精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.According to a recent report,kids in primary school spend about six hours every week doing their homework.So kids hate homework.However,their parents hate homework,too.
Is it good for kids to do homework?Of course,a great number of researches do show that kids can remember what they have learnt in class better by finishing their homework on time and homework itself plays an important role in developing their learning skills,such as independent thinking and creativity.
But for parents,the result is not the same.After a day of hard work,most of them feel like they're going through school a second time when they sit down with their children each night to help with their homework.And a recent survey found that 46percent of parents feel like they don't spend enough quality time with their children,because they spend too much time doing the housework or helping with homework.And another 29percent of parents have arguments with their kids often when they have different answers to the same question.
Now several education scientists strongly advise parents to stop helping.They say it will give their kids more independence and give parents back their free time.At the same time,the number of home-work-connected arguments will be less at home,Kate Smith,an education scientist,says,"You don't have to know everything.Children need to put their hands up for help and so do parents.Use your re-sources-online teachers,or even your neighbor-hood-just ask."

56.How long do the kids spend doing home-work?B
A.About six hours a day.
B.About six hours a week.
C.About six hours a month.
D.About six hours a year.
57.What do we know from the researches mentioned in Paragraph 2?A
A.Homework improves learning skills.
B.Both parents and kids hate homework.
C.Kids love doing homework by themselves.
D.Parents enjoy sitting down helping their kids.
58.When they are helping their kids,most parents feelB
A.they are at work again 
B.they are school students again
C.they are teachers of their kids
D.they are not as good as their kids
59.Why do some parents argue with their kids?D
A.Their kids don't finish homework on time.
B.Their kids don't like to do their homework.
C.Their kids don't work out the correct answer.
D.Their kids don't agree with them on the answer.
60.What's Kate Smith's advice for parents?C
A.Ask kids to finish everything at school.
B.Review everything they learn at school.
C.Look for professional help for their kids.
D.Leave the kids alone with their homework.

分析 短文大意:
根据最近的一份报告,孩子们在小学每天花大约六个小时做家庭作业.所以孩子讨厌家庭作业.然而,父母也恨作业.因为工作一天的他们回到家还要辅导学生们写作业.但是科学家们却说父母在做一些吃力不讨好的事情,他们建议父母停止帮助孩子做作业.因为他们自己完成作业有助于培养自己独立的性格,而且这样还会给父母提供更多空闲的时间.

解答 56.B,细节理解题.根据短文开头According to a recent report,kids in primary school spend about six hours every week doing their homework可知根据最近的一份报告,孩子们在小学每周花大约六个小时做家庭作业.所以该选B.
57.A,细节理解题.根据第二段中a great number of researches do show that kids can remember what they have learnt in class better by finishing their homework on time and homework itself plays an important role in developing their learning shills,such as independent thinking and creativity的描述可知家庭作业可以提高学习技能,所以该选A.
58.B,细节理解题.根据第三段中After a day of hard work,most of them feel like they're going through school a second time when they sit down with their children each night to help with their homework.可知大多数家长每天晚上和孩子们一起坐下来帮助他们的家庭作业的时候,就会觉得自己又在上学了.所以该选B.
59.D,细节理解题.根据第三段末And another 29 percent of parents have arguments with their kids often when they have different answers to the same question.可知一些家长与孩子们争吵的原因是因为他们对同一个问题的答案不一致,所以该选D.
60.C,推理判断题,短文最后Katy Smith,an education scientist,says,"You don't have to know everything.Childrenneed to put their hands up for help and so do parents.Use your resources-online teachers,or even your neighborhood-just ask."可知教育学家凯蒂史密斯建议家长们向网上的老师或者邻居寻求帮助,就像孩子会举手寻求帮助一样,所以该选C.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Only a few students in our class have computers at home,__________?(  )
A.do theyB.don't theyC.are thereD.have it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Mum,______ my English teacher,Miss Yang.(  )
A.it'sB.this isC.itD.she is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Dongdong,___car is that?
-It's____.?(  )
A.Whose; herB.Who; herC.Who; hers?D.Whose; hers?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.In Singapore,many middle school students spend a lot of their time on their studies.Good education is often regarded as a ticket to success in their future.So,many of these students try their best to get good grades in their examinations.They have a lot of homework every day and exams are a big headache.Sometimes,some of them are even made to go to remedial(补习的)classes after schoo1.
Schools run programs outside school hours.The students can take part in sports and games,music and dance,hiking and rock-climbing(攀岩),etc.They are also very active in community service(社区服务).
In their spare time,most students like to listen to pop music.And Hollywood blockbusters(大片),Hong Kong and Singapore movies are very popular among them.They understand IT very well.Some of them also spend their free time surfing the Internet,e-mailing their friends,playing computer and video games.
They sometimes go to cafes,fast-food restaurants,shopping centers and big bookstores.
So,it looks like life as a middle school student in Singapore is not easy but it is rich and colorful.

50.Many students want to get good education to beB in the future.
A.popular       
B.successful    
C.comfortable    
D.generous
51.In the school,the students can'tD  outside school hours.
A.have sports    
B.dance      
C.go hiking        
D.go to a restaurant
52.According to the passage,most students in Singapore likeA.
A.watching movies             
B.writing to their friends
C.talking to their friends         
D.having exams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Jack:Hello,this is Jack.Is that John?
John:Oh,hello,Jack.
Jack:Where are you?
John:I'm at home (家).What about you?
Jack:I'm in the library.I lost my school ID card here,but I find it now.
John:That's great.
Jack:Let's go to play some sports.
John:What sport do you want to play?
Jack:I want to go to the beach (海滩) and play beach volleyball there.
John:That sounds interesting.Let's go now.
Jack:OK.Let's meet on the beach at 2in the afternoon.
John:Great!See you there!
Jack:See you!

44.Jack lost hisA.
A.school ID card 
B.schoolbag
C.volleyball
45.What does John think of playing beach volleyball?B
A.Boring.
B.Interesting.
C.Difficult.
46.John and Jack will (将) meetC.
A.at 3o'clock 
B.in the morning
C.on the beach.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.I am            .I am an English girl.(  )
A.Mary BrownB.John BrownC.Brown JohnD.Green Gina

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.He ismy brother.(对划线部分提问)
Whoishe?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Thanks for telling me about your life in the school.
-________.(  )
A.No problemB.Of courseC.Yes,pleaseD.Have a good day

查看答案和解析>>

同步练习册答案