精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.David Moore taught science at the City School.He needed some expensive books,so he bought them.He put the books in his car in a quiet street.Then he went to other shops to buy something else.At six he came back to the car.One door was open and the books were not there.David drove home.
That night he wrote a letter to a newspaper.The next day he went to the police station.
On Friday people read this in the newspaper:
Books:Do you have any old books?I buy old and modern books.
Open all day on Saturday.David Moore.26 Fry Road.
David stayed at home on Saturday.The first man came at eight.David took him to the kitchen (厨房).At half past nine another man arrived.He had a bag under his arm.
"Mr.Moore?"the man asked.
"That's right,"David said."Can I help you?"
"I have some good books.You buy books,don't you?"
"Yes.Bring them in.Let me have a look."
Soon the books were on the dining table."Come in now,"David called,"and bring the list."A policeman came into the dining-room.He read the names on the books and the names on the list in his hand.They were the same.
"Come with me,sir,"th policeman said to the man.

81.Mr.Moore was aC.
A.bookseller     
B.student      
C.teacher        
D.shopkeeper
82.The first man to David's was aB.
A.thief(小偷)    
B.policeman    
C.driver         
D.cook
83.From the story,we know the second manD.
A.is one of David's friends        
B.wantsto return the books to David
C.wants to show the books to David 
D.has read the newspaper
84.Which of the following shows the right order of what happened to David?C
a.He left his car in a quiet street.
b.He went to the police station.
c.He wrote a letter to a newspaper.
d.He bought some dear books.
e.He bought something else at other shops.
A.a,b,c,d e       
B.d,e,c,a,b         
C.d,a,e,c,b         
D.c,d,e,a,b.
85.David probably(可能)bought the books onA.
A.Wednesday
B.Friday
C.Saturday
D.Sunday.

分析 这篇短文描述了摩尔先生智擒小偷的故事.摩尔先生的书被偷后,他就登了一则收购书的广告,最后偷书的小偷自动上门,被一举抓获.

解答 81.C细节理解题.根据David Moore taught science at the City School.可知他是一个老师,故选C.
82.B细节理解题.根据The first man came at eight.David took him to the kitchen (厨房).和后面的A policeman came into the dining-room可知第一个到他家的人是警察,躲在了厨房里.
83.D细节理解题.根据On Friday people read this in the newspaper:Books:Do you have any old books?I buy old and modern books.和I have some good books.You buy books,don't you?"根可知这个人是看了报纸上的消息才来卖书的,故选D.
84.C细节理解题.根据文章内容可知:David Moore 买了比较贵的书,把车停在一个街上,然后去买别的东西,给报社写信,最后去的警察局,故选C.
85.C 细节理解题.:根据That night he wrote a letter to a newspaper.The next day he went to the police station.On Friday people read this in the newspaper根据推理可知,他的当天晚上肯定不能去发消息,第二天去的警察局,周五人们看到了的报纸.故可知他是在周三买的书,选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

10.现在越来越多的人选择了共享单车去上班而不是开车去.
Bike sharingis chosen instead of driving to work by more and more people now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---When will       car race begin
---I'm not sure.Maybe next week,or maybe       week after next(  )
A.a; theB.an; theC.the; aD.the; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.change thousand run child old run 

Regent's Park is the largest grass area for sports in London.It's also the second largest park in the city.It opens at 5:00a.m.all the year round,but the closing time(66)change,depending on the season.Regent's Park has a lake,several public gardens,some sports grounds and three(67)children's playgrounds.Queen Mary's Garden inside it is famous for(68)thousands of beautiful roses.In the north of Regent's Park is the London Zoo.It's(69)older than any other zoo in the world.People can play many sports in Regent'S Park,including tennis and (70)running People call go boating on the main lake and enjoy a picnic in the park,too.There will be some sports events of the London Olympic Games in Regent's Park in 2012.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Although the twins look the same from the appearance,they still have-------in many
ways.(  )
A.friendsB.differencesC.numbers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.The boy                  arms,but he can write with feet.(  )
A.hasB.haveC.doesn't hasD.doesn't have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Tree Planting Day comes on the twelfth of March.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

8.In the front of many American homes you can see a mat(脚垫).This mat is sometimes called"welcome mat",because many of the mats have the word"welcome"on them.
Because Americans don't take off their shoes before going into the house,they need a welcome mat to clean their shoes.If the children don't clean their shoes on the mat,they may be scolded(被责骂) by their parents.If you go to an American home,please remember to clean your shoes on the mat,or you may be told to do so."Different countries,different customs(习俗)."
根据短文内容,判断正误,正确的为T,错误的为F.
89.There are many"welcome mats"in the front of an American home.F
90.Every American home has a welcome mat.F
91.When Americans go into the house,they often take off their shoes.F
92.It's better to clean your shoes before you go into an American home.T
93.There are different customs in different countries.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

9.Canadian Geese are large blue and white birds.When autumn comes,they have to fly south where the weather is warmer.The winters are so cold in Canada that the birds will die if they stay there.
Last spring,Bill Lishman found sixteen young Canadian Geese on his farm.They had lost their parents.Bill thought,"These young birds won't know what to do in the autumn."He had a small plane and he decided to teach the birds to follow him.All through the summer,he went on short trips in his plane and the young geese flew after him.
When the cold weather arrived in the autumn,Bill flew to Virginia in the United States,600miles south of his home in Canada.The geese followed him all the way.Bill left the geese in Virginia and he returned home.
This spring,Bill was waiting for the birds to come back.They didn't arrive,so Bill flew to Virginia to get them.He looked for them for two weeks,but he couldn't find them.When he arrived back home,he found the geese waiting for him.They had found their way home without him!
70.What will happen to the geese if they stay in Canada in the winter?They will die.
71.Where did Bill find sixteen young geese last spring?On his farm.
72.Is it 600kilometers from Bill's home to Virginia?No,it isn't.
73.How long did it take Bill to look for the geese in Virginia?For two weeks.
74.The geese found their way home by themselves,didn't they?Yes,they did..

查看答案和解析>>

同步练习册答案