精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.仔细阅读下面的短文并按要求完成后面的小题.
The giant panda is one of the most popular animals in the world.A giant panda can grow up to 1.5meters long and weigh up to 160kg.People think the giant panda is very lovely.①Soit is not surprising that the World Wide Fund for Nature chose the giant pandaas its symbol.The WWF tells people about animals that they are in danger and raises money to save them.
The giant panda only lives in the wild in China.In the early 1980s,were only 1,000left in the wild.The main reason why pandas are endangered is that the area where pandas can live has become smaller.
The WWF works to help giant pandas in the wild in many ways.One of the ways that helps them is to increase the size of panda reserves(自然保护区).Some reserves need to be joined together by planting bamboo between them to make"corridors".These are paths that lead from one reserve to another.No one may harm the pandas in these areas.The corridors let pandas move from one habitat(栖息地) to another to look for food.②Peopleare working very hard to make sure the giant panda does not die out.

76.How long and heavy can a giant panda grow to be?1.5 meters long and weigh up to160kg.
77.将文中划线的句子①改为被动句.
So it is not surprising thatthe giant panda was chosen asits symbolby the World Wide Fund for Nature.
78.Why are the giant pandas endangered?The area where pandas can live has become smaller.
79.Give a way to help the giant pandas in the wild,please.To increase the size of panda reserves.
80.将文中划线的句子②翻译成中文.人们为了保护大熊猫不灭绝而努力工作着..

分析 大熊猫是世界上最受欢迎的动物之一,一个大熊猫可以长到1.5米高,重160斤.世界自然基金会选择大熊猫作为它的标志.大熊猫居住在中国的野外,十九世纪八十年代,只有1000只了,是因为熊猫能生存的地方变小了.
世界自然基金会帮助了熊猫.增加熊猫自然保护区的大小,有些保护区用种植了竹子"走廊"连接起来.那样就没有人能在这些区域伤害熊猫.这走廊能让熊猫从一个栖息地去另一个栖息地找食物.人们为了保护大熊猫不灭绝而努力工作着.

解答 76.答案:1.5 meters long and weigh up to160kg.细节理解题.根据第一段A giant panda can grow up to 1.5meters long and weigh up to 160kg可知一个大熊猫可以长到1.5米高,重160斤.故填1.5 meters long and weigh up to160kg.
77.答案:the giant panda was chosen as its symbol.句型转换题.that从句中,the giant是动词choose的承受者,结合时态是一般过去时,故用一般过去时的被动语态was/were+过去分词,主语是the giant三单,故was,choose的过去分词是chosen,故答案是the giant panda was chosen as its symbol.
78.答案:The area where pandas can live has become smaller.细节理解题.结合第二段The main reason why pandas are endangered is that the area where pandas can live has become smaller.可知因为熊猫能生存的地方变小了,故填The area where pandas can live has become smaller.
79.答案:To increase the size of panda reserves.细节理解题.结合第三段One of the ways that helps them is to increase the size of panda reserves可知一个办法就是增加熊猫自然保护区的大小,故填To increase the size of panda reserves.
80.答案:人们为了保护大熊猫不灭绝而努力工作着.英译汉题.Peopleare working very hard to make sure the giant panda does not die out.句中work hard表示努力工作,动词不定式表示目的,make sure表示确保,die out灭绝,故答案是人们为了保护大熊猫不灭绝而努力工作着.

点评 明确任务后,应迅速阅读全文来了解文章主要内容,以及文章的感情基调、作者的意图、态度倾向.在材料后的问题设置中,经常有对文章大意的考查.对于概括大意的题目,需要通篇考虑,对要点加以归纳概括,这类题目有时可以从文中找到答案,但有时需要用自己的话来概括.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016-2017学年河南禹州夏都学校八年级上期第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

He didn’t have_____ money for a taxi, ______ he walked back to the hotel.

A. any, and

B. much, because

C. any, so

D. some, so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Excuse me,is Beihai Park far from here?
-No,it's about _____.(  )
A.ten minute's walkB.ten minutes'walk
C.ten minutes walk   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-I'm going camping this weekend.What should I take?
-You can take a            to read.(  )
A.radioB.suitcaseC.magazineD.knife

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-I'm very tired these days because of the senior high school entrance examination(中考).
-Why not______music?It can make you ______.(  )
A.listen to; relaxedB.to listen to; relaxed
C.listen to; relaxD.to listen to; to relax

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Is this your shirt?
一No,it's not           .It may be           .(  )
A.yours; someone elseB.mine; someone else's
C.mine; someone's elseD.yours; someone's else

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Jimmy can play _____ football well,but he can't play _____ guitar.(  )
A.the;/B.a; theC./; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Summer is over.We can _________ the fans.(  )
A.put awayB.put downC.put up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The young man with glasses teachesus (我们) Chinese.

查看答案和解析>>

同步练习册答案