4.Some people think that singing can lift our spirits.There are some other people who don't think so.They don't like singing and they say singing can never make them happy.I don't agree with that.I think singing can make us feel good.Of course they can lift our spirits.Let me tell you more about that.
Some researchers once did some surveys and have proved it is true.They say that singing can bring a number of health benefits(好处).If you sing with your friends,the effects(效果) may be even better.
John Lennon is a retired professor of Vocal Performance at Emporia State University.He says,"Singing is an inborn(天生的) need.Babies sing to themselves and they seem so happy.Like babies,when we sing,we feel so good and singing makes us feel even better.I like singing and I am happy every day."
Music is a part of human nature.And singing is a form of expression that is understood by everyone.Some people say that music is like a kind of language.The language can show people's opinions and attitudes to their life.Some songs can cheer people up when they are in trouble.Some songs can make people happy and excited.That's why the TV show The Voice of China is popular among people.
34.Some researchers say that singing can takeBto people.
A.mental problems
B.health benefits
C.much sadness
D.some pressure
35.The show The Voice of China is popular becauseB.
A.all the singers are good at singing and dancing
B.songs make people happy and excited
C.all the singers look nice on fashionable clothes
36.Some people think that music is like a kind ofB.
A.sport
B.language
C.clothes
D.animal
37.Which of the following is TRUE according to the passage?A
A.There are some people who don't like singing.
B.All the people think singing can lift our spirits.
C.If you sing in a group,the effects may be worse.
D.All the babies never sing to themselves.
分析 本文是议论文,用举例子的方式论证了音乐带给人们的好处,可以使人们精神愉悦.摆脱困境等问题
解答 34-37 BBBA
34题答案:B 细节题.根据第二段They say that singing can bring a number of health benefits他们说唱歌能带来许多健康益处,故选择B.
35题答案:B 细节题.根据细节理解题 根据最后一句 Some songs can make people happy and excited.That's why the TV show The Voice of China is so popular with people.可知唱歌能使人高兴和兴奋.故选B.
36题答案:B 细节理解题 根据第四段 Some people say that music is like a kind of language..可知有人说,音乐就像一种语言.故选B.
37题答案:A 细节理解题 根据第一段Some people don't like singing and don't think music can make them happy.有些人不喜欢唱歌,也不认为音乐能使他们快乐故选A.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.