精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.American schools are looking for ways to save money on bus transportation (交通) because of high fuel (燃料) prices.More children may have to walk,ride their bikes or find other ways to get to school.
But,as another effect of the high prices,they may not have to go to school as often.Some schools,especially in the countryside,are changing to a four-day week.That means students may have longer days instead of the traditional Monday through Friday timetable.
Beginning in the fall,students in the Maccray School District in Minnesota will not be in school on Mondays or weekends.In order to get the same time as the five-day week,each school day will be sixty-five minutes longer.
The head of the government Greg Schmidt says the district expects to save about sixty-five thousand dollars a year in transportation costs.The district has about seven hundred students living in an area of nine hundred square kilometers.
In the future,the growth of online classes could make it possible to require even fewer days in school.High fuel prices are driving college students to take more online classes.And in some states,high school students can take them,too.
A four-day school week sounds like a great idea for students and teachers.But working parents may have to pay for child care for that fifth day.In the countryside,though,it can mean an extra day of helping on the family farm.
The Lake Arthur School District has just one hundred sixty students.Lake Arthur used a four-day timetable for twelve years.But a few years ago it went back to five days.Michael Grossman heads the district.He says two studies there failed to show any real educational improvement using the four-day week.And he says not much instruction was taking place during the last hour of school,since teachers and students were too tired.

41.Some schools want to use the four-day school timetable in order toC.
A.protect the environment
B.give students more free time
C.save money on transportation
D.encourage students to take more online classes
42.When schools in Minnesota change their timetable to a 4-day week,students will go to schoolB.
A.from Thursday to Sunday
B.from Tuesday to Friday
C.from Monday to Friday
D.from Monday to Thursday
43.How much class time do students in the Maccray School District probably have in a school day before the four-day week timetable?A
A.4hours and 20minutes.
B.5hours and 25minutes.
C.6hours and 30minutes.
D.8hours.
44.The Lake Arthur School District went back to a five-day timetable becauseD.
A.fuel prices in the district became low
B.it had only one hundred and sixty students
C.students didn't like the new way of going to school
D.the four-day week timetable couldn't improve students'studies.
45.Which of the following is one of the disadvantages a four-day school week has?B
A.Both teachers and students have too much spare time.
B.Working parents have to spend more money looking after children.
C.Students have fewer activities or homework at home when they are free.
D.Parents will ask children to spend the extra day helping work on the farm.

分析 文章大意:由于燃料价格高美国的学校正在寻找节省运输费用的方法.更多的孩子可能不得不步行、骑自行车或寻找其他方法去上学.
但是,作为高油价的另一个影响,他们可能不能经常去学校,一些学校,尤其是农村地区,改为一周上四天课.这意味着学生可以有更长的日子代替传统的星期一到星期五的时间表.
从这个秋天开始,在明尼苏达州的麦卡雷学区的学生在周一或周末将不上学.为了获得和原来的5天时间,每天的上课时间将要六十五分钟.
政府负责人Greg Schmidt说,该地区预计每年将节省约六万五千美元的交通费用,该地区约有七百名学生遍在在一个面积为九百平方公里土地上.
在未来,在线课程的增长将使人们在学校里的学习时间变得更少,高油价促使在一些州的高中生也可以参加大学生们参加更多的在线课程.
每周上课四天看起来对学生和老师来说都是个好主意.但工作的父母可能不得不为孩子支付第五天的照顾费用.虽然在农村,这意味着可以帮助家庭农场的一个额外的工作.
亚瑟湖校区只有一百六十名学生.莱克阿瑟地区用了十二年一周四天的时间表,但几年前它回到了五天.迈克克劳斯慢统领那片地区.他说两个的研究不能显示出一周四天的课时能带来教育的改善.并且他说很少的说明教育被替换在学校里的最后几个小时期间,因为老师和学生们都太累了.

解答 答案:41-45CBADB
41题答案:C  考查细节理解,根据文中的American schools are looking for ways to save money on bus transportation  because of high fuel  prices.由于燃料价格高美国的学校正在寻找节省运输费用的方法.可知选择C.
42题答案:B 考查细节理解,根据文中的students in the Maccray School District in Minnesota will not be in school on Mondays or weekends在明尼苏达州的麦卡雷学区的学生在周一或周末将不上学,可知是星期二到星期五上学,故选择B.
43题答案:A 考查细节理解,根据文中的In order to get the same time as the five-day week,each school day will be sixty-five minutes longer.可知每天要多上出65分钟为了节省的一天,四天一共多出65X4=4小时,20分钟,故选择A.
44题答案:D考查细节理解,根据文中的He says two studies there failed to show any real educational improvement using the four-day week.他说两个的研究不能显示出一周四天的课时能带来教育的改善.故选择D.
45题答案:考查细节理解,根据文中的But working parents may have to pay for child care for that fifth day但工作的父母可能不得不为孩子支付第五天的照顾费用故选择B.

点评 这是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

2.Jessica solved the physics problems without any help.(保持句意基本不变)
Jessicaworked out the physics problems without any help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.The computer cost Tony 5,099yuan.(保持原句的意思)
Tonyspent 5,099yuanon the computer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Almost all the students go to traditional schools now.But there will probably be a new type of education in the future-open education.
There are some very good things about open education.This way of teaching allows the students to develop their interests in many subjects.Open education asks students to be strict with their own education.The open classroom may help them to enjoy learning.Some students will be happier in an open education school.They will not have to worry about grades or rules.
But many students may not do well in open education.They will not make good use of open education.Because open education is so different from traditional education,these students may have a problem of getting used to making so many choices.The last point about open education is that some teachers do not like it.They do not believe in open education.
I think that open education is only a good idea.It may not work very well in a real class or school.I believe that most students want and need to have some rules.They have to study some subjects.Many students are pleased to find the subjects that they have to study so interesting.They will not study those subjects if they do not have to in an open education school.

Open (46)Education
Explanation☆It is a way of teaching which (47)allows the students to learn what they are interested in without many rules.
Advantages☆It is good to develop the students'(48)interests in many subjects.
☆In open education,many students don't need to (49)worry about grades or rules.
☆Some students will be (50)happier in an open education school.
(52)Disadvantages☆Many students cannot prove themselves as good in open education as in (51)traditional classrooms.
☆There are so many (53)choices for students to make that they can't use open education properly.
The writer's
opinion
☆It is just a good idea,but in a (54)real class or school,it may not work very well.
☆Some students will not study some subjects (55)unless they have to.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Entering a university is an important part of a person's life.Today,many people go to study and train for a future job in subjects like law,medicine or education.But the university is not a modern invention.It has a history that is over a thousand years.
The world's oldest university,AL-Azhar,is in Cario(开罗),Egypt.It was first built as a mosque(清真寺) for religion in A.D.972.A few years later,learners and teachers began meeting in the mosque.They read and talked about the subject of law.Around 988,the leaders of the city decided to open up a school for higher learning and the University of AL-Azhar was founded(成立).
At AL-Azhar,there were many university‘firsts'.Different subjects were set up.The earliest subjects taught at AL-Azhar were law and religion.In a course,students read and studied with the teacher,but there was also free discussion.Often,students and teachers talked about a topic,and there was no‘right'answer.Finally,famous teachers from around the world came to AL-Azhar to teach and do deep studies on the subjects they were interested in.At the university,people studied the past,but it was also a place for sharing new ideas with others.
Over a thousand years later,AL-Azhar is still an important university in the world.Its library keeps more than 250,000of the world's oldest and most valuable books.Today,many of the world's most important universities such as Oxford and Harvard still follow the traditions started at AL-Azhar.

41.AL-Azhar was first built forB.
A.education 
B.religion 
C.a meeting 
D.law
42.Which of the following are the earliest subjects taught in the University of AL-Azhar?A
A.Religion and law.
B.Education and medicine.
C.Free discussion.
D.History and tradition.
43.Which order is right according to the text?D
①Then the leaders of the city decided to open up a school for higher learning.
②A mosque was built in Cario in A.D.972.
③Teachers from around the world came to the university to study and teach.
④The mosque was used as a meeting place for teachers and learners.
A.②③①④
B.③④①②
C.②①③④
D.②④①③
44.Which of the following is TRUE about the University of AL-Azhar?D
A.Its library keeps the most books in the world.
B.AL-Azhar became a university in A.D.972.
C.The University of AL-Azhar was not a place to share ideas.
D.Now AL-Azhar is still one of the famous universities in the world.
45.What is mainly the article about?C
A.The importance of a university.
B.Different types of universities.
C.The world's oldest university.
D.The world's most famous university.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Sorry,Miss Zhang.I forgot ___________ my homework here.(  )
A.to takeB.to bringC.takingD.bringing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.-He is braveenough to fight with the thief.
-So he is.He never feels afraid.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---What's on TV tonight?
---There __________ a good progamme called Chinese Idol on Dragon TV.(  )
A.is going to haveB.are going to be
C.is going to beD.are going to have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.He advised me _______ that one(  )
A.to choiceB.choiceC.to chooseD.choose

查看答案和解析>>

同步练习册答案