精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

For 99% of human history, people took their food from the world around them. They ate all that they could find, and then moved on. Then around 10,000 years ago, about 1% of human history, people learned to farm the land.

The kind of food we eat depends on which part of the world we live in, or which part of our country we live in. For example, in the south of China they eat rice, but in the north they eat noodles. In European countries near the sea, people eat a lot of fish. In central Europe, away from the sea, people don’t eat so much fish, but they eat more meat. For example, in Germany and Poland, there are hundreds of different kinds of sausages.

In North America, Australia, and Europe, people eat with knives and forks. In China, people eat with chopsticks. In parts of India and the Middle East, people use their fingers to pick up food.

Nowadays it is possible to transport food easily from one part of the world to another. We can eat whatever we like, at any time of the year. In Britain, bananas come from Africa; rice comes from India or the U.S.A.; strawberries come from Chile or Spain. Food is a very big business. But people in poor countries are still hungry while people in rich countries eat too much.

1.10,000 years ago, people ______ .

A. learned to farm the land

B. cooked different kinds of food

C. couldn’t find food around them

D. transported food from one country to another

2.In North America, Australia, and Europe, people ______ .

A. eat with chopsticksB. eat with knives and forks

C. use their fingers to pick up foodD. use bread to pick up food

3.______ have many kinds of sausages.

A .Chile and SpainB. America and Australia

C. China and JapanD. Germany and Poland

4.Which of the following is NOT true?

A. What we eat depends on where we live.

B. Poor countries are still having food problems.

C. Rich countries don’t need food from others.

D. Nowadays we can eat whatever we like at any time of the year.

 

1.A

2.B

3.D

4.C

【解析】

试题分析:这篇短文给我们介绍的是关于食物的一些事情。在大约1万年前,人们学会了种地。人们居住的地方不同,吃的食物也不一样,人们使用的餐具也不一样。现在人们可以很容易的把食物从一个地方运送到另一个地方,所以,我们可以吃到我们想吃的任何东西。

1.细节理解题。根据短文第一段中Then around 10,000 years ago, about 1% of human history, people learned to farm the land.可知,在大约10,000年前,人们学会了耕种土地。故选A。

2.细节理解题。根据短文第三段的第一句话In North America, Australia, and Europe, people eat with knives and forks.可知,在北美洲、澳大利亚和欧洲,人们用刀和叉吃饭。故选B。

3.细节理解题。根据短文第二段的最后一句话For example, in Germany and Poland, there are hundreds of different kinds of sausages.可知,在德国和波兰,有几百种不同的香肠。故选D。

4.推理判断题。根据短文第二段中The kind of food we eat depends on which part of the world we live in可知,我们住在哪里就会吃什么样的东西,故A这句话是正确的;根据But people in poor countries are still hungry可知,在贫穷的国家,人们仍然在挨饿,故B这句话也是正确的;根据最后一段中We can eat whatever we like, at any time of the year. 可知,在一年中的任何时候,我们都可以吃到我们想吃的东西,故D这句话也是正确的;根据最后一段中的内容可知,现在我们可以很容易地把食物从一个地方运到另一个地方,富有的国家也可能需要从别的国家来的食物。故C这句话不对。故选C。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(内蒙古呼伦贝尔卷)英语(解析版) 题型:单项填空

The boy with brown hair is from the USA. name is Tom.

A.MyB.HerC.HisD.Your

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年初中升学考试(云南卷)英语(解析版) 题型:单项填空

—What do you think of the Sochi Winter Olympic Games?

—_________.They are exciting.

A. I love them

B. I can’t stand them

C. Sounds terrible

D. I don’t mind them

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年内蒙古巴彦淖尔市临河区中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

In a position like this, one can ________ stand up _______ lie down . So it is very uncomfortable.

A. both… and… B. either… or…

C. neither… nor….D. not only… but also…

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年内蒙古巴彦淖尔市临河区中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—What do you think of Confucius?

—He was an ancient teacher ______ wise sayings have influenced many people in different countries.

A .thatB. whichC. whoD. whose

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年云南省玉溪市业水平练习英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

 

1. When we’re in great danger, we should learn to protect ___________. ( we )

2. Thanks to the government, some families would be permitted to have two ________. ( child )

3. In her speech, “ As the Chinese saying goes, it is _________ to travel 10,000 miles than to read 10,000 books.’’ the US First Lady Michelle Obama said. (good)

4. _________, the news about the flight MH370 has attracted the public attention. (recent)

5.My eyes were _________ with tears, because of her moving story. (fill)

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年云南省玉溪市业水平练习英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I forget ______ my glasses yesterday.

A. where did I putB. I put where

C. where I put D. that I put

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年云南省玉溪市业水平练习英语试卷(解析版) 题型:单项填空

At first, I found it hard to follow the teacher because she spoke too quickly.

A. easy B. difficult

C. heavyD. interesting

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年上海市黄浦区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The new headmaster looks _________ to all the teachers and students of the school.

A. friendly B. seriously C. probably D. gently

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案