精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.He used to cause a lot of trouble.
Martin Murray is a fifteen-year-old boy.He used to be a"problem child",but a recent conversation with his mother changed his life.He didn't use to give his mother many problems.However,after his father's death a few years ago,(41)DHis mother couldn't afford to pay her child's education.To do this,she had to work,and so was often not at home.
His mother looked after him as well as she could.Unfortunately,Martin still caused problems for himself and his family.He was not interested in studying and he often got into trouble with (与…冲突) the police.Luckily,his mother was very patient (42)B 
In the end,she made a difficult decision:to send him to a boys'boarding school.Martin hated it and used to cause a lot of trouble.One day he told his teacher he wanted to leave the school.E(43)E
But the head teacher said it was necessary for Martin to talk with his mother.Martin called his mother,but to his surprise,this phone call changed his life."It was exactly what I needed,"he said."My mother helped me to understand how much she had given me.She also told me that even though my father was no longer with us,he was watching me and would always take pride in everything good I do.(44)C I realize that since my father died,I have been afraid of being alone,and have tried to make my mother pay more attention to me."
Now Martin has really changed.He has been working hard and is now one of the best students in his class.(45)AHis mother's love helped him to feel good about himself,and as Martin himself says,"It's very important for parents to be there for their children."
根据短文内容,从方框中选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整正确.
A.How was he able to change?
B.and she didn't give up trying to help him.
C.That's when I decided to change.
D.Martin's life became much more difficult.
E:His teacher agreed him to leave and thought Martin was wasting his time.
F.If he is angry or upset about something.

分析 文章大意:这是一篇记叙文.主要讲母爱的故事,马丁.默里过去是一个问题孩子.他总是给他的妈妈制造麻烦.他的父亲去世了.妈妈不得不努力工作照顾他.一次他打电话对妈妈说不想读寄宿学校了.妈妈告诉他即使爸爸不在了,他依然注视着我们,你的所作所为会让他感到自豪的.马丁知道了父母的爱,于是改变了,他学习非常努力.从这个故事中我们知道,父母对孩子的关心真的很重要.

解答 41.答案:D.选句题.根据上句after his father's death a few years ago几年前他父亲去世后.及下句His mother couldn't afford to pay her child's education.他的母亲支付不起她孩子的教育费.可知,应该是"马丁的生活变得更困难".选D.
42.答案:B.选句题.根据上句He was not interested in studying and he often got into trouble with (与…冲突) the police.Luckily,his mother was very patient他对学习不感兴趣,经常与警察冲突,幸运的是,他的母亲很有耐心.可知,应该是"她没有放弃试图帮助他.".选B.
43.答案:E.选句题.根据上句One day he told his teacher he wanted to leave the school.有一天,他告诉他的老师,他想离开学校.及下句But the head teacher said it was necessary for Martin to talk with his mother但是校长说马丁有必要和他妈妈谈谈.可知,应该是"他的老师同意他离开,认为马丁在浪费时间.",选E.
44.答案:C.选句题.根据上句She also told me that even though my father was no longer with us,he was watching me and would always take pride in everything good I do.她还告诉我,即使我的父亲不再和我们在一起,他也在看着我,并且总是为我所做的一切感到骄傲.及倒数第一段第一句Now Martin has really changed.现在马丁真的变了.可知,应该是"那是我决定改变的时候.",选C.
45.答案:A.选句题.根据下句His mother's love helped him to feel good about himself他母亲的爱让他觉得自己是好的.可知,应该是"他怎么能改变?".选A.

点评 阅读选句,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.结合语境,根据所给句子,完成答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.John,11years old,was in bed in hospital.Several days before,while he was playing in a baseball game,he fell and hit his head.The doctors believed that he might never get well.
"He seems to have given up hope.So medicines alone won't help.Perhaps he needs something else,"said a doctor."When I visit him,all he ever says is that he would like to meet Babe Ruth."
(61)B In America,Babe Ruth was as important a man as the President himself,and he was the most famous baseball player.
The next day John's father managed(设法完成)to tell Babe Ruth about the story of his son on the phone.Twenty-four hours later,as the boy lay in his hospital room,Babe Ruth walked in.
(62)A
The great baseball player sat down at John's beside,and said,"Now,listen,kid,you've got to get well.I've brought you a new American League baseball,so you must start throwing it."
For John,this was the beginning of a new life.(63)C He was able to live a healthy life-all because of the present of Babe Ruth.
阅读短文内容,完成下列任务.
任务一:选择恰当的句子,填入文中空格处.
A.Young John could hardly believe his own eyes!
B.To meet Babe Ruth,of course,was not easy.
C.To his doctors'surprise,the boy walked out of the hospital on his own a few weeks later.
61.B   62.A  63C
64.What's wrong with John?He fell and hit his head while he was playing in a baseball game.
65.Who visited John and made him get well?Babe Ruth.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.我们喜欢打篮球.
We  likeplaying basketball!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.My name is Dave.I have three good friends,Jack,Tom and Jim.Jack likes cakes,Tom likes fruit,Jim likes eggs and I like vegetables.We all like hamburgers.We eat hamburgers for lunch every day.Jack and Tom like French fries,and I also(也)like French fries,but Jim doesn't like them.For dinner,I don't like chicken,           Jack,Tom and Jim like it.They all think chicken is very delicious.

根据短文内容,回答下列问题.
104.How many good friends does Dave have?Three/He has three good friends
105.We like different food for breakfast.
这个句子的汉语意思是我们喜欢不同的食物当早餐/早餐我们喜欢吃不同的食物
106.根据上下文,在空白处填入一个适当的单词,使语意完整.
For dinner,I don't like chicken,but Jack,Tom and Jim like it
107.I also(也) like French fries.
写出这个画线句子的同义句:IlikeFrenchfries,too.
108.将句子补充完整:Dave doesn't likeChicken for dinner.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Do you often help the people who are in need?
One day,two boys were walking along the road to school when they saw an old woman carrying a large basket of pears.The old woman looked very tired.They went up and said,"Are you going to town?If you are,we'll help you carry your basket."
"Thank you,"said the woman."That's very kind of you."Then she told them that she was going to the market to sell the pears.So the boys decided to lift the basket together.They walked slowly with the heavy basket,but they were happy.
The other day,I saw a little girl pick up a piece of banana peel(水果皮).She threw it into the dustbin(垃圾箱)."I hope nobody would throw that on the street,"she said."Someone may slip(滑倒) and fall."
Perhaps some people may say that these are not great things.That's right.But almost all great things are made up of such small things.We shouldn't wait for the time to do great things.We should begin with these things that are full of love.

71.What was the old woman carrying?(根据短文内容回答问题)Shewascarryingalargebasketofpears
72.Where were the two boys going?(根据短文内容回答问题)Theyweregoingtoschool.
73.Should we wait for the time to do great things?(根据短文内容回答问题)No,we shouldn't.
74.从短文中找出与下面句子画线部分意思相同或相近的单词.
But almost all great things are made up of such small things.little.
75.In the passage,the underlined word"it"refers toa piece of banana peel..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

6.It was a Saturday afternoon.Gordon was at home and he was hungry.He opened the refrigerator(冰箱),and then he decided to make a sandwich.
First,the boy opened a jar of peanut butter(一罐花生酱).He put the peanut butter on a piece of bread.Next,he opened the refrigerator and took out a jar of orange jell(果酱).Then,he put the jelly on top of the peanut butter.After that,he put the jar back into the refrigerator.Finally,he put another piece of bread on top of the peanut butter and orange jelly.Now he had a sandwich.He opened the refrigerator again.4 He poured a big glass of milk for himself.He put the sandwich on a plate.He carried(拿) the plate and the glass of milk over to the dining room table.5 He sat down,turned on the TV and enjoyed his sandwich.
(一)根据短文内容简要回答问题.
1.Why did Gordon decide to make a sandwich?
Because he was hungry.
(二)根据短文内容判断下列句子的正(T)误(F).
2.There were two jars of orange jelly in the refrigerator.
3.Gordon put a piece of tomato in the sandwich.
(三)  将短文中划线的句子译成汉语.
4.他为自己倒了一大杯牛奶.
5.他坐下来,打开电视机,享受他的三明治..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---There is no air or water on the moon,is there?
---____________.(  )
A.Yes,there areB.No,there isn'tC.Yes,there isn'tD.No,there is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.I wantto swim(swim) with my friends tomorrow morning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Once upon a time,there was a very old man.There were two mountains near his house.They were so big and high that it took a long time to walk to the other side.The old man told his family that they should all help him to move the mountains.His wife thought an old man couldn't even move a small tree.And where could they put all the earth and stone from the mountains?(1)Yu Gong said they could put it into the sea because it's big enough to hold every thing.So they all started digging the next day,Yu Gong and his family began to move some of the earth and stone to the sea.One day,a man saw Yu Gong and his children when they were working on moving the mountains.He told Yu Gong that he could never do it because he was old and weak.(2)As soon as the man finished_______(talk),Yu Gong said that his family could continue______(move)the mountains after he died.His family would live and grow,but the mountains could not get bigger.So(3)愚公和他的家人日复一日年复一年地坚持一直挖山. Finally,a god was so moved by Yu Gong that he sent two gods to take the mountains away.This story reminds us that you can never know what's possible unless you try to make it happen.

51.Why did Yu Gong decide to move the mountains away?
Because the mountains were sobig and high thatit took a long time to walk to the other side..
52.把文中(1)划线处译为汉语.愚公说他们可以把它放进海里,因为它足够大可以容纳所有的东西
53.用文中(2)处所给单词的适当形式填空.
As soon as the man finishedtalkingYu Gong said that his family could continueto movethe mountains after he died.
54.把文中(3)处译为英语.
Yu Gong and his family kept on digging day after day andyear after year.
55.What does this story remind us?This story reminds us that you can never know what's possible unless you try to make it happen..

查看答案和解析>>

同步练习册答案