精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.More and more people like bicycling and it is no surprise.It is fun,healthy and good for the environment.Maybe that's why there are 1.4billion bicycles and only 400million cars on roads worldwide today.
Bikes can take you almost anywhere,and there is no oil cost!Get on a bicycle and ride around your neighbourhood.You may discover something new all around you.Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car.You can bike to work and benefit (受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment.You don't even have to ride all the way.
Folding (折叠) bikes work well for people who ride the train.Just fold the bike and take it with you.You can do the same on an airplane.A folding bike can be packed in a suitcase.You can also take a common bike with you when you fly.But be sure to look for information by getting on airline websites.Not all airlines are bicycle-friendly to travellers.
Health Benefits of Bicycling:
It helps to prevent heart diseases.
Bicycling helps to control your weight.
A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year.
Bicycling can improve your mood (心情).
Exercise like bicycling has been shown to make people feel better,more relaxed and self-confident
Bicycling is healthier than driving.
54.When you are riding your bicycle around your neighbourhood,you may.B
A.pollute the environment around      
B.find something you didn't notice
C.go everywhere and use a little oil     
D.get off your bike and begin to work
55.One of the benefits from bicycling is that.C
A.you can fold the bicycle            
B.you will be friendly to others
C.you will be more relaxed           
D.you may get fatter and fatter
56.Which is TRUE according to the passage?A
A.Bicycling is enjoyable exercise for people.
B.Driving cars is healthier than riding bikes.
C.Riding a bike pollutes your neighbourhood.
D.Common bikes are welcomed by all airlines.

分析 短文讲了越来越多的人喜欢骑自行车的原因,即它是有趣的,健康的和感受良好的环境.骑自行车在乡村,你能发现你以前从没有注意到的事物.骑自行车可以让人们感觉更好,更轻松和更自信.同时作者列举了许多好处.

解答 答案:54.B  细节理解题.根据第二段第一行句子Get on a bicycle and ride around your countryside.You may discover something new that you didn't notice all around you.骑自行车在乡村,你能发现你以前从没有注意到的事物.可知你可以发现一些你没有注意到的东西.故选B.
55.C  细节理解题.根据最后一段句子Bicycling has been shown to make people feel better,more relaxed and self-confident.骑自行车可以让人们感觉更好,更轻松和更自信.可知骑自行车的好处之一就是你会更放松.故选C.
56.A  细节判断题.根据第一段第一行句子More and more people like bicycling and it is no surprise.It is fun,healthy and good for the environment.越来越多的人喜欢骑自行车,这是毫不奇怪的.它是有趣的,健康的和感受良好的环境.可知骑自行车对人来说是很有趣的运动.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I don't think_______can answer this question.Some may find it difficult.(  )
A.anybodyB.everybodyC.somebodyD.no one

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.Mr.Jones introduced Lin some school rules on the first day when Lin arrived at the new school in New York.Lin found quite a few differences about Dos and Don'ts between Chinese school rules and American school rules.
在纽约新学校上学的第一天,Jones先生给Lin介绍了学校的一些校规.Lin在日记里描述了一些中美学校校规的对比,并记叙了他/她的感受. 假设你是Lin,写一篇不少于60个字的日记.
Suppose you were Lin,write at least 60words to describe the differences between the Chinese school rules and the American school rules and how you felt about the differences in the diary.
(注意:短文中不得出现任何人名、校名及其它相关信息,否则不予评分.)
Here are the school rules introduced to Lin:
School Rules
Always call your teacher with Mr.or Ms.
Don't be late for your class.
Raise your hand when asking a question.Be an active thinker in the classroom.
Do your homework on your own.
No cheating in exams.
Ask your teachers for help if you have difficulty in learning.They will be glad to help you out.
Remember to wear your uniform to school every day and keep your uniform clean and tidy.
Use kind words when you talk with others and learn to share and take turns when you work and play.
OnmyfirstdayarrivedatthenewschoolinNewYork,Isurpriselyfoundquiteafew differencesbetweenChineseandAmericanschoolrules.Forinstance,whatAmericanvaluedisto thinkactivelyandindependentlythustheyencouragetheirstudentstobeactivethinkersinclassratherthansimplyacceptwhattheteacherssay.AnotherdifferencethatInoticedisthattheyemphasizeonhowtotakecooperationwiththeothers.AsmostChinesestudentstodayare theonlychildinthefamilies,weusuallyforgettoshareandtaketurnswhenweworkandplay.Itismyfirstdayexperiencethatremindsmethatwestillhavesomethingtolearn.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.一个美国中学生代表团将到你校交流学习,并且与你校学生座谈.请根据表格中的内容写一份发言稿,介绍你校学生开展小组合作学习和自主学习的情况.
小组合作学习自主学习
1.  互相帮助
2.  与他人合作
3.  发表个人见解
1.制定学习计划
2.合理安排时间
3.独立思考
4.做学习的主人
要求:(1)文稿须包括所有提示内容,可适当发挥.
(2)通知的开头和结尾已给出,不计入总词数.
(3)词数:60~80个.
参考词汇:
study in groups,make good use of time,the master of the study
Dear friends,
Welcome to our school.             .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.In our city,there is a zoo.There are a lot of animals in it.

Mona

Mona is an Australian koala.She is seven years old.She is very cute.She likes sleeping during the day.But at night she gets up and eats leaves.Mona doesn't drink water for months.But she is healthy because she can get water from the leaves.

Gerry
 Here is a big house.A lion lives in it.Her name is Gerry.She is ugly.She is from South Africa.Meat is her favorite food.Gerry is very lazy.She sleeps and relaxes for 20hours every day.Today is Gerry's eighth birthday.The workers in the zoo are having a birthday party for her.

Johnny

This is a big elephant.His name is Johnny.He is from India.He is eleven years old.He has bad eyesight (视力).He likes to eat grass.He's friendly and clever.People can teach him to do something for them.

Tuantuan
  Tuantuan is a cute panda.She is five years old.She's from China.She is very beautiful,but she is very shy,so please be quiet.She likes eating bamboos (竹子)and drinking water.She relaxes about 10hours a day.
41.Gerry isC years old.
A.5           
B.7            
C.8
42.B can help people to do things.
A.Mona          
B.Johnny        
C.Tuantuan
43.These animals come fromC countries.
A.two           
B.three          
C.four
44.We can learn from the passage thatA.
A.Mona can get water from the leaves so she doesn't drink water for months.
B.Gerry doesn't like to sleep or relax but she likes to eat meat.
C.Johnny is very small.He only likes to eat meat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.In the Science Museum,the children are______to see so many______things.(  )
A.surprised; amazedB.surprising; amazing
C.surprising; amazedD.surprised; amazing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

10.Daniel sits in front of Kitty.Andy sits behind Kitty.(改为同义句)
Kitty sitsbetweenDanieland Andy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Don't talk or laugh loudly.We should keep silent in the library.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.埃米,今天下午要准时到达.
Amy,arriveon time this afternoon.

查看答案和解析>>

同步练习册答案