精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Robert Todd Lincoln was born on August 1,1843.He was the first child born to Abraham and Mary Todd Lincoln,Robert was 18when his father became the United States President in 1861.
At that time,Robert was a student to Harvard University.During a trip home to Washington D.C in 1863.he nearly got injured or died at a railroad station in New Jersey.
Robert was standing in line to purchase a bed in the train’s sleeping car from the conductor.The conductor was standing on the platform selling tickets at the entrance to the train.
There was a narrow,open space between the platform and train.There were many people in line Robert was pushed against the side of the train.The train began to move.Robert lost his balance and fell into the open space next to the railway tracks.Another passenger caught Robert’s coat and pulled him back onto the platform.When he turned to thank his rescuer,Robert found he knew the man.He was the actor Edwin Booth.Robert knew him from seeing him acting.
Two years later,on April 14,1865,John Wilkes Booth shot his father,President Lincoln at Ford’s theatre.He died the next day,John Wilkes Booth and Edwin Booth were brothers.Edwin had nothing to do with the assassination.
Robert Todd Lincoln went on to become a successful lawyer,he worked as U.S Secretary of War.He was president of the Pullman Railcar Company.On July 25th 1926,he died in his sleep at his summer home in Vermont.He was 82.

56.Robert Todd Lincoln wasA.
A.a student in Harvard University    B.the youngest son of Abraham Lincoln
C.president of the United States in 1861.
57.Robert had an accidentC in 1863.
A.at home in Washington         B.in a company in Vermont
C.at a railroad station in New Jersey
58.The underlined word“purchase”meansB.
A.make         B.buy           C.find
60.The main idea of the passage isC.
A.families of Abraham Lincoln        B.the assassination to the Lincoln
C.Edwin Booth saved Robert Lincoln.

分析 翻译:
罗伯特托德林肯1843年8月1日出生.他是亚伯拉罕和托德玛丽林肯生的第一个孩子,罗伯特18岁时,他父亲在1861年时成为美国总统.在那个时候,罗伯特是哈佛大学的一名学生.在1863,在从家到华盛顿特区的一次旅行中.他差点受伤死于新泽西的一个火车站.罗伯特正在列车的卧铺车箱里上排队从售票员那里买一个床位.列车员正站在站台通往火车的入口售票.站台与列车之间的空地有一个狭窄通道.有很多人在排队,罗伯特被推上了火车的一边.火车开始移动.罗伯特失去了平衡,进入了铁路轨道的空地.另一位乘客抓住罗伯特的外套,把他拉回到站台上.当他转过身来感谢他的救命恩人时,罗伯特发现他认识那个人.他是演员埃德温布斯.罗伯特通过看他的戏认识他.两年后,1865年四月14日,福特剧院在约翰威尔克斯布斯枪杀他的父亲林肯总统.第二天他死了,约翰威尔克斯布斯和埃德温布斯是兄弟.埃德温与暗杀事件无关.罗伯特托德林肯后来成为一名成功的律师,他曾担任美国国务卿.他是普尔曼客车公司的总裁.1926年7月25日,他在佛蒙特州的夏天的家里在睡眠中死了.他82岁.

解答 56.A.细节理解题.根据语境At that time,Robert was a student to Harvard University.可知罗伯特是哈佛大学的一名学生.故选:A
57.C.细节理解题.根据语境During a trip home to Washington D.C in 1863.he nearly got injured or died at a railroad station in New Jersey.可知在1863年罗伯特在新泽西的一个火车站发生了一次交通事故.故选:C
58.B.词义猜测题.根据语境Robert was standing in line to purchase a bed in the train’s sleeping car from the conductor.The conductor was standing on the platform selling tickets at the entrance to the train.可知罗伯特正在列车的卧铺车箱里上排队从售票员那里买一个床位.列车员正站在站台通往火车的入口售票.所以purchase是购买的意思.故选:B
59.C.主旨大意题.根据语境Another passenger caught Robert’s coat and pulled him back onto the platform.When he turned to thank his rescuer,Robert found he knew the man.He was the actor Edwin Booth.Robert knew him from seeing him acting.可知这篇文章的主要内容是埃德温布斯救了罗伯特林肯这件事.故选:C

点评 本题考查人物故事类阅读理解.文章讲述的是埃德温布斯救了罗伯特林肯的故事. 阅读中注意短文后面的问题.然后带着问题再读短文,找出与答题内容相关语句,反复阅读,反复分析,然后确定答案.阅读中要善于从短文信息中总结推测出所需答案,注意所填答案与短文中相关语句的关系,与相关单词短语的关系.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Liu Ying is as _____ as her sister.(  )
A.tallB.tallerC.the tallest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Can you help me(to) translate(翻译) this English poem into Chinese?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.He has made adecision/di'si??n/to visit the West Lake in the coming summer holidays.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.My professionalskill(技能)is teaching volleyball.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---What does Tom's uncle do?
---He is a teacher.He __________ physics at a school now.(  )
A.will teachB.has taughtC.teachesD.taught

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---Did you hear a terrible fire happened in the hotel near our school last night?
---Yes,it took the firemen an hour to_______ the fire.(  )
A.put outB.put downC.put onD.put off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Don't smoke here,please.-_____________.(  )
A.No problemB.Never mindC.Sorry,I won'tD.Sure

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.She     the book       two days ago.(  )
A.has borrowed; sinceB.has kept; since
C.kept; for   

查看答案和解析>>

同步练习册答案