精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.DNA is the whole"map"of the human body.It is something that all humans have,and it tells the body what to do.DNA is the reason that we look like our parents,because we get some of their DNA to make our own.
People have been trying to understand the human body for a long time.In 1860,Mr.Mendel discovered why we look similar to other people in our family.It is because of small things called"genes"(基因)in our body.In 1953,two scientists,Watson and Crick,found out that those small parts are real messages.They are written in the DNA with a special language.
In 1961,another two scientists found the first"word"that they could understand in that language.It shows how DNA tells the cell(细胞)to build its parts.So far,scientists have found all the words in the DNA map,but we still do not understand what they all do.By understanding what just one"word"means,we can help to save people from several illnesses.So the more we understand,the more doctors will be able to do.
Most people hope that this will help to make better medicine to help sick people.Other people worry that when we learn more"words"and find out more information,we will use it in the wrong way,just to make people more attractive(有吸引力的),or stop sick people getting jobs.

66.When did Mr.Mendel discover why we look like other people in our family?D
A.In 2000.
B.In 1961.
C.In 1953.
D.In 1860.
67.What did the two scientists find in 1961?They foundC.
A.all the words in the DNA map
B.small things called"genes"in our body
C.the first"word"they could understand in that language
D.those small parts are written in the DNA with a special language
68.How can we help sick people if we understand more"words"in the DNA map?A
A.Make better medicine.
B.Make them get jobs.
C.Make maps for them.
D.Make them attractive.
69.Which one is NOT TRUE according to the article?B
A.We look like our parents because of"genes"in our body.
B.We have understood what all the words in the DNA map do.
C.DNA is the whole"map"of the human body.
D.DNA tells the cell to build its parts.
70.What do people think of this research about DNA?D
A.It can be only bad.
B.It can be only good.
C.It can be good but won't work.
D.It can be good and bad.

分析 这篇短文简要的介绍了额DNA的发现历史,并介绍了这一发现对于人类生活的影响及人们对此的不同意见.

解答 答案:66.D 细节理解题.根据第二段第一行句子In1860,Mr Mendel discovered why we look the same as other people in our family.在1860年,孟德尔先生发现为什么在我们的家庭我们与其他人看起来很像.可知是在1860年.故选D.
67.C 细节理解题.根据第三段第一句In1961,another two scientists found the first"word"that they could understand in that language.1961年,另外两位科学家发现了第一个"信息",它们可以在语言中理解.可知另外两位科学家发现了第一个"信息",它们可以在语言中理解.故选C.
68.A 细节理解题.根据最后一段句子Most people hope that this will help to make better medicine and help sick people.大多数人希望这将有助于制造更好的药物和帮助生病的人.可知可以帮助制作更好的药物.故选A.
69.B 细节判断题.根据第三段第一行句子So far,scientists have found all the words in the DNA map,but we still do not understand what they all do.到目前为止,科学家们发现DNA地图中的所有单词,但是我们仍然不明白他们都做什么的.可知B选项我们已经明白DNA地图中的所有单词.是错误的,故选B.
70.D 细节理解题.根据最后一段句子Most people hope that this will help to make better medicine to help sick people.Other people worry that when we learn more"words"and find out more information,we will use it in the wrong way,just to make people more attractive(有吸引力的),or stop sick people getting jobs.可知人们对这一发现持正反两方面的意见.即可能好可能坏.故选D.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Did you see a boy pass by ten minutes ago?
-No,sir.I (  ) with my mobile phone.
A.am playingB.was playingC.playedD.play

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.The earthquake happened all of asudden/′s?dn/on a dark night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Mike,your bedroom is in a mess.
-Sorry,mum.I'll          my things at once.(  )
A.put awayB.put upC.put outD.put on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.The bus has arrived at our school.Let's______.(  )
A.get it offB.get in itC.get it inD.get off it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.She filled the box with beautiful flowers and put it on the table.(  )
A.made the box full ofB.made the box empty of
C.make up the box withD.D

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Turn down the TV,dear.Our son ________ for his report in the study.(  )
A.preparesB.has preparedC.preparedD.is preparing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.We're happy that our new library _________next year.(  )
A.will buildB.is builtC.was builtD.will be built

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.On the second Sunday in May is Mother's Day.American children of all ages give their mothers something special.It is the day children,young and old,try to show their love to mothers.
England was the first country to set a day to mothers.In the United States,Mother's Day became an official(正式的) holiday in 1910.An American girl,Anna,asked their governor(州长) to set a festival for mothers that they love.And they set the second Sunday in May as Mother's Day and a year later all the other states celebrated it.
On Mother's Day morning some American children serve their mothers breakfast in bed.Other children will give their mothers presents which they made themselves or bought in stores.Adults give their mothers red carnations(康乃馨),the official Mother's Day flower.If their mothers left the world they may bring white carnations to their grave sites (墓地).This is the busiest day of the year for American restaurants.On this special day,family members do not want Mom to cook dinner!
56.Which country set Mother's Day first?B
A.China
B.England
C.America
D.France
57.A11 the states began to celebrate Mother's Day inC.
A.1901
B.1910
C.1911
D.1921
58.On Mother's Day,an American mother may receiveC carnations at home.
A.yellow
B.orange
C.red
D.white
59.American restaurants'busiest day of the year is onD.
A.New Year's Day
B.Christmas Day
C.Thanksgiving Day
D.Mother's Day
60.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.Only young children buy presents for their mothers.
B.Anna wanted to set the festival only for her mother.
C.Not all the states want to celebrate Mother's Day in America.
D.Some mothers can eat breakfast in bed on Mother's Day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案