10.People communicate in many different ways.The most common way is by talking with others.Except for talking,we can also use body languages.When we use body languages,we need to use body to show what we mean.Sign language is a kind of body language.Let's see more about it.
Sign language is popular among dumb people who are unable to speak or don't want to speak.If you want to communicate with a foreigner,but you can't speak his language and he can't speak Chinese,what can you do?Maybe you can communicate by making signs.Now let's learn some signs Indians often use.
★When they are hungry,they move their right hands back and forth in front of their stomachs.
★When they mean"Let's eat",they put their right hands and move them up and down in front of their mouths.
★When they have had enough,they part their thumbs and first fingers,and move their hands from their chests to chins.
★If they have a stomach ache,they put both hands on their stomachs,and move them back and forth.
51.The most common way to communicate isB.
A.by calling others B.by talking with others
C.by using body language D.by using signs
52.What is the synonym(近义词) of the underlined word"dumb"?B
A.blind B.deaf C.disabled D.ill
53.If you want to show you are hungry,you canC.
A.move your left hand up and down in front of your mouth.
B.put your right hand in front of your mouth.
C.move your right hand back and forth in front of your stomach.
D.move your right hand from your chest to chin.
54.If a person puts his hands on his legs and moves them back and forth,we can
infer(推断)B
A.he has a stomach ache
B.there's something wrong with his legs
C.he is too tired to walk
D.he wants to sit down and have a rest
55.What's the best title for the passage?A
A.Getting to Know Sign Language
B.The Most Common Way to Communicate
C.The Importance of Using Hands
D.Indians And Their Hands.
分析 文章大意:主要讲述的是人们以多种方式 交流,最普遍的方式是彼此交谈.除此之外人们还是用肢体语言.文中主要介绍了肢体语言中的手语.
解答 51-55 BBCBA
51题答案:B 细节题.根据文中的第一段The most common way is by talking with others,可知最重要的方式是彼此交流,故答案是B.
52题答案:B 细节题.根据文中的Sign language is popular among dumb people who are unable to speak or don't want to speak,可知手语在那些不会或不想说话的人们中很受欢迎,可知dumb的近义词是deaf聋的,故答案是B.
53题答案:C 细节题.根据文中的第三段★When they are hungry,they move their right hands back and forth in front of their stomachs.可知当他们饿了,他们的右手来回在他们的肚子前面移动,故答案是C.
54题答案:B 细节题.根据最后一段If they have a stomach ache,they put both hands on their stomachs,and move them back and forth.如果他们胃痛,他们将双手放在腹部,来回移动.所以如果一个人把手放在腿上前后移动,我们可以推断他的腿有问题,故答案是B.
55题答案:A 主旨题.根据文中的第一段Sign language is a kind of body language.Let's see more about it.可知主要介绍的是手语,故答案是A.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.