精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据短文内容理解,选择正确答案。 Hi, I'm Brian. This is the photo of my family. My grandfather is with glasses. He has little hair. The one standing next to him is my uncle. He is wearing a cap. My grandmother has gray hair. She is a kind woman. She is holding my younger brother. He has short curly hair. The woman standing behind me is my mom. She has straight brown hair. There is a little girl sitting on the table. Her name is Cathy. She is my sister. She is wearing a green T-shirt and a pair of green socks. It's her favorite color. Which one is my father? Well, he is wearing glasses, too. He is in brown shorts and brown shoes. His name is Sam. Now, do you know where he is?
(1)How many people are there in the passage?
A.Five.
B.Six.
C.Seven.
D.Eight.
(2)What is Cathy's favorite color?
A.Green.
B.Black.
C.Yellow.
D.White.
(3)How many children do Brian's parents have?
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(4)Who is wearing glasses?
A.Brian and his father.
B.Brian.
C.Brian's grandpa and uncle.
D.Brian's grandpa and father.
(5)Which is NOT right?
A.Brian has one uncle in the picture.
B.Brian's younger brother has long curly hair.
C.Brian's grandfather doesn't have much hair.
D.Brian's sister wears a green T-shirt.

【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
(4)D
(5)B
【解析】文章大意:本文叙述了照片上的Brian的家人,有爷爷,奶奶、叔叔、爸爸、妈妈、弟弟和妹妹,妹妹最喜欢的颜色是绿色。
(1)细节理解题。根据My grandfather is with glasses. The one standing next to him is my uncle. My grandmother has gray hair. She is holding my younger brother. He has short curly hair. The woman standing behind me is my mom. There is a little girl sitting on the table. Her name is Cathy. She is my sister. Which one is my father? Well, he is wearing glasses, too. 可知,这段提到了作者的爷爷,奶奶、叔叔、爸爸、妈妈、弟弟和妹妹,共7个人,故选C。
(2)细节理解题。根据She is wearing a green T-shirt and a pair of green socks. It's her favorite color. 可知,Cathy 最喜欢的颜色是绿色,故选A。
(3)细节理解题。根据I'm Brian. She is holding my younger brother. She is my sister. 可知,作者Brian 的父母有三个孩子,故选C。
(4)细节理解题。根据My grandfather is with glasses. Which one is my father? Well, he is wearing glasses, too.可知,Brian 的爷爷和爸爸带着眼镜,故选D。
(5)细节理解题。根据He has short curly hair. 可知,他的弟弟有短的卷发,不是长发,故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达。

目前,环境污染越来越严重,请你根据以下要点以How to Protect Our Environment为题写一篇短文。

内容要点:

1.环境污染日趋严重,白色污染随处可见。

2.最近几年来在中国许多地区出现了雾霾天气(hazy weather)。

3.建议大家尽量不要自己开车,而是坐公交车或地铁外出。阻止工厂把废弃物排入河中,减少水污染。

4.我们不应该使用一次性(disposable)盘子,碗。

5.我们应该 ......

注意:

1.文章必须包括所给内容要点,要求语句通顺,意思连贯。

2.第五要点需用2到3句话做适当发挥。

3.词数80左右。

How to Protect Our Environment

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据汉语意思完成英语句子,每空一词(含缩略形式)。
(1)你的直尺是棕色的吗? ruler brown?
(2)他的姓是什么? his name?
(3)这些不是艾伦的电话机。These Alan's .
(4)格林女士有一位好朋友。Ms. Green has good .
(5)她也健康。 is fine, .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】通读全文,根据短文内容的理解,选择最佳答案填空。 My 1 is Lucy Green. I'm a 2 . I'm American(美国人). My teacher is a 3 . 4 name is Linda. She is an 5 teacher. David Smith is my friend. He is English, too. He is 14. David is his 6 name, and 7 is his family name. David and I 8 in Class 3, Grade1. We are in the same(相同的) 9 . Look, 10 is that? She is David's sister. Her name is Jenny.
(1)A.name B.number C.class D.row
(2)A.man B.woman C.girl D.boy
(3)A.boy B.man C.English D.woman
(4)A.His B.He C.Her D.She
(5)A.Japanese B.English C.Chinese D.good
(6)A.last B.family C.first D.one
(7)A.Linda B.Smith C.Lucy D.Green
(8)A.are B.am C.is D./
(9)A.family B.school C.number D.photo
(10)A.who B.what C.how D.what color

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用方框中所给单词的适当形式完成下列句子
draw, dollar, sell, common, safe
(1)They spent over one million on the campaign.
(2)These visitors arrived at the city last night.
(3)My friend his bike to me for $40.
(4)Smith is a very last name in England.
(5)People say that there are two big in the box.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据提供的要点写一篇50字作文。要点:你叫Linda Brown .请你介绍你的姓,名,电话号码(021—8258168),介绍家庭成员(父母和一个哥哥,叫Bob)和介绍你的房间,用in. on .under 方位介词介绍你房间的物品和物品的位置。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】完形填空

When personal trainer James O’Driscall arrives at his gym each morning, he does not just help others to lose weight or build muscles(肌肉). There is something________.

“I’ve been working with a man for several years who said that ________ really helped build up his confidence(自信).”

James understands the importance of developing confidence ________ than most. At 26, he suddenly lost his sight. He was not able to work and his wife was ________ because he didn’t see anything.

James’ life ________ when a guide dig came into his life. “we build up trust and respect for each other. The dog ________ me to return to work and social life.”

James started as an actor so he needed to get back in shape.

“I felt that if I could turn around my life through exercise, I could help ________ do the same,” he says.

Through great ________. James became the UK’s first blind trainer four years ago. “________, it is not about how heavy you are. People feel different when they played football without feeling out of breath(上气不接下气)________ they put a dress on for the first time in six years. That is what really matters. It’s how you feel inside.”

【1A.harder B.happier C.more important D.more interesting

【2A.dancing B.training C.talking D.singing

【3A.less B.fewer C.better D.worse

【4A.exciting B.same C.forgotten D.different

【5A.changed B.continued C.accepted D.completed

【6A.told B.helped C.asked D.wanted

【7A.other B.another C.the other D.others

【8A.pleasure B.energy C.efforts D.decisions

【9A.Finally B.Mainly C.Recently D.Properly

【10A.if B.but C.or D.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是李娟,请你根据下表写一篇英语短文,在英语课上介绍你的四个好朋友的上学方式。60 词左右,可适当发挥。开头已给出,不计入总词数。

姓名

方式

Li Hua

步行

Dale

骑自行车

Alice

乘地铁

Liang Lan

坐校车

I'm Li Juan. I have four good friends. They go to school in different ways.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】–Why are Chinese tigers becoming _______?–Because people kill them _______ their fur and bones.
A.fewer and fewer; to
B.less and less; for
C.less and less; to
D.fewer and fewer; for

查看答案和解析>>

同步练习册答案