精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.阅读下面的材料,然后根据材料内容回答问题. 
"Who did this?"asked the teacher.Thirty children made no answer.
"Who did this?"she raised her voice and asked again.She never became angry,but she was angry this time.It was Charley who broke the window.But he did it by accident.
It was caused by a bad throw of a baseball."lf I admitted (承认) it,it would get me into trouble,"Charley thought."How would I be able to pay for a big window like that?"But something much stronger in his mind pulled him up."1did it."Charley stood up and then became silent.It was hard enough saying that.
The teacher walked to Charley with a book in hand.The boy feared she was going to hit him with the book.
"1know you did it,and I know how you like birds,"she said."Here's a book about birds.It is yours now.You won't be punished.But remember:it's only for your honesty."
Charley couldn't believe it!He wasn't punished,but instead,he got a book which needed much money!

53.How many students were there in Charley's class?30.
54.How did Charley break the window?Itwascausedbyabadthrowofabaseball.
55.What was the book about?It was about the birds..
56.What do you learn from the story?We should be honest..

分析 这是谁?老师问.三十个孩子都没有回答.
这是谁?她提高了她的声音又问.她从来不生气,但是这次她生气了.这是查理打破了窗户,他只是意外的.
它是被一个坏的棒球导致的."如果我承认,它将会给我惹麻烦,"查理想,我怎么能够支付一个大窗户呢?"但是有一种很强烈的东西把他拉起来.""我做的",查理站起来然后沉默了.说出来太难了.
老师拿着一本书走向查理.这个男孩害怕老师要用书打他."我知道你做的,我知道你是多麽的喜欢鸟,"她说."这儿是一本关于鸟的书.现在它是你的了.你将不被惩罚.但是记住:它只是要你诚实."
查理不相信它!他没有被惩罚,但是反而,他得到了一本很贵的书!

解答 53.30 细节理解.根据Thirty children made no answer可知,由30个孩子,故填写30.
54.It was caused by a bad throw of a baseball.细节理解.根据It was caused by a bad throw of a baseball可知,是被一个坏了的棒球打破的,故应填写It was caused by a bad throw of a baseball
55.It was about the birds.细节理解.根据Here's a book about birds可知,是一本关于鸟的书本,故应填写Here's a book about birds.
56.We should be honest.细节理解.根据全文可知,这篇短文讲述的是一个诚实的孩子的故事,故应填写We should be honest.

点评 客观性试题可以直接选定.这类题往往比较简单,通读一下文章就可以解答出来.要求在阅读和理解全文的基础上对文章的中心思想做出总结,概括和评价.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.We know that a terrible earthquake happened in Japan ________ March 11th,2011.(  )
A.inB.onC.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.The baby is sleeping,please play the piano        .
A.loudlyB.quietlyC.clearly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Read the biography of David and decide which paragraphs describe:
A.his discovery   B.his childhood      C.the importance of his work       D.his current(目前的) research        E.his education
56.B
         David Ho is one of the most famous scientists in the world because of his research on AIDS(艾滋病).He was born in 1952 and he was given the name Da-i,which means"Great One"in Chinese.His family moved to the United States when he was 12 years old.
57.E
         David was a brilliant student and he first studied Physics at university.He quickly realized that he was mo re interested in life science so he went to Harward Medical School.It was there that he saw people who had AIDS.In the early 1980s,AIDS was almost unknown and Ho decided to study this mysterious killer disease.
58.A
         Ho discovered that the HIV virus(艾滋病毒) could live in a healthy person's body for years.He realized that the earlier a person with HIV is treated,the longer they will live.
59.C
         Because of his research,combinations of drugs(药) have been developed which treat the disease and the lives of thousands of people have been saved.Because of his work,he was named Time Magazine's Man of the Year in 1996.
60.D
         At 37,he was appointed(任命) Director of the Aaron Diamond AIDS Research Centre in New York.Today,his research is focused on making a vaccine(疫苗) against AIDS.If Ho finds a vaccine for AIDS,he will become an international hero.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--Jenny,what's your favorite      ?
--I like bananas best.(  )
A.vegetableB.fruitC.meatD.drink

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.London-Paris Tour Details (详情)
61.Please wait by the front desk at 4:45am for your FREE transfer to and from St.Pancras International Station.It's for the travelers staying in central London hotels only.B
62.Check in at 5:30am for your journey to Paris.Meet your guide at the group welcome desk at St.Pancras International Station where you will receive your welcome pack.Our guide will travel with you the whole day.A
63.Enjoy a tour of Paris on comfortable boat seats!We visit the Eiffel Tower where you can enjoy amazing views of the city from the second floor.C
64.Visit the brilliant Palace of Versailles,which was built in 1661.Take in the Great Royal Apartments,Hall of Mirrors and the Queen's Apartments.The tour also includes a visit to the wonderful gardens,except on Saturday and Public Holidays.F
65.You guide will take you back to the Gare du Nord.Your departure time from Paris is 8:13pm,arriving back in London at 9:40pm.E
A.Journey to Paris
B.Free London Hotel Transfers
C.Tour of Paris and Eiffel Tower
D.Open Top Bus Tour
E.Return Journey
F.The Palace of Versailles

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Peter,_______ do you visit your grandparents?
-Twice a month.(  )
A.how longB.how soonC.how farD.how often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

15.亲爱的同学们,快乐的初中生活即将结束.在这四年里,敬爱的老师们为我们付出了心血与关怀.请为你最爱的一位老师写一段毕业留言:他(她)给你留下的深刻印象、他(她)给你的鼓励和帮助以及你对他(她)最好的祝愿和思念之情等.
要求:1.可参考下图所给提示词,也可适当发挥,开头和结尾已给出(不计入总词数).
2.文中不能出现真实姓名和学校.
3.字数要控制在80~100词.

Dear teacher,
I'm leaving school,but I will never forget your love.You area tall and handsome man.You are kind to all of us.I can't forget the moment you talked to me,your smile,your sweet voice and your warm words.
After class,you often helped us with our study.When I was in trouble,you always encouraged me to have confidence.You are not only my teacher but also my friend.I'll often write to you and I'll come back to see you later on.
I wish you a happy,healthy life.
Your student.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.If someone asked you to draw a picture of a robot,how would it look?Like a person?That's how we often picture robots in our minds.But real robots look many different ways.
 Some robots have TV cameras for eyes.Some have special parts that help them touch.Many have computer brains.How robots look depends on the job they have to do.Some can even have their parts changed,so they can do different jobs.
  Some robots look like huge insects.America sent some robots to Mars (火星) in 1976.They moved on the surface and did experiments there.
  Robots can do boring jobs.They can do dangerous jobs with fastmoving machine.They can do dirty jobs,such as painting things with oil colours.They can do jobs no person could do,such as picking up hot metal.
  Robots don't get bored.They don't get tired.They don't mind getting dirty.
  Some people are worried because they think robots will take jobs away from people.But that doesn't have to happen.After all,people are able to control robots.People must remember that robots are good at some things and humans are good at others.
Some robots often tell people they don't have to be afraid of robots.These robots help people understand that robots can do boring,dangerous and dirty jobs and people can do better ones.

判断正误("T"表示正确,"F"表示错误);47题完成句子;48~49题简略回答问题;50题将文中画线句子译成汉语.
46.All robots look like real persons.F
47.In 1976,the robots to Mars moved on the surface anddid experiments.
48.What jobs do robots do besides jobs people couldn't do?They do boring,dangerous and dirty jobs
49.Why are some people worried about robots?Because they think robots will take jobs away from people.
50.一些机器人经常告诉人们他们不需要害怕机器人..

查看答案和解析>>

同步练习册答案