精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Mr.Zhang was a sports fan.He worked in a hospital in the capital.He was busy all the time and had little time to have a rest.And one day he felt unwell and couldn't go on working.He decided to spend a week's holiday in a quiet village where he could go swimming or fishing.He got off at a small railway station and soon got to a quiet village.He took a room hotel and went to sleep as soon as he had a good meal.
At first Mr.Zhang enjoyed himself there.He could do everything he wanted and went wherever he liked.Nobody disturbed (打扰) him and knocked at the door at midnight.But on the fourth day he was in trouble.After lunch it was very hot.He went swimming in the river.Suddenly he saw a beautiful bird in a big tree.He wanted to catch it,so he walked to it,but it found him and flew away as soon as gone.He began to pick some flowers in the forest and before long he lost his way.
The sun had gone down and night had fallen before Mr.Zhang found a small restaurant in another village.He came in and told them to bring him some bread,two eggs and a glass of tea.After a while his food was brought.Soon he ate up all the bread and eggs.When he was going to have the tea,he found there was a fly in the glass.
"What's in my tea?"Mr.Zhang called out,"A fly."
"It's impossible,sir."said the owner of the restaurant,"I had told them to pick all the flies out of your tea before they brought it to you!"

41.From the story we can guess Mr.Zhang may be aB.
A.engineer    
B.doctor    
C.tour guide    
D.translator
42.Mr.Zhang decided to take this holiday becauseA.
A.he was too tired to go on working
B.he was very busy all the time
C.he was paid a lot of money
D.he liked swimming and fishing
43.Mr.Zhang hoped to spend a week's holiday byB.
A.catching birds
B.swimming or fishing
C.picking flowers
D.having good meals every day
44.Mr.Zhang went to the village from homeD.
A.by bus        
B.by car        
C.on foot      
D.by train
45.Mr.Zhang didn't enjoy himself in the village,did he?C
A.No,he wasn't. 
B.Yes,he was  
C.No,he didn't    
D.Yes,he did.

分析 张先生是一位运动爱好者,他一直在医院工作,几乎没有时间休息,有一天他感到身体不适,不能继续工作,他决定在一个安静的村庄呆上一个星期.他可以去游泳或钓鱼.他在一个小火车站下车,很快到了一个安静的村庄.他住进了一间旅店,饱餐后就睡觉了.
起初,张先生喜欢这里.他能做他想做的一切,去他想去的地方.没人半夜打扰他,敲他的门.但第四天他遇到麻烦了.午饭后,天很热,他就在河里游泳.突然他看见一个大树上一只美丽的鸟.他想抓住它,所以他走过去,鸟儿却飞走了.他开始在森林里摘花,不久他迷路了.
太阳下山了,在他晚上到另一个村子的一个小饭馆之前,已经是午夜了.他进来并告诉他们让他们给他一些面包、两只鸡蛋和一杯茶.不久,他点的食物都上来了.他就把面包和鸡蛋吃完了,当他准备喝茶的时候,他发现里面有一只苍蝇.
"我的茶里是什么?"张先生说,"一只苍蝇".
"这是不可能的,先生."餐厅的老板说,"我已经告诉他们把茶带到你面前之前要把所有的苍蝇都从茶里捡出来!"

解答 【主旨大意】文章主要讲述了张先生工作繁忙,几乎没有时间休息,一天他感到身体不舒服,决定外出度假.起初玩得很高兴,一天,看到一只鸟,于是想抓它,没有抓着,后来摘花而迷路的事.
41.答案B  细节理解题.由文中的第一句"He worked in a hospital in the capital."知,张先生可能是一名医生,故选B.
42.答案A  细节理解题.由文中的"he felt unwell and couldn't go on working"知,他太累了而不想工作,故选A.
43.答案B  细节理解题.从文中"He decided to spend a week's holiday in a quiet village where he could go swimming or fishing."知,他通过游泳和钓鱼度假,故选B.
44.答案D  判断推理题.从文中"He got off at a small railway station and soon got to a quiet village."知,他是乘火车的去的,故选D.
45.答案C  概括总结.由文意"迷路后到了一家餐馆吃饭,吃到一只苍蝇"知,他在这个村庄并不愉快,故选C.

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.He was reading yesterday's China Daily_________ he was wanted on the phone.(  )
A.asB.afterC.whileD.when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Do you enjoy _________,Ken?
Yes!What about you?(  )
A.skateB.skatesC.skatingD.to skate

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Bycomparing yourself with other people,you'll find your problem.(compare)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

8.I usually get dressed at six o'clock.(就句子画线部分提问)
Whattimedo you usually get dressed?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Don't worry.We will do anything we can _______ you.(  )
A.helpB.be helpedC.helpedD.to help

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.After we went into Mr.Wang's office,he asked us _____.(  )
A.to seatB.seatC.to have a seatD.having a seat

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Must we leave the reading room before 5o'clock?
-No,you ______.You can stay here until 5:30.(  )
A.can'tB.needn'tC.mustn'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Would you mind my playing the guitar here?-       .Do it as you like,please.(  )
A.Never mindB.All right
C.Of course notD.Yes,I don't mind

查看答案和解析>>

同步练习册答案