精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.阅读短文,根据短文内容回答问题.
Have you had this experience?You are watching a movie.A man is shooting(射击) on the screen.The picture is so real that you think he is shooting at you.
Three-dimensional(3D)movies use special technology to make pictures seem more real and exciting than two-dimensional ones.
So far we can only see 3D movies in the cinema with a special screen and projector(放映机).But soon,we will be able to watch them in our living rooms.Last month,Woods Company told reporters that it plans to bring 3D televisions to homes in the near future.
"The 3D train is on the track,and we are ready to drive it home,"said the President.3D movies and TV programs are fun to watch,but do you know how they are made?It is much easier to understand if we do an experiment.
Hold one of your fingers up at arm's length and close one eye.Then try closing the other eye.As you move between open eyes,you should see your finger"jumping"left and right against the background.
This happens because our two eyes are about 4cm away from each other.The separation causes each eye to see the world from a different angle(角度).The brain puts these two views together.What you see becomes three-dimensional.
3D movies are made using two video cameras at the same time,which creates two different images(影像).When the movie plays in a cinema,two projectors put the two images on the screen.With a pair of 3D glasses,the two images are separated and each image only enters one eye.Your brain puts the two pictures back together,and the pictures on the screen become three-dimensional.

49.Do 3D movies use special technology to make pictures?Yes.
50.What does Woods Company plan to do in the near future?To bring 3D televisions to homes.
51.What can you see when you move your finger between open eyes?The finger"jumping"leftand right against the background.
52.How many video cameras are needed when making a 3D movie?Two.
53.What is the passage mainly about?What 3D movie isand how 3D movie works..

分析 你有这种经历吗?你正在看一部电影.一个人在屏幕上射击.这张照片是如此真实,你认为他在射击你.
三维(3D)电影使用特殊技术,使图片看起来比二维的更真实和令人兴奋.
到目前为止,我们只能在电影院看到用特殊的屏幕和投影机放映的3D电影.但很快,我们将能够在我们的客厅里观看他们.上个月,Woods公司告诉记者,它计划在不久的将来将3D电视带到家庭中.
"3D火车在轨道上,我们准备开车回家了,"总裁说.3D电影和电视节目很有趣,但你知道他们是如何做的吗?如果我们做一个实验就更容易理解了.
用手指握住一只手指,闭上一只眼睛.然后尝试闭上另一只眼睛.当你在睁开的眼睛之间移动时,你应该看到你的手指"左右"相反"跳跃".
之所以这样发生是因为我们的两只眼睛彼此相距大约4cm.分离导致每只眼睛从不同的角度看到世界.大脑把这两个视图放在一起.你看到的是三维的.
3D电影是使用两个摄像机同时制作的,这创建两个不同的影像.当电影在电影院中播放时,两个投影仪将这两个图象放在屏幕上.用一副3D眼镜,两个图象是分开的,每个图象只进入一只眼睛.你的大脑把两个图片放在一起,屏幕上的图片就变成三维的.

解答 49.Yes.细节理解题.根据Three-dimensional(3D)movies usespecial technology to make pictures seem more real and exciting than two-dimensionalones.可知在3D电影中使用特殊的技术,使图片看起来比二维的更真实,更加令人兴奋.根据本句是一个一般疑问句,应进行肯定回答.故填:Yes.
50.To bring 3Dtelevisions to homes.细节理解题.问根据Last month,Woods Company told reporters that it plans to bring 3Dtelevisions to homes in the near future可知,伍兹公司计划在不久的未来,将3D电视进入家庭.本问题是问伍兹公司计划在不久的将来干什么.故填:To bring 3D televisions to homes.
51.The finger"jumping"leftand right against the background.细节理解题.根据As you move between open eyes,you should see your finger"jumping"leftand right against the background可知,当你移动你的手指在你的两眼之间,你会发现你的手指在"左右"相反"跳跃".从而明确了答案.故填:The finger"jumping"left and right against the background
52.Two.细节理解题.根据3D movies are made using two video cameras at the same time,whichcreates two different images可知,3D电影同时使用两台摄像机,创建了两个不同的影像.根据本句我们可以明确摄像机的数量为两台.故填:Two.
53.What 3D movie isand how 3D movie works.主旨大意题.通过对上下文的理解,我们知道本文重点讲述什么是3D电影以及它是如何工作的.故填:What 3D movie is and how 3D movie works.

点评 本文是一篇科技类阅读,主要讲述了什么是3D电影以及它的工作原理.本文是阅读简答题,做题时应注意根据问题在文中找出相应的句型,然后根据问题组织正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

9.I need someone to fix thebroken ( break) computer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-It's impossible for me to learn math well.
-Nothing is too_________ if you put your heart into it.(  )
A.easyB.possibleC.difficultD.interesting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.In China,people always show modesty(谦虚) as they are praised(赞美)by others.However,in western countries,people won't feel shy after being praised,instead,they alwyas accept the praise in a positive way.Therefore,which situation fits the local custom?(  )
A.In an American barbar shop    A lady:Sir,how wonderful your hair-cutting skill is!The barber:No,no,are you kidding me?
B.In a Chinese family gatering   Mrs.Yu:It's a wonderful dinner.You're really a person of ability.
Mrs.Liu:It's kind of you to say so.
C.In an Australian restaurant    A lady:Your food is extremely delicious
The cook:Well,thank you.You're a great guest,too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Why are so many people so afraid of failure?Quite simple because no one tells us how to fail so that failure becomes an experience that will lead to growth.We forget that failure is part of the human condition and that every person has the right to failure.
Most parents work hard at either preventing failure or protecting their chidren from the knowledge that they have failed.One way is to lower standards.A mother describes her child's hastily made table as"perfect",even though it wobbles(摇晃)on uneven legs.Another way is to shift blame.If John fails science,his teacher is unfair or stupid.
The trouble with faiure prevention devices is that they leave a child unequipped for life in the real word.The young needno one can win all the time-and that it is possible to enjoy a game even when you don't win.A child who's not invited to a birthday party,who doesn's  make the honor roll or the baseball team,feels terrible,of course,But parents should not offer a quick consolation(安慰)prize or say,"It doesn't matter"because it does.The young should be allowed to allowed to experience disappointment and be helped to master it.
Failure is never pleasurable.It hurts adults and child alike.But it can make a positive contribution to your life once you learn to use it.Step one is to ask"why did  I  fail?"Resist the natural impulse to balme someone else.Ask yourself what you did wrong and how you can improve.If someone else can help,don't be shy about inquiring.to learn that no one can be best at everying.

36.This passage mainly tells us aboutD.
A.the reason why people fail             
B.how to fail
C.the ways to prevent failures             
D.the importance of facing failures
37.The second paragraph tells usB.
A.how a mother praised her children
B.two ways of failure prevention most parents used when their children fail
C.how to shift blame
D.parents should blame their children at the proper time
38.When the writer says"every person has the right to fail",he means"D"
A.the world is full of failures              
B.everyone makes mistakes
C.failures are not common in our lives       
D.no one can grow up without failures
39.By saying"protecting their children from the knowledge that they have failed".The writer means that most parents try their bestD
A.to let their children know that they won't fail.
B.to teach their children about the knowledge of failure
C.to provide their children with the knowledge against failure.
D.to keep their children from realizing that they failed.
40.According to the passage,if you are facing failure,you shouldD
A.blame someone else              
B.face it yourself and not ask others for help
C.forget it as soon as possible        
D.think it over and find ways to improve it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.阅读下面短文,根据所读内容,在文章后第62-71小题的空格里填入一个最恰当的单词.
注意:每个空格只填一个单词.
Improve Homework Habits
Do you want to make homework simpler?It can be done readily with a little guidance from specialists (专家) in this field.Oxford Learning founder and CEO Dr.Nick Whitehead,said that homework doesn't always have to be a headache."Homework might be an unavoidable (不可避免的) part of school,but it doesn't have to be the boring part.With the right skills in place,students can turn homework from headache-including to trouble-free."These steps will make an obvious difference.
Use your notebooks
The brain is able to finish great works,but it is not perfect.Students should never rely on (依赖) it to remember all school details.When a teacher assigns homework,students should write the details in their notebooks.Many schools provide notebooks because they are the best organizational tools available.
According to Whitehead,to make them effective,students need to remember to take the notebooks out of their school bags at night,open them up,and read over the night's list.
Remove distractions (使注意力分散的事物)
Computers on,music on,text messages receiving …this is not multitasking,it's distracting.
Whitehead says that unless students are doing research,they should turn off all electronics and focus on the task at hand for a set period of time.They'll find that it is easier to concentrate (全神贯注) and that homework takes less time.He adds that this fact has been confirmed by studies.
Think actively
Getting homework done is the name of the game,but what happens if students are struggling with a question,or can't work out an answer?When facing difficulties,it is wise for the student to take a small break then return to look at the problem again.
According to Whitehead,students should look up their textbooks and school notes,take a step back to ask what the particular unit is all about,and even move ahead a few questions and see if the next part can help explain a little better.If not,use the Internet.
"Don't stare at (盯着) the question; ask how this question relates to what is being learned overall."he says.
Get organized
Homework is as much a part of daily routine as waking up in the morning and going to bed at night,but it's often the most disorganized part.Whitehead recommends streamlining (使合理化) the process.
"Students should keep all the homework-related things in a bin or a bucket so they don't waste time searching for pens or rulers."He also recommends picking the same place to do homework every night,and (when possible) completing homework at the same time each day.
                   Improve Homework Habits
As students,homework is an unavoidable part in school,but many students feel (62)bored
about homework.The following (63)steps can help students turn homework from headache-including to trouble-free.
Step1:
Use your notebooks
Students shouldn't use brains to remember all school things.(64)Instead,they should use notebooks to write the details about (65)homework at school.At home they open them up,and read over the night's list.
Step2:
Remove distractions
Computers,music,text messages,etc.may distract you from your homework.(66)If you are not doing research,turn off all of these.Then you may find you can concentrate on homework more (67)easily and it takes less time.
Step3:Think activelyWhen you have (68)difficulty in doing your homework,it's not wise for you to stare at the question.You should take a small break then come(69)back to look at it again.
Step4:Get organizedStudents (70)need to streamline the process,keep all the homework-related things organized,pick the same place to do homework,and (71)complete homework at the same time each day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.The less(越少) exercise you take,the fatter you will be.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.The thunderstormlasted(持续) for a long time and caused some traffic accidents on the highway.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.For some people,music is no fun at all.About 4% of the population is what scientists call"amusic".People who are amusic are born without the ability to enjoy musical notes.Amusic people often cannot tell the differences between two songs.
As a result,songs sound like noise to an amusic.Many amuics compare the sound of music to pieces of metal hitting each other.Life can be hard for amusics.In fact,most people cannot begin to understand what it feels like to be an amusic.Just going to a restaurant or a shopping center can be uncomfortable or even painful.That is why many amusics have to stay away from places where there is music.However,this can result in social loneliness."I used to hate parties,"says Margaret,a seventy-year-old woman who only recently discovered that she was amusic.By studying people like Margaret,scientists are finally learning how to identify(辨别) this unusual condition.
Scientists say that the brains of amusics are different from those of people who can enjoy music.The difference is complex(复杂的),and it is not connected with poor hearing.Amusics can understand other non-musical sounds well.They also have no problems understanding common speech.Scientists compare amusics to people who just can't see certain colors.
Many amusics are happy when their condition is finally diagnosed(诊断).For years,Margaret felt embarrassed about her problem music.Now she knows that she is not alone.That makes it easier for her to explain.When people invite me to a concert,I just say"No,thanks.I'm amusic."says Margret.

51.Amusics are the people whoC.
A.have poor listening
C.like music at times
B.are born without the ability to enjoy musical notes
D.didn't like music when they were young
52.How old is Margaret?D
A.40years old.
B.50years old.
C.60years old.
D.70years old.
53.According to the passage,which statement is TRUE?C
A.Amusics can feel comfortable when they are in the shopping center.
B.Life can be easy for amusics.
C.Scientists identify amusics by studying amusic people.
D.Few amusics are happy when their condition is finally diagnosed.
54.What causes amusics different from most people according to scientists?A
A.Their brains.
C.Their problems with speech.
B.Their lack of colors.
D.Their poor hearing.
55.What is the main idea of the passage?A
A.Some people's inability to enjoy music.
B.Amusics'strange behaviors.
C.Musical ability.
D.How to treat amusics.

查看答案和解析>>

同步练习册答案