精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.A:Hi,Maria!(71)C I want to have it on Saturday evening.Can you come?
B:Oh,sorry.I'm afraid (72)A
A:What about Monday?
B:I have to prepare for my final exam.
A:Oh,no.(73)B
B:Well,Friday is fine.
A:Friday?That's tomorrow!OK.We
can have it tomorrow evening.Can
you ask David to join us?
B:Sure.(74)E
A:In my home at half past seven.
B:Great!(75)D
A:Bye!
A.I am going to visit my uncle on Saturday.
B.When are you free then?
C.I'm going to have a birthday party.
D.See you then!
E.When and where shall we have it?
F.Who will you invite to your birthday party?

分析 文章大意:这个对话主要是邀请玛利亚和大卫参加我的生日宴会,询问玛利亚什么时候有时间,最后确定在周五晚上七点半在我家举行生日宴会.

解答 71.答案:C.细节理解题.根据I want to have it on Saturday evening.Can you come?我将要在周六晚上举行它,你能来吗?可知,应该是我将举办一个生日宴会.答案是C.
72.答案:A.细节理解题.根据What about Monday?周一怎么样?可知,周六我打算去拜访我的叔叔.答案是A.
73.答案:B.细节理解题.根据Well,Friday is fine.那么,周五很好.可知是问玛利亚什么时候是空闲的.答案是B.
74.答案:E.细节理解题.根据In my home at half past seven.在七点半在我家.可知是问什么时候在哪举办生日宴会.答案是E.
75.答案:D.细节理解题.根据回答Bye!再见,可知前面是说到时见.答案是D.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Happy birthday to you,Bill!
-________(  )
A.You are right.B.Sounds good.C.Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I like dumplings,but these dumplings                  a little bit too salty.(  )
A.lookB.soundC.smellD.taste

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Obama was (71)born in 1961,in a small town in the US.When he was(72)young,
he was a quiet boy.With the help of his friends and his hard work,he (73)becamea star at college.Many years (74)laterhe made history.In 2008,Obama became the(75)firstblack president(总统)in the US history.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.George Washington Carver was born in 1864.He was born a slave(奴隶).When he was still a baby,his mother was dead.He was kept by his master.
All his life George loved (16)B.When he was only seven years old,he already knew so (17)Aabout plants that people in his hometown called him"the plant doctor".
George wanted to learn as much as he could,but there was no (18)Dfor black children where he lived.When he was ten,he left home to find a town that would allowed (19)Cchildren to attend school.He studied in Misscari and kanses (20)Bhe finished high school.All this time he had to work to (21)Chis own expenses(费用).He worked as a cook and opened his own laundry.
In 1890,George began college.At first he studied art,but he still had a (22)A of plants.He began to study agriculture.After he graduated,the famous inventor Thomas Edison asked him to work in his lab but George (23)B.He had other (24)D.He started an agricultural organization for black students in Ala----.
In those days,many(25)Ain the south grew only cotton.This was (26)Bto the soil(土壤).After a while the(27)Cwould not grow well.George Washington Carver wanted to help farmer in the south to grow plants like peanuts and sweet potatoes.These plants helped the (28)A.Over the years he invented hundreds of ways to use these two plants.
George Washington Carver invented so many things that he was (29)D"The wizard(奇才) of Tuskegee".He died in 1943at the (30)Cof 79.

16.A.animalsB.plantsC.buildingsD.photos
17.A.muchB.manyC.littleD.few
18.A.houseB.farmC.hospitalD.school
19.A.brownB.yellowC.blackD.white
20.A.whenB.untilC.forD.since
21.A.costB.spendC.payD.take
22.A.loveB.hateC.questionD.surprise
23.A.acceptedB.refusedC.understoodD.cared
24.A.situationsB.suggestionsC.playsD.plans
25.A.farmersB.scientistsC.doctorsD.inventors
26.A.helpfulB.harmfulC.carefulD.wonderful
27.A.pumpkinB.peanutC.cottonD.potato
28.A.soilB.waterC.airD.weather
29.A.seenB.lookedC.foundD.called
30.A.timeB.yearC.ageD.season.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Sunny English Club
For students
16:00~18:00Every Saturday
200yuan a month
9Zhou Yu Street
Tel:3786290
Foreign teachers,English songs and films and more!
        Ocean Museum

9:00-17:00From Thursday to Sunday
Ticket:50yuan
132Xue Yuan Street
Tel:5439871
Show you a full picture of sea lives!
Health Centre
9:00-17:30
16Yong Le Street
Tel:3801451
Free examinations for those over 70.
Give you good advice to keep healthy!
HELP WANTED
Do you like babies?Can you look after one baby for two days?If you are sure to take good care of it,call us at 766588.$ 80or more.Today!Hurry!
45.Sunny English Club is forD.
A.nurses     
B.policemen 
C.businessmen 
D.students
46.You can visit Ocean MuseumA.
A.on Saturday 
B.on Wednesday 
C.on Monday 
D.anytime
47.One can get free examinations in Health Centre if he isD.
A.9            
B.17          
C.67        
D.73
48.If you like children and have two days free,you can call atCfor a job.
A.3786290       
B.5439871   
C.766588         
D.3801451.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.砍伐树木将导致鸟类的空间越来越少.
Cutting down trees willlead to less and less space for birds.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Must I do it right now?-No,_______.(  )
A.you don'tB.you mustn'tC.you needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Do you want to come to my party?
-_________.When is it?(  )
A.SureB.NoC.SorryD.I'm busy

查看答案和解析>>

同步练习册答案