精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.A man saw a boy standing beside a lake with a mirror (镜子)."Excuse me,"he said,"but could you tell me what you're doing?"
"I'm fishing."
"With a mirror?Could you tell me how it works?"the man asked.
"OK,but I want five dollars."
The man wanted to know the secret very much,so he handed the boy the money."Now show me how it works,"he said."Well",the boy began,"you hold (拿) the mirror towards the water,and when a fish goes by,the sunlight in the mirror gives him a surprise.He stops and doesn't know what to do,and then you catch him at once."The man was
surprised,"Can you really catch fish with the mirror?How many did you catch?"
"You're the fifth today!"replied the boy.

阅读上面短文,然后判断句子正(T)误(F).
26.The man wanted to look at the boy's mirror.F
27.The man gave the boy five dollars.T
28.The boy caught five fish that day.F
29.The boy got fifteen dollars that day.F
30.When the man heard the boy's words,he would be very happy.F.

分析 文章大意:
有一天,一个小男孩拿着镜子站在湖边.一个男人过来了,想知道镜子是干什么的.
男人想知道答案,所以就给了小男孩5美元,让他告诉自己答案.
小男孩说他是第五个给他钱的人.

解答 26.F,推理判断题,文中提到"Could you tell me how it works"想知道镜子是干什么的,并不是想看镜子,所以此题错误.
27.T,推理判断题,文中提到"he handed the boy the money"男人想知道答案,所以就给了他钱,所以此题正确.
28.F,推理判断题,文中提到"You're the fifth today"你是第五个,这里指的是人,并不是鱼,所以此题错误.
29.F,推理判断题,文中提到"I want five dollars"你需要给我5美元,且今天遇到了5个人,所以应该是拿到了25美元,由此确定此题错误.
30.F,推理判断题,文中提到"You're the fifth today!"replied the boy"小男孩说他是第五个,可想而知小孩并没有用镜子钓鱼,所以男子的钱白花了,所以不会高兴的,由此确定此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Touristswill be shown(show) around the Forbidden City if they travel to Beijing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.The teacher ishaving(have) a meeting now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.She wants to eat dumplings.(同义句)Shewouldliketo eat dumplings.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Mr.Lee will be happy because he will have tickets        Titanic.(  )
A.toB.inC.onD.with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Sometimes henearly(near) got home and met his family,when he was called away.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---Where is Mr.Wu,do you know?
---Well,it's hard to say.But I saw him ___________ a football game just now.(  )
A.to watchingB.watchingC.to watchD.watched

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.That's toonoisy(noise) outside.I can't get to sleep.Please close the windows.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Mum:David,what do your friends like to do?
David:(86)CI can take them to the park.
Mum:(87)ADavid:My friends enjoy watching football matches.(88)DMum:Thirdly,I can bring food for you.(89)BD avid:After the match,I want to eat some cakes.After that,we can dance to pop music.(90)EThe sixth thing I want to do is to open my presents!

A.What is the second thing you want to do?
B.You can eat when you watch the match.
C.They like to play football.
D.We can watch a match.
E.My friends and I enjoy dancing.

查看答案和解析>>

同步练习册答案