精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.It's only  79.99!How many times have you heard those words on TV or read them in a newspaper ad?The word"only"is supposed to make you think that this is a great price for the product.
        But think about this how long does it take you to earn  79.99?What do you have to do to get that money?The little thing that's only  79.99 is worth almost 12 hours of your work!And if you are making less than this,how long will it take to earn that much money?
        So as you stand in a store,telling yourself that you have to buy something,think about how long you must work to earn the money to pay for it.Is that  85 T-shirt really worth the time to earn  85?You could probably find a similar shirt at another store for under  35,right?
        Even if your parents are still buying your clothes,someone has to work for the money.If you spend money on one thing,you don't have money to spend on anything else.So if you spend  85 on those jeans,you cannot put it in the bank,and you cannot go snowboarding(单板滑雪) or to the movies with friends because you don't have the money to go.
71.Sayingthat"It'sonly79.99"may make you think that itC.
A.is expensive
B.is important
C.is cheap
D.can't be accepted
72.Which is NOT mentioned in the passage?B
A.The newspaper ad may use some words to promote sales(促销).
B.The $79.99T-shirt doesn't have good quality.
C.The T-shirt may make you spend the money you planned to use for some other things.
D.You car find a similar T-shirt at another store for a lower price.
73.From the passage we know thatD.
A.the T-shirt isn't worth buying
B.the T-shirt is too expensive
C.We shouldn't believe the newspaper ad
D.before we buy something,we should think about what it is really worth
74.We can probably find the passage in a(n)B.
A.advertisement
B.Youth Newspaper
C.Year-book
D.story-book.

分析 文章大意:主要介绍了一些人们容易混淆的事情,如物品的价格超过人们的预期,及物品的所值.说明买东西之前要考虑是否值得.

解答 71-74;CBDB
71题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段The word"only"is supposed to make you think that this is a great price for the product."仅仅"这个词应该让你认为这是一个很好的产品价格.可商品的价格很便宜,故答案C
72题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段It's only 79.99!How many times have you heard those words on TV or read them in a newspaper ad?The word"only"is supposed to make you think that this is a great price for the product.可知79.99元的T裇衫没有说质量不好,所以B错误,故答案B
73题答案:D 考查细节理解题,根据文中的最后一段Even if your parents are still buying your clothes,someone has to work for the money.If you spend money on one thing,you don't have money to spend on anything else.So if you spend 85 on those jeans,you cannot put it in the bank,and you cannot go snowboarding(单板滑雪) or to the movies with friends because you don't have the money to go.可知如果你想买这件东西的话,说明你不能再用买这件东西的钱去干别的事情,暗示买东西之前,要事先考虑一下这样是否值得,故答案D
74题答案:B 考查体裁出处题,根据文中的最后一段 Even if your parents are still buying your clothes,someone has to work for the money即使你的父母还在买你的衣服,也有人要为你的钱工作.可知 这篇文章有可能来自于青年报,故答案B

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.The famous band performed in China last year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Perhaps he'll dress himself up as a clown in the costume party.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Zhao Hua is in China.He can not say it in English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Victor is Ms.Green's son.________ is six.(  )
A.SheB.HisC.HeD.Her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Remember not to read aloud when we are in the library.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Those are my pictures.(改为单数句)
Thatismypicture.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.How will the woman go to Beijing?
A.B.C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

19.What is Tim's favorite animal?

查看答案和解析>>

同步练习册答案