精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Once a tiger was in a cage.Soon a good man went by.When the tiger saw the man,the tiger began to cry."Please let me out.""No,"said the good man."If I do,you will eat me.""I will not eat you,"the tiger said."Please let me out."The good man believed the tiger.He opened the door of the cage.The tiger jumped out."How silly you are!"the tiger laughed."Now I am going to eat you.""Wait!"the man cried."You ought not to eat me.Let us ask others what they think.""You may ask two others."The tiger said.The good man asked a bird.The bird said angrily,"I hurt no one.Yet people tried to hunt and kill me.Let the tiger eat you."
The second one that the good man asked was a dog."What is happening?"asked the dog.The man told the dog the whole story.
"I don't understand,"said the dog."The tiger wants to eat you because you put him in a cage?"
"No,no,"said the man."Some other men put him in a cage.""Silly dog!"the tiger cried."Don't you understand?I was in the cage.This man let me out."
"Oh,I see,"the dog said."When the man was in the cage,you let him out.""I was in the cage!"the tiger cried."In this way!"with that,he jumped back into the cage.
At once,the dog closed the door of the cage.The good man and the dog went off.The tiger looked sad in the cage.

86.Why did the man let the tiger out?B!
A.The tiger was a special one.   
B.He believed what the tiger said.'
C.The tiger was crying like a man.    
D.He loved the tiger.
87.Why did the bird let the tiger eat the man?D.
A.They both hated the man.    
B.The man once hurt the bird.
C.The bird and the tiger were friends.    
D.The bird hated people.
88.What happened to the tiger?B.
A.He was killed by the dog.   
B.He was caught in the cage again.
C.He became the dog's friend.   
D.He ran away.
89.Who failed in the end?D.
A.The man.    
B.The bird.
C.The dog.    
D.The tiger.

分析 全文大意:
从前有一只老虎被关进了笼子里,不久一位好心人从旁边经过,这只老虎看到这个人就开始哭诉"让我出去吧!"好心人说:"不,如果我把你放出来,你会把我吃了的."老虎说:"我不会吃你,放我出来吧!"好心人相信了老虎的话,打开笼子门,老虎跳了出来,老虎笑道:"你太傻了,我这就吃了你."好心人说:"等一下,你不应该吃我,我们问一下别人是怎么想的.""你可以问两个."好心人先问了一只鸟,这只鸟生气地说"我没有伤害过任何人,而你们人类却用枪打我,让这个老虎吃了你."好心人第二个问的是一只狗,狗问:"发生了什么事?"好心人把整个事情经过说了一遍.这只狗听完,说:"我就不明白了,因为你把老虎关在笼子里,所以它要吃你."好心人赶紧解释:"不,是别人把它关在笼子里的",老虎叫道:"你这只愚蠢的狗,你难道不明白吗,我在笼子里,这个人把我放了出来."狗继续装糊涂,"哦,我明白了,这个人在笼子里,你把它放了出来."老虎终于忍无可忍说:"就像这样."它又重新跳进了笼子里,这时狗赶紧把笼子门关上,好心人和狗扬长而去,这只老虎只能伤心的呆在笼子里.

解答 答案:
86.B     细节理解题    根据"I will not eat you,"the tiger said."Please let me out."The good man believed the tiger.He opened the door of the cage老虎说"我不会吃你,放我出来吧"好心人相信了老虎的话,打开笼子门,可知好心人是因为相信了老虎的话才放它出来,故选B
87.D    细节理解题    根据"I hurt no one.Yet people tried to hunt and kill me.Let the tiger eat you."鸟说的这番话可知鸟恨用枪打它的人类,故选D
88.B    细节理解题    根据"In this way!"with that,he jumped back into the cage"就像这样"它又重新跳进了笼子里,可知老虎最后又被关进了笼子,故选B
89.D    细节理解题    根据The good man and the dog went off.The tiger looked sad in the cage.好心人和狗扬长而去,这只老虎只能伤心的呆在笼子里,可知最后还是老虎败了,故选D

点评 本篇阅读理解以考察细节理解题为主,细节理解题常常是对文中某个词语、某个句子、某个段落等细节及事实进行提问,所提问题一般可直接或间接在文章中找到答案,所以在做这类题型的阅读理解时要忠实于原文上下文,绝不要主观臆断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The UK,____ European country,is made up of four parts.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.─Have you seen the film Alice in Wonderland?
─Yes.______ wonderful film it is!I want to see it again.(  )
A.WhatB.What aC.HowD.How a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.根据语境或句意,从所给词的适当形式填空,并将答案填写在答题卡指定的位置
91."I'd like to helpkids with their schoolwork.""You could volunteer in an after-school study program."(kid)
92.Teresa likes crispy cookies.They are hard,dry andeasily broken,(easy)
93.Martin wasinterestedin Chinese history after he came to China and he read a lot about it.(interest)
94.Spending time with our family and friendsisvery important to us Chinese,(be)
95.Our teachers encourage us to join the volunteer project to helpothers.(other)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.As teenagers,we're old enoughto help(help) with housework We can help set
the table,wash the dishes and clean our own rooms.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.When you finish high school or university,is learning done?The answer is"no".In many countries,people continue learning all their lives.Why is lifelong learning important?How can it help you?Let's look at one example of lifelong learning in Japan.
Why is lifelong learning important?
You go to school and learn.You take tests.But learning doesn't only happen in school.And learning doesn't stop when you graduate from high school or college.You are learning all the time.For example,learning can happen when you go to a museum.It can also happen when you get a job.You learn when you play a sport or when you take a trip.Learning is life!We never stop learning.Every day,you can improve yourself by learning something new.
Lifelong learning in Japan
In Japan,life learning is very important.People in Japan like to try new learning activities.Music calligraphy,flower arranging,and foreign languages are some of their favorite classes.The Japanese take classes to improve their skills and learn new things.
Conclusion
When we graduate from school,we can continue to learn.Make lifelong learning one of your goals!

根据短文内容,选择正确答案.
51.Why is lifelong learning importantA?
A.It helps you improve yourself.
B.It's the best way to learn.
C.It's fun and easy.
D.It's an important goal.
52.Some people in Japan take foreign language classes toB.
A.get a job                   
B.learn new things
C.get good grades             
D.finish college
53.Which of the following is TRUE according to the passageD?
A.Learning only happens in school.
B.When we graduate from school,learning is done.
C.You can't learn anything when you play a sport.
D.Music,calligraphy,flower arranging and foreign languages are popular classes in Japan.
54.When can we learnD?
A.in the high school                
B.in the college
C.when you get a job.
D.in school or college,at work.
55.What is the main idea of the readingD?
A.Learning can be fun.
B.We are always learning in school.
C.Finishing high school is important.
D.People can learn all their lives.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.请根据每题所提供的图片和提示词(要求全部用上),写一个与图片情景相符的句子.
(Li Mei,help)LiMei usually helps her mother (to)cook/do some cooking(housework)(in the kitchen)..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-We've finished watering the trees.
-______.Sit down and have a drink.(  )
A.Well doneB.CongratulationC.Best wishesD.Good luck

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-I'm sorry to have come late for the meeting.
-Oh,it's OK.With______ rush-hour traffic and_______ heavy rain,no wonder you were late.(  )
A.a; aB.the; theC./;/D./; a

查看答案和解析>>

同步练习册答案