【题目】 Doyouwanttomakeourcityabetterplace?Joinusandvolunteertogether!
| Plantingtrees Plantingtrees isagreatwaytomaketheairfresherandmakeourcitygreener.Ifyou'reover12yearsold,comeandhelpustoplantmoretreesinZhushanPark.Let'smeetattheeastgateoftheparkat8:30a.m.thisSaturday.You'dbetterwearsportsshoes. |
| Repaintingwalls Thebuildingscoveredwithgraffiti(涂鸦)areterrible.ThisSunday,wearegoingtorepaintthewallsofLianbinStreetandmakethemcleanagain.Anyonewhoisovertencanjoinus.PleasearriveatNo.18,LianbinStreetat9:30a.m.Youneedn'tbringanytools,Justremembertowearoldclothes! |
| Collectingrubbish Youcanhangoutwithyourfriendsintheparkandcleanupourcityparksatthesametime!WearegoingtocollectrubbishatLouxingSquarefrom9:30amto11:30a.m.nextSaturday.Nomatterhowoldyouare.comeandjoinus!Anyonewhocollectsthemstrubbishcangetagiftforfun. |
【1】Accordingtothepassage,youcan'tvolunteerto ____ ifyouareten.
A. planttreesB. repaintwallsC. collectrubbish
【2】Volunteersneedto____ iftheyplantorepaintwallsaccordingtothepassage.
A. bringpaintingtools
B. wearoldclothes
C. knowhowtopaint
【3】WherewillvolunteerscollectrubbishnextSaturday?____
A. InZhushanPark.
B. OnLianbinStreet.
C. AtLouxingSquare.
【4】VolunteerswhowanttocollectrubbishshouldmeetatLouxingSquare____.
A. at8:30a.m.thisSunday
B. at9:30a.m.thisSaturday
C. at9:30a.m.nextSaturday
【5】Accordingtothepassage,wecanknowthat____.
A. wecanplanttreestoimprovetheenvironment
B. wecanmakebuildingscoolandinterestingwithgraffiti
C. anyonecangetagiftifheorshehelpstocollectrubbish
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】C
【5】A
【解析】
这是一则招收志愿者的广告。此广告明确招收三类志愿者,第一类为植树志愿者,第二类为刷墙志愿者,第三类为捡垃圾志愿者。包括参加活动的时间,地点以及注意事项等信息。
【1】细节推理题。根据Planting trees一栏中的句子 “If you're over 12 years old,come and help us to plant more trees in Zhushan Park.”意为“如果你超过了12岁,来帮我们在珠山公园植树吧!”由此可见,植树的志愿者年龄必须在十二岁以上,十岁的儿童是不能够去参加植树的,故答案选A。
【2】细节理解题。根据Repainting walls一栏中的句子“You needn't bring any tools,Just remember to wear old clothes!”意为“你不必带任何工具,只要记得穿旧衣服就行了。”结合句意可知,去做刷墙志愿者,要记得穿旧衣服,故答案选B。
【3】细节理解题。根据Collecting rubbish一栏中的句子“We are going to collect rubbish at Louxing Square from 9:30 am to 11:30 a.m. next Saturday.”意为“下周六从九点半到十一点半,我们打算在娄星广场捡垃圾。”结合句意可知,志愿者们下周六在娄星广场捡垃圾,故答案选C。
【4】细节理解题。根据Collecting rubbish一栏中的句子We are going to collect rubbish at Louxing Square from 9:30 am to 11:30 a.m. next Saturday 意为“下周六从九点半到十一点半,我们打算在娄星广场捡垃圾。”结合句意可知,志愿者们在娄星广场集合的时间为下周六的九点半,故答案选C。
【5】细节理解题。A选项中提到,我们可以通过植树提升环境,在文中Planting trees is a great way to make the air fresher and make our city greener(植树是净化空气、绿化城市的好办法)可以看出,此观点是正确的;B选项提及我们可以用涂鸦使建筑物更酷,不符合题意,文章指出The buildings covered with graffiti(涂鸦)are terrible(满是涂鸦的墙是很糟糕的),可见此观点错误,故排除;C选项中提到每个收集垃圾的志愿者都可以得到一个礼物,与文中表述不符,文中提到Anyone who collects the most rubbish can get a gift for fun.(任何收集垃圾最多的人可以得到一个礼物),故排除,综上所述,故答案选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】----How did you feel about the trip?
---- _____________.
A.By train
B.The weather was fine
C.It was great.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
This month,we had the honor of interviewing and six local change-makers aged from 11 to 17.These weren’t stopped by their age or size or lack of resources ,they saw a_______ in the world around them and to step hep where they could.They support female soldiers raise moneythrough their efforts,teach other kids about life lessons,and use their free time to_______the old trees we love so dearly in the community.Each of them had adults in their lives encouraging and supporting their work.
We were also honored to interview a famous writer for his new book,Start Now!You Can Be a Change-maker.The book explains some of the world's big problems-hunger, health and animals in danger-in a way that young children can understand.The book shows them,through other kids' stories,how they can make a _______,too.In our interview with the writer,he shares that each time his children take a small action,such as recycling,he talks with them.He uses the moment to discuss how small changes can achieve a great effect.It's a step any of us can take to help children realize how_______ they are.
At this time of year,we often hear lots of questions from parents.The most one is_______,"What volunteer chances are there for young children under 16?”The kids in the interview and in the book show us that parents don't have to find an organized event for their kids to take part in.They can create their own chances.As parents,teachers,aunts, uncles,and friends,it's our job to _______ for what speaks to a child's heart,help them take that first step,and watch what their little hands can do.
Start now,and you can raise a change-maker.
![]()
Editor of PARENTS Magazine
【1】A. signB. needC. reasonD. change
【2】A. worry aboutB. climb upC. care forD. cut down
【3】A. planB. mistakeC. decisionD. difference
【4】A. powerfulB. generousC. happyD. active
【5】A. privateB. usefulC. commonD. rude
【6】A. listenB. payC. waitD. l eave
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】_________ a football match next week.
A. There will have B. There be
C. There will be D. There was
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】She is a(n)_____, so she is very good at writing.
A. actress B. dentist C. artist D. writer
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Yesterday I lost my pencil sharpener. I couldn’t find_______.
—Oh, it’s a pity. You’d better buy_______ this afternoon.
A. it; it B. it; one C. one; it D. one; one
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
I stood in my grandmother's front yard with my son. He had a bottle of soapy water and a plastic loop (圈).You know the type. You dip(浸)the loop in the bottle, pull it ____and blow it to make bubbles (气泡).
My son dipped and dipped and blew and blew, but____to blow bubbles.He handed me the bottle and loop and asked me, "Daddy, ____ you make bubbles? " I hadn't blown bubbles for years. I am a chemist by education. All my knowledge is ____when it comes to trying to blow bubbles from a loop filled with soapy water. I had no more success than my son.
After several tries ____the loop of soapy water, I gently (轻轻地)breathed on it. My son cried with joy as a big beautiful bubble ____and moved slowly in the air. He grabbed(抓住)the loop,dipped and blew.No bubbles. I ____ explained to him, "Son,you can't blow so hard; you must ever so gently breathe on the loop to make bubbles." He followed my____and blew gently.This time he made a big beautiful bubble,then __…
There are some things that you can get with force, ___ there are other things that only come with the gentleness of a soft breath.The closer something is to higher spirit,the more it is like bubbles;it can't be forced.
【1】A.downB.offC.outD.along
【2】A.triedB.learnedC.managedD.failed
【3】A.mayB.canC.mustD.should
【4】A.uselessB.wideC.helpfulD.basic
【5】A.inB.upC.onD.into
【6】A.worked outB.tried outC.set outD.came out
【7】A.happilyB.angrilyC.patientlyD.sadly
【8】A.planB.suggestionC.orderD.rule
【9】A.anotherB.the otherC.otherD.the others
【10】A.butB.andC.unlessD.if
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Can you help me ______ the housework?
—Sorry, Mom. I have to help my father______ the car.
A. with; cleaned B. with; clean
C. does; to clean D. to do; cleaning
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com