精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.-I called you yesterday evening,but you were not in.
-Sorry,I ________ in the shop with my mother.(  )
A.amB.will beC.wasD.have been

分析 -昨天晚上我给你打电话,但是你不在家.-对不起,我和母亲在商店了.

解答 答案:C.根据关键词yesterday evening可知,本句是一般过去时态,I后面的系动词用am,其过去时态为was,故选C.

点评 本题是对时态的考查,解决此类问题的关键是根据时间状语和关键词来确定动词的时态,在不同的语言环境中达到熟练掌握的目的.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.What did Tom do last Saturday?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.The car looks nice.Besides,it's much greener because it uses electricity instead of gas.(  )
A.HoweverB.What's moreC.Even thoughD.What's worse

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-The girls are talking about the art festival       .
-Yes.They have so many fun things to share.(  )
A.easilyB.angrilyC.sadlyD.happily

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.These yellow dresses are very nice.I hope to have ________.(  )
A.littleB.fewC.oneD.it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Daddy,can you come home for supper with us this weekend?
-________,but I might be a little  late.
A.I'm busyB.Hard to sayC.Of courseD.never mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.One of the best ways for people to keep healthy is to ______ good eating habits.(  )
A.growB.developC.increaseD.find

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届江西鄱阳县二中九年级上第五次月考英语卷(解析版) 题型:阅读理解

Now,in the streets of China,we can see increasing numbers of foreigners,speaking various foreign languages or strangely-toned Chinese.They have become part of our life.Have you ever wondered what brings foreigners to China and what they do in China?

Xia Yuan,a beautiful girl from Ukraine,works in Beijing.She is in charge of the marketing department.She had studied Chinese for two years before she came to China,and she now speaks fluent Mandarin(普通话).Unless you can see her in person,you might not even realize that she is a foreigner.

Ding Luo,an Italian,is the manager of Alcatel in China.Some years ago he lived in Chengdu,Sichuan.He often went to the poor areas of Sichuan to help the kids,donating computers,clothes and bags to them.Whenever he had a problemhe would say”I don’t understand Chinese”and take out a card carrying his name and workplaceboth written in Chinese.

Alsomany foreigners love Chinese culture.They travel around or make short visits in Chinataking lots of photos.They seldom speak Chinese.When they finish their travelsthey ‘ll move on to another country.But foreigners remain a tiny minority in China.Few Chinese people know them well.

1. How long had Xia Yuna studied Chinese before she came to China?

A. For two months B. For two years

C. For two weeks. D. For one year

2. What does Ding Luo do in China now?

A. A manager B. A teacher C. A volunteer D. A driver

3. What does the underlined word “them”refer to in the third paragraph?

A. Foreigners

B. The kids from the poor areas of Sichuan.

C. Few Chinese people

D.Xia Yuan and Ding Luo.

4. Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Now more and more foreigners come to China

B. Many foreign visitors seldom speak Chinese in China.

C. Ding Luo could speak Chinese well when he was in Chengdu.

D. Few Chinese people know foreigners well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏扬州邵樊片七年级上第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

This is ________ old photo.

A. an B. the C. a D. /

查看答案和解析>>

同步练习册答案