精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.The classic tale of Alice's Adventures in Wonderland is a book many children have grown up with.And this year it is celebrating its 150th birthday.
In the story,the 7-year-old Alice is running after a white rabbit,but she accidentally falls down a rabbit hole and enters a world called Wonderland.(106)AIn Wonderland,there seems to be no logic (逻辑)or rules.(107)GA cruel queen says she is going to cut off someone's head every two minutes.A cat smiles so big that its lips (嘴唇) almost reach its ears.(108)BHer body grows and shrinks (缩小) during her time in Wonderland.
Alice is very annoyed because she doesn't understand this strange place.But in fact,the story is about an innocent (天真的) youngster trying to make sense of the strange adult world,said Professor Will Brooker of Kingston University London.
When British author Lewis Carroll wrote the story in 1865,its special style and humor made it a classic of its time.(109)DWhen people say,"go down the rabbit hole",they mean,"make a choice where the result is unknown".
(110)EThere are many paintings and music videos based on the story.In summer 2016,the latest movie,Alice Through the Looking Glass,will be released in cinemas.
   A.This is where the adventure begins.
B.And strange things happen to Alice,too.
C.Alice's story is a fantasy but it is a useful one.
D.It even created some expressions we still use today.
E.The story also lives on through different works of art.
F.It's surprising that the tale has so many adult fans.
G.Alice meets many strange and wonderful characters.

分析 短文讲了英国作家路易斯•卡罗尔写的故事,其独特的风格和幽默是一个经典,短文介绍了故事中爱丽丝在沃德兰游乐园历中的险记经历,现在拍成了电影,对孩子的成长很有意义.

解答 答案:106.A   细节推理题.根据上下文In the story,the 7-year-old Alice is running after a white rabbit,but she accidentally falls down a rabbit hole and enters a world called Wonderland.(106)In Wonderland,there seems to be no logic (逻辑)or rules.在故事中,7岁的爱丽丝正在追逐一只白兔子,但她不小心掉进了兔子洞,进入了一个叫做仙境的世界.(106)____,在仙境里,似乎没有逻辑和规则.可知说的是在仙境里,结合选项,应说这就是冒险开始的地方.故选A.
107.G  细节推理题.根据上下文there seems to be no logic (逻辑)or rules.(107)A cruel queen says she is going to cut off someone's head every two minutes.A cat smiles so big that its lips (嘴唇) almost reach its ears.似乎没有逻辑和规则._____,一个残忍的王后说,她每两分钟就要砍掉一个人的头,一只猫笑得那么大,嘴唇几乎能触到它的耳朵.可知说的是爱丽丝所看到的事物,结合选项,应说爱丽丝见到了许多奇怪和美妙的人物.故选G.
108.B  细节推理题.根据下文Her body grows and shrinks (缩小) during her time in Wonderland.她的身体在她梦幻仙境中生长和缩小.可知说的是爱丽丝的变化,结合选项,应说奇怪的事情也发生在爱丽丝身上.故选B.
109.D  细节推理题.根据上文its special style and humor made it a classic of its time.它独特的风格和幽默使它成为时代的经典.可知说的是英国作家路易斯•卡罗尔写的故事经典,结合选项,应说它甚至创造了一些我们今天仍然使用的表达方式.故选D.
110.E  细节推理题.根据下文There are many paintings and music videos based on the story.In summer 2016,the latest movie,Alice Through the Looking Glass,will be released in cinemas.在故事基础上有很多的绘画和音乐视频,在夏季2016,最新的电影爱丽丝魔镜之旅,将在电影院上映.可知说的是这个故事的电影将上映,结合选项,应说这个故事还通过不同的艺术作品.故选E.

点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Charlie doesn't think money will s all his problems.solve.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Those American flags are madefrom(of/from) silk.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.--Shall we take a walk outside?
-Sorry,I'm too busy ______ for the coming exam(  )
A.prepareB.to prepareC.preparingD.with preparing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-I hurt myself badly when I was playing basketball yesterday.Bill and David took me to
the hospital.
-_______ kind the two boys are!(  )
A.HowB.How areC.WhatD.What are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.阅读短文,根据短文内容及首字母提示,在空白处填入一个适当的单词.
The most (71)widely spoken language in the world is English.Many people understand and use it (72)throughout the world.Indeed,English is a very (73)Important and useful language.(74)If we know English,we can travel anywhere and we (75)will have no difficulty making ourselves understood.English is greatly used in the study of all (76)kinds of subjects.Several books are (77)written in English every day to teach people many (78)useful things.Therefore,the English language has helped to spread knowledge to (79)all parts of the world.
English has also served to bring (80)together the different peoples of the world by helping them to talk with one another.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Jimmy is a middle school student.He adopted(收养) three(81)homeless baby dogs two months ago.He took good (82)care of them and the dogs became healthier and fatter.Jimmy loved them very much.But now he feels worried.He has some (83)problems.First,he has run out of his money to
(84)buy food for dogs,because it is(85)expensive.Second,the dogs are too big and there is not (86)enough room for them.Third,the dogs become too noisy,so his mother (87)hates them and can't stand(忍受) them.
Some of Jimmy's friends are trying to cheer him up.Some advise Jimmy to put up dogs'(88)photos/pictures in the street and look for their owners.Some advise him to call the TV station for (89)help.Do you have any good (90)ideas to help him?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.假设你是李明,你的好朋友Lingling将要去英国.请根据下面的提示,给你的英国朋友Lucy写一封80词左右的信,向她介绍Lingling的基本情况,并希望她们能成为好朋友.
提示:1.Lingling的年龄(14岁)、外貌(大眼睛…)、性格(友好…)和爱好(读书、唱歌…).
    2.Lingling要去英国乔治.斯宾塞学校(George Spencer School)学习一年.
Dear Lucy,
How are you?I'd like to introduce my best friend Lingling to you.
                                                   
Yours,
Li Ming
小词典:
childhood  童年                 step     步骤
Deadline  最后期限                 Switzerland  瑞士
dessert   餐后甜点                  touched   受感动的
manage   管理,明智地使用     Vegetarian meals   素食饭菜

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

7.Music for the Clouds
Once upon a time,there was a country.It didn't rain for a long time.The people there started to go hungry because the crops died during the long drought(干旱).
A group of musicians were travelling the country,trying to make a living from their music shows.(56)D.Because there were so many problems in the land.
"We believe music can help solve all the problems,"said the musicians.But no one paid any attention.(57)A.It was very strange,because the sky was cloudy.
"It has been cloudy like this for many months,but not a single drop of rain has fallen,"people there told them.
"(58)C,"the musicians said,and they began practicing for the concert on the top of the mountain.Everyone who heard the music was surprised and went up the mountain(59)B.There were tiny and interesting notes(音符) from their instruments.They rose and rose into the clouds.The music was so beautiful,happy and fun.
And the notes started playing with the clouds and the whole sky turned into an amazing amusement park.Before long,the large clouds were thundering with laughter.
The musicians continued playing,and a few minutes later the clouds started crying with laughter.(60)E,and they brought great happiness to all.
And in memory of that musical rain,everyone in the land learned how to play an instrument.They took turns to go up the mountain,and bring joy to the clouds with their beautiful songs.

查看答案和解析>>

同步练习册答案