精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.(Renee-a beautiful princess        Broo-a blue bear  Nahloo-a magical place)
When the Princess Renee heard about Broo she came down form her castle.She found Broo while he was buy eating honey.
"Mr.Bear,"the Princess said"you can welcome in Nahloo.Here we share with each other.We don't take things from each other."
Broo thought about it for a moment and realized that he had made a mistake."Well,"he said,"maybe drinking all that milk wasn't the best idea."
The Princess continued"Mr.Bear you can drink and eat but you won't feel good because you have never made any contribution to anyone else.I think you'll find that it is better to be full in your heart not just in your stomach."After saying this the Princess went back to the castle leaving Broo alone.
One day Broo was going to take lots of cookies from the rabbits then he remembered what the Princess said to him.So Broo decided not to eat the cookies.The rabbits were surprised and said"Thank you for your kindness Mr.Bear.Now these cookies will taste sweeter because they are given by you my friend.If you like come back tomorrow and we can have the cookies together."
Broo was filled with joy and went through the land.He gave back everything he had taken.In return he received a promise from everyone to share their food with him.Broo was so delighted that he started dancing in the moonlight with the Princess as his partner.
31.What the Princess Renee came down Broo wasB.
A.watching with rabbits                                     
B.eating honey
C.living everything back                                    
D.having cookies.
32.In Nahloo,B.
A.the Princess Renee stayed with Broo all the time
B.everyone was happy to share with each other
C.Broo took a lot of cookies from rabbits
D.Broo never realized his mistake
33.Broo feltCafter he gave the cookies back to the rabbits.
A.sad                           
B.surprised                  
C.happy                      
D.hungry
34.The passage is probably formD.
A.an advertisement                                            
B.a tour guide
C.an application                                                
D.a story book
35.What can we learn from the passage?A
A.It's better to give than to receive.
B.Every dog has its day.
C.The early bird catches the worm.
D.Many hands make light work.

分析 全文大意:
(Renee-一个美丽的公主        Broo-一只蓝色的熊  Nahloo-一个神奇的地方)
当Renee公主听到了Broo的声音,她从城堡中走下来.她发现Broo在吃蜂蜜.公主说道"熊先生,在Nahloo你可以受到欢迎.在这里我们彼此分享,我们不相互索取."Broo想了一会儿意识到他犯了一个错误.他说"也许把所有的牛奶喝光是不对的"公主继续说道"熊先生,你可以吃也可以喝但是你不会感到快乐因为你从未给别人做出任何贡献.我想你会发现满足心灵比满足肚子要好"公主说完这一切回到城堡把 Broo 独自留在那里.一天,Broo原本打算从兔子那里拿一些饼干,这时他想起公主所说的话.所以Broo 决定不吃饼干了.兔子很惊讶说"谢谢你的好意,熊先生.现在这些饼干会品尝起来更加香甜,因为它们的香甜是你给予的.明天如果你愿意回来我们可以一起吃饼干."Broo内心充满了快乐,穿过陆地,他归还他拿走的所有东西.作为回报,每个人都答应和他分享食物.Broo非常高兴在月光下和公主尽情舞蹈.

解答 答案:
31.B              细节理解题          根据第一段When the Princess Renee heard about Broo she came down form her castle.She found Broo while he was buy eating honey."当Renee公主听到了Broo的声音,她从城堡中走下来.她发现Broo在吃蜂蜜"可知当Renee公主下来时,Broo在吃蜂蜜.故选B
32.B               细节理解题          根据第二段Here we share with each other.We don't take things from each other"在这里我们彼此分享,我们不相互索取"可知在Nahloo人们乐意彼此分享.故选B
33.C               细节理解题          根据第六段Broo was filled with joy and went through the land."Broo内心充满了快乐穿过陆地"可知在他把饼干还给兔子之后,Broo感到高兴,故选C
34.D               推理判断题           根据短文讲述了Renee公主教育一只蓝色的熊Broo要学会奉献,不要总是想着索取,否则不会快乐的.后来,这只熊在公主的影响下学会与别人分享一切并感受到了快乐,可推知这篇短文出自一本故事书,故选D
35.A               主旨大意题            根据短文中公主给Broo说的一番话"Here we share with each other.We don't take things from each other""在这里我们彼此分享,我们不相互索取"以及"Mr.Bear you can drink and eat but you won't feel good because you have never made any contribution to anyone else.I think you'll find that it is better to be full in your heart not just in your stomach""熊先生,你可以吃也可以喝但是你不会感到舒服因为你从未给别人做出任何贡献.我想你会发现心灵满足比肚子满足要好"可知公主告诉Broo给予比索取更好这个道理,故选A

点评 本文属童话故事.讲述了一位美丽的公主教育一只蓝色的熊要学会奉献,不要总是想着吃,否则不会快乐的.后来,这只熊在公主的影响下学会与别人分享一切.阅读时一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解,从而选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.I am writing to say that I am against building a new zoo in our city.Zoos are terrible places for animals to live.I (73)have visited (visit) many zoos in my life but none is suitable for animals to live in.They (74)are kept (keep) in tiny cages and can hardly move at all.When  the animals (75)will/can live (live) in a natural environment?I hope that day will come earlier.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.When ShenzhouⅩManned Spaceship was sent up into the space successfully,there were big smiles        our faces.(  )
A.onB.toC.inD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.---________do you go shopping?---Sometimes.(  )
A.How oftenB.How longC.How farD.How much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9._______ you please give me a hand?The box is too heavy.(  )
A.ShouldB.CouldC.MustD.Need

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.When H7N9bird flu first appeared,people didn't know ________ doctors could cure it.(  )
A.ifB.thatC.whatD.why

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.郎平挚爱排球,她认为值得为此奉献一生.
Lang Ping loves volleyball so much that she thinks itis worth devoting all her life to.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.The  boys are playinghappilyon the playground.(happy)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Tom is a famous writer.______ new book is very popular.(  )
A.HeB.HisC.his

查看答案和解析>>

同步练习册答案