精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.It was reported today that in China,56% of people who write blogs(博客) do so as a personal diary and 83% use their blogs for sending messages to friends.It was also found that there is a strong East-West difference.In places like the US,blogs that offer information on news attract more readers but in China,blogs are more likely to be about sharing personal feelings.
It seems that bloggers can be divided into three types:IT bloggers,bloggers who record their ordinary feelings and media(媒体) bloggers.
When blogging first started,the IT people had the technological advantage and they took the chance to put their thoughts on the web.Some of these IT people now have had over a million people read their blogs.
The next wave of bloggers did not have any training as writers or in IT and wrote about normal daily life.Media bloggers,however,are trained writers,such as journalists and editors.When the many media bloggers showed up,the everyday bloggers lost most of their readers.Media bloggers have the advantage of knowing how to communicate well through the written words.
However,the normal bloggers are still out there and increasing in number.It seems that blogging is the new way to express your feelings.People feel like the world is listening to,or rather reading,their problems,even if they are not.
53.From the passage we know thatC.
A.56% of the Chinese write blogs
B.people in US like to read blogs for news
C.the Chinese never share feelings with each other through blogs
D.the way that Chinese use blogs is not different from the West
54.Awrote more blogs at the very beginning.
A.IT bloggers    
B.Media bloggers    
C.Normal bloggers   
D.US bloggers
55.Which of the following is true according to the passage?
A.There will be more and more normal bloggers.
B.Only bloggers express their feelings through the Internet.
C.All people in the world are listening to the bloggers'voice.
D.Media bloggers didn't have the advantage of knowing how to communicate well.
56.The underlined expression in the passage can be best replaced by"B".
A.increased
B.appeared
C.arrived
D.grew.

分析 文章大意:这篇短文给我们讲述的是现在很多人都喜欢在网上写博客,动东西方人写的博客的内容是不一样的.作者还将现在的博主进行了分类,即信息技术博主、媒体博主和普通博主.

解答 53-56:CAAB
53题答案:细节理解题.根据短文第一段中In places like the US,blogs that offer information on news attract more readers可知,在美国,博客是给人们提供一些新闻信息来吸引人们的注意力.故C选项是正确的.根据短文第一句话我们可知,在中国56%的人写博客是把它当做私人的日记,故A不对;C和D的表达都不符合文意.
53题答案:细节理解题.根据短文第三段中When blogging first started,the IT people had the technological advantage and they took the chance to put their thoughts on the web.可知,当博客刚刚开始的时候,学信息技术的人题目有技术上的优势,因此他们把握住了机会,把他们的想法写在了网站上,他们的读者也很多.故选A.
53题答案:推理判断题.根据最后一段However,the normal bloggers are still out there and increasing in number可知A是正确的;根据短文可知除了博主,还有IT bloggers和normal bloggers,故B不对;C选项不符合文意;根据Media bloggers have the advantage of knowing how to communicate well through the written words.可知D不对.故选A.
53题答案:词义猜测题.根据它所在的句子When the many media bloggers showed up,the everyday bloggers lost most of their readers.可知,这里说的是当很多媒体博主出现的时候,普通的博主失去了大多数的读者.show up的意思是出现.故选B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.We each have a memory(记忆力).That's why we can still remember things after a long time.Some people have very good memories and they can easily learn many things by heart,but some people can only remember things when they say or do them again and again.Many of the great men of the world have got surprising memories.
A good memory is a great help in learning a language.Everybody learns his mother language when he is a small child.He hears the sounds,remembers them and then he learns to speak.Some children are living with their parents in foreign countries.They can learn two languages as easily as one because they hear,remember and speak two languages every day.In school it is not so easy to learn a foreign language because the pupils have so little time for it,and they are busy with other subjects,too.
But your memory will become better and better when you do more and more exercises.
根据短文内容,选择最佳答案.
46、Some people can easily learn many things by heart becauseD.
A.they always sleep very wellB.they often eat good food
C.they read a lot of booksD.they have very good memories
47、Everybody learns his mother language.B
A.at the age of sixB.when he is a small child
C.after he goes to schoolD.when he can read and write
48、Before a child can speak,he mustC.
A.read and writeB.make sentences
C.hear and remember the sounds
D.think hard
49、In school the pupils can't learn a foreign language well becauseC.
A.they have no good memories
B.they have no recorders
C.they have too much time for it
D.they are busy with other subjects
50、Your memory will become better and betterB.
A.if you have plenty of good food
B.if you do more and more exercises
C.if you do morning exercises every day
D.if you get up early.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.A ship named the Sewol(岁月号) turned over and sank off an island in South Korea on April 16.It was carrying 476passengers,including 325high school students.By May 19,at least 287people have died and 17people were still missing.The accident has shocked South Korea.People are also angry with the crew (船员),especially the captain.The crew told the passengers to stay on the ship,but they themselves were some of the first people to get off.
It sank within two hours after sending a distress signal(遇险求救信号).Pictures from the scene showed rescue teams balanced on the sinking hull pulling teenagers from windows.Some of their classmates jumped into the sea as the ship went down.It is not yet clear what caused the accident,but some people described hearing an impact(碰撞) and quickly sank,but the captain seemed not to act quickly to evacuate(疏散)passengers to avoid this disaster.
South Korean President Park Geun-hye has expressed sadness over the accident,saying it was truly tragic that students on a field trip were involved in such an unfortunate accident.

101.When did the accident happen?On April 16.
102.How many students were there on the ship?325
103.Did the ship send a distress signal before it sank?Yes,it did.
104.The captain evacuated passengers quickly when the accident happened,didn't he?No,he didn't.
105.请将划线句子翻译成汉语.当船下沉时,他们中的一些同学跳进了大海里.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Now TV programs play an important part in our daily life.We can get a lot of knowledge and a lot of fun from it.Today is Saturday.The following are some TV programs on different channels today.Now read these TV programs and try to find some information for you and your family members.
SXTV Channel 7
13:12  Football Match
XATV Channel 4
15:30  TV Play
SXTV  Channel  6
18:30  Cartoon Film
CCTV Channel 1
12:38Law Today
CCTV Channel 1
19:00News Report
CCTV Channel 3
21:00 The Latest Music
21.My grandfather is interested in laws.He can watch CCTV Channel 1at noon.A
22.My father is a football fan.He prefers football matches.He can watch CCTV Channel 1.B
23.My mother likes watching TV plays.She wants to watch XATV Channel 4in the afternoon.A
24.My sister is only six years old.I want to find a program for her.I think she can watch CCTV Channel 6.B
25.1am a student.I like music,but I am very busy tonight.So I can watch CCTV Channel 3this evening.B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.配对阅读.左栏是五个人的介绍,右栏是七条信息.请将这五个人与他们感兴趣的信息配对.

B66.Jenny is a pet lover.She wants to work with pets.

G67.David is the boss of a big education company.He wants to know some information about education in China.

C68.Wang Lan just came back from England.She is looking for a job.She prefers to work in a big company.

D69.Helen is a housewife.She wants to buy vegetables and fruit at low prices.

E70.The students in No.2 Middle School plan to have a picnic.Whether they will do it depends on the weather.
A.Lots of people miss their pets while they are on holidays.Our hotel can solve (解决) this problem.We lend cats or dogs to you.We are sure that you will be happy to stay with them.
B.Many people like animals and take them as their pets.Now pet hospitals are very busy.Kind people who love animals are needed to work in busy hospitals.
C.Living in another country can help you to learn a language,and about another culture.Many companies today need employees (雇员) who can speak a foreign language,or have the experience of living or working in another country.
D.We sell eggs,apples,tomatoes and pork at very low prices.Our business hours are from 6:00 am to 10:30 pm.
E.Our city will have a cloudy day tomorrow.It will be rainy at times.There will be a strong wind.The day after tomorrow will be sunny.It will be a fine day to go hiking or to have a picnic.
F.We have all kinds of video films,TV plays,and music videos.You can enjoy yourself and take time to watch your favorite videos at our shop.You can also borrow some videos home,each video for a week for 1 dollar.
G.A study of the people in China's largest cities shows that saving money for children's education has become an important reason for saving.It is the second most important purpose of people's saving habit.The result shows that people in China care much about education.The education market is very big in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Silence is unnatural to man.He begins life with a cry and ends it in stillness.In between he does all he can to make a noise in the world,and he fears silence more than anything else.Even his conversation is an attempt to prevent a fearful silence.If he is introduced to another person,and a number of pauses happen in the conversation,he regards himself as a failure,a worthless person,and is full of envy(嫉妒) of the emptiest headed chatterbox (喋喋不休的人).He knows that ninety-nine percent of human conversation means no more than the buzzing of a fly,but he wants to join in the buzz and to prove that he is a man and not a waxwork figure (蜡塑人像).
The aim of conversation is not,for the most part,to communicate ideas; it is to keep up the buzzing sound.There are,it must be allowed,different qualities of buzz; there is even a buzz that is as angry as the continuous noise made by a mosquito (蚊子).But at a dinner party one would rather be a mosquito than a quiet person.Most buzzing,fortunately,is pleasant to the ear,and some of it is pleasant even to the mind.He would be a foolish man if he waited until he had a wise thought to take part in the buzzing with his neighbours.
Those who hate to pick up the weather as a conversational opening seem to me not to know the reason why human beings wish to talk.Very few human beings join in a conversation in the hope of learning anything new.Some of them are content if they are merely allowed to go on making a noise into other peoples ears,though they have nothing to tell them except that they have seen two or three new plays or that they had food in a Swiss hotel.At the end of an evening during which they have said nothing meaningful for a long time,they just prove themselves to be successful conservationists.

56.According to the passage,people make conversation toD.
A.exchange ideas              
B.prove their value
C.achieve success in life   
D.overcome their fear of silence
57.What does the expression"the buzzing of a fly"in Paragraph 1mean?A
A.Meaningless talks.
B.A low whispering sound.
C.The noise of an insect.
D.The voice of a chatterbox.
58.According to the passage,people usually talk to their neighboursB.
A.in the hope of getting on well
B.about whatever they want to
C.about whatever they have prepared
D.in the hope of learning something new
59.What is the writer's purpose in writing the passage?C
A.To persuade people to stop making noises.
B.To encourage people to join in conversations.
C.To explain why people keep talking.
D.To discuss why people like talking about weather.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.In modern society there is a great deal of argument about competition.Some people value it highly.They believe that it is responsible for social progress and prosperity (繁荣).Others say that competition is terrible.They think it sets one person against another and it leads to unfriendly relationship between people.
I have taught many children who held the belief that their self-worth depended on how well they performed at tennis and other skills.For them,playing well and winning are often life-and-death affairs.When they try their best to pursue(追求)the success,the development of many other human qualities is sadly forgotten.
However,there are some who seem to have lost the wish to succeed.They take an opposite attitude.In a culture which values only the winner and pays no attention to the ordinary players,they really hate competition.Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society.Teaching these young people,I often observe that there is a wish to fail in them.They seem to seek failure by not trying to win or achieve success.By not trying,they always have an excuse:"I may have lost,but it doesn't matter because I really didn't try."They are not usually willing to believe that if they had really tried but lost,that would mean a lot.Such a loss would be a measure of their worth.Clearly,this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves.Both are based on the mistaken belief that one's self-respect depends on how well one performs in comparison with others.Both are afraid of not being valued.We can't discover a new meaning in competition until this basic and often troublesome fear begins to disappear.

53.Why do some people think competition is bad?B
A.Because they think it is helpless to make social progress.
B.Because they think it can't bring friendly relationship between people.
C.Because they think it is a life-and-death affair.
D.Because they think it can't develop human qualities.
54.The underlined phrase"the most vocal"in Paragraph 3meansC.
A.people who try their best to win
B.people who value competition most highly
C.people who are against competition most strongly
D.people who are afraid of failure in competition
55.The writer wants to tell us thatD.
A.competition should be valued highly
B.one's self-respect is important in competition
C.the wish to succeed is important in competition
D.fear of failure should be driven out in competition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.According to the US'Office for National Statistic(统计),women reaching the end of their childbearing years had about 1.9children each in 2004,compared with 3.1for those women in 1976.Numbers from the UK's Office for National Statistics show a similar matter across the Atlantic:the percentage of one-child families in Britain had risen from 18percent in 1972to 26percent in 2007.
But even though only children are becoming increasingly common,the stereotype(偏见) that they're selfish,spoilt(宠坏的) and short of social skills holds strong.Even parents of only children are made to feel guiltyabout having only one child.Worried that they're being selfish and endangering their child's future,they rush to online trying to get advice.Soon,however,they ask themselves:is this social stereotype really reasonable?
"There have been hundreds and hundreds of research studies that show that only children are no different from their mates,"Susan Newman,a social psychologist(心理学家) at Rutgers University in the US,told ABC News.
A perfect example is Natalie Portman."I had the only attention of my parents.And you know what?If I had had brothers or sisters I would have never become an actress,"she told Naanoo,an online magazine."My mother has been with me to every audition(试听) and every acting class.With more children that would have never been possible.They would have been jealous(妒嫉) of me."
This raises another question:why are only children still get such suspicion(质疑)?
"There is a long-lasting belief that's been around probably since humans first existed that to have just one child is somehow dangerous,both for you and for the continuation of your race,"Toni Falbo,a professor of educational psychology at Texas University's Population Research Center,told The Guardian."In the past a lot of children died.You'd have had to be crazy to only have one."
Times,of course,have changed and baby's death has largely disappeared.So what do only children themselves say?Kayley Kravitz,a blogger for The Huffington Post,grew up as an only child and highly praises the experience."Being an only child taught me the most valuable skill of all:the ability to be alone,"she said.

56.What does the writer probably think of only children?C
A.They are big problems.
B.They usually have more free time.
C.They are almost the same as others.
D.They can learn more social skills from their parents.
57.What does the word"guilty"in paragraph 2mean probably?A
A.Sorry.
B.Happy.
C.Disappointed.
D.Proud.
58.What can we infer from the passage?D
A.There were more only children in 2007.
B.Only children have more ability to be alone.
C.People usually have stereotypes on only children.
D.Modern medical technology makes only children more acceptable.
59.The writer mainly wants to tell us thatA.
A.only children are social problems we should face directly
B.the parents were worried because of the stereotype
C.only children have more problems than others
D.there are more and more only children.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.One day,many years ago,when I was working as a psychologist(心理学家.in England,David was brought into my office.His face was pale and he stared at his feet.
David had lost his father when he was two years old and had lived with his mother and grandfather ever since.But the year before he turned 13,his grandfather died and his mother was killed in a car accident.His teacher told me that he refused to talk to others from then on.
How could I help him?
David didn't say a word.As he was about to leave,I put my hand on his shoulder."Come back next week if you like,"I said.
He came,and I suggested we play a game of chess.He nodded.After that we played chess every Wednesday afternoon---in complete silence.Usually,he arrived earlier than agreed.It seemed as if he enjoyed my company.But why didn't he ever look at me?
"Perhaps he simply needs someone to share his pain with,"I thought.
Months later,when I was staring at his head,he suddenly looked up at me."It's your turn,"he said.After that day,David started talking.He finally got friends in school and he even joined a bicycle club.He wrote to me a few times.Now he has really started to live his life.
Maybe I gave David something.But I learned a lot from him.I learned how time makes it possible to overcome (克服.what seems to be so painful.David showed me how one---without a word---can reach out to another person.All it takes is a shoulder to cry on,a friendly touch and an ear that listens.

74.David refused to talk to othersD.
A.after his father had died
B.before he was twelve
C.after his grandfather had died
D.when he became an orphan(孤儿.
75.Which of the following is true according to the passage?B
A.David played chess with the writer when they met for the first time.
B.David kept silent when he met the writer for the first time.
C.David began to talk with the writer a month later.
D.The writer was David's private doctor.
76.The writer felt that David seemed to enjoy playing chess with him because DavidC.
A.played chess with him every Wednesday afternoon.
B.began to talk to the writer after they played chess
C.usually arrived at the writer's office earlier than agreed.
D.began to look at the writer when they played chess
77.DavidA after he started talking.
A.began to enjoy a newer and better life.
B.was still very sad
C.made friends with the writer
D.became a member of a bicycle club
78.The underlined word"company"in Paragraph 3probably means"B".
A.way of running a business
B.way of being together with him
C.way of playing chess
D.way of speaking to him
79.What can we learn from the story?C
A.We should always help each other and play together.
B.We need to play chess with those silent boys.
C.We should pay more attention to help those who are painful.
D.Time can change a person into another one with many words.

查看答案和解析>>

同步练习册答案