精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Long long ago,there was a man living in a village with his wife and two children.They had a hen.It laid a golden egg every day.The man sold the golden egg and the family lived a rich and comfortable life.
But the man was very greedy (贪婪的).He wanted to get all the golden eggs from his hen at a time.So,he thought hard every day about how to achieve it and he got a plan at last.He decided to kill the hen and get all the eggs.He didn't want to tell his wife about the plan because he wanted to give her a big surprise.He was so excited about his great plan.He even started to sing when he thought of the plan.
The next day when the hen laid a golden egg,the man couldn't wait to take a knife and cut its body open.However,there was nothing but blood (血液)all around.There weren't any eggs at all.He was very sad because he would not get even one egg now.
Their life used to be comfortable with one egg a day,but now their life changed a lot.
How silly he was!

56.How many children did the man have?two children
57.Had the man's family lived a rich and comfortable life before he killed the hen?Yes,they had.
58.Why did the man kill the hen?He wanted to get all the golden eggs from his hen at a time
59.What did the man get from the hen at last?He got nothing from the hen at last
60.What do you think of the man in the passage?How silly he was!.

分析 很久很久以前,有一个人和他妻子以及两个孩子住在一个小村庄里.他们有一只母鸡.这只母鸡每天下一个金蛋.这个人卖了这个金蛋,他们一家人过着富裕和舒适的生活.
但是这个人非常贪婪.他想一次从他那只母鸡得到所有的金蛋.因此,他每天都很努力地想着如何去实现它,最后他终于想到了一个计划.他决定杀死母鸡,得到所有的蛋.他不想把这个计划告诉他的妻子,因为他想给她一个大惊喜.他对自己的伟大计划感到非常兴奋.当他想到这个计划时,他高兴的甚至开始唱歌了.
第二天,当母鸡下了一个金蛋的时候,该男子迫不及待地拿着一把刀,把它的身体切开了.然而,里面周围只有血,其它什么也没有.根本就没有鸡蛋了.他很伤心,因为他现在连一个鸡蛋都没有了.
过去一天一个鸡蛋他们的生活过的很舒适,但现在他们的生活改变了很多.
他是多么愚蠢啊!

解答 56. two children.细节理解题.根据there was a man living in a village with his wife and two children.可知有一个人和他妻子以及两个孩子住在一个小村庄里. 故答案为two children.
57.Yes,they had.推理判断题.根据The man sold the golden egg and the family lived a rich and comfortable life.可知他们一家人过着富裕和舒适的生活. 故答案为:Yes,they had.
58.He wanted to get all the golden eggs from his hen at a time. 细节理解题.根据He wanted to get all the golden eggs from his hen at a time.可知他想一次从他那只母鸡得到所有的金蛋. 故答案为:He wanted to get all the golden eggs from his hen at a time.
59.He got nothing from the hen at last.推理判断题.根据there was nothing but blood (血液)all around.There weren't any eggs at all.He was very sad because he would not get even one egg now.可知里面周围只有血,其它什么也没有.根本就没有鸡蛋了.他很伤心,因为他现在连一个鸡蛋都没有了. 故答案为:He got nothing from the hen at last.
60.How silly he was!主旨大意题.根据How silly he was!可知他是多么愚蠢啊. 故答案为:How silly he was!

点评 这是一篇逸闻趣事类阅读短文.题目基本都与细节理解有关.做题时先把文章快速读一遍把握大意.再结合题目从相关的细节之处找答案,注意抓住关键句子及词语,并联系上下句的语境,作出正确回答即可.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.-They areheroes(英雄) in my eyes.
-I agree with you.We should learn something from them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.戴安娜已经离开家乡十年了,她希望尽快回来.
Dianahas been away from her hometown for ten years and she hopes to come backas soon as possible.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Their house is small butours(我们的)is a little bigger.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Her math teacherencourages/in'k?rid?iz/her to ask questions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.You can    new words in your e-dictionary.(  )
A.look upB.look atC.look forD.look around

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.______American people and British people speak the same language,their cultures are quite
different.(  )
A.SinceB.IfC.AlthoughD.Because

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Thanksgiving Day is on the fourth Thursday of November.On that day,families and friends often get together to have a big dinner,giving their thanks to God for what they have got.It ia a traditional      festival.(  )
A.AmericanB.ChineseC.Japanse

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Every school has notice boards.Let's see what is on the notice board of an American    86.According to School Policy,visitors have toC  when entering the school.
A.hand in a note      
B.call at 524--9752      
C.check in at the office      
D.telephone to the school
87.FromD,parents can get information on the parents meeting.
A.School Policy      
B.Report Card     
C.After--school Program      
D.Class Announcement
88.Report Card shows parentsD.
A.certain school rules            
B.after--school activities
C.plans for classes and tests      
D.children's  school life and work.
89.Suppose Tony doesn't do well at school but makes progress,he will getB on the Report Card.
A.1     
B.2    
C.3    
D.4
90.Students do their homework and read booksA.
A.from 3:30 to 4:30      
B.from 3:30 to 6:00     
C.from 4:30 to 6:00      
D.from 6:00 to 7:00.

查看答案和解析>>

同步练习册答案