弹飞"非常有趣,我和我朋友都看过两遍了.
"Let the bullet fly"isso interesting that both my friends and I have seen it twice.

查看答案和解析>>

同步练习册答案