精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.James is a good student and he has lots of friends,but he also has a problem.Some older boys are bullying(欺负)him at school.James is very unhappy and he doesn't know what to do about it.Here are some suggestions to him and other teenagers in this situation.
Don't feel worried.It's not your fault(过错)!Being bullied can make you feel very lonely and angry,but you are not alone.Don't feel that you have to hide the problem.You should find a person you can trust,and tell them.It might be your teacher,your parents,or even your friend's parents.After you tell someone,you will get some support and feel some relief(解脱).
Speaking to an adult might make you nervous,but here are other things you can do.Some people express their feelings more easily on paper.Write a letter to someone or keep a diary.Include all the details(细节)about what the bullies do,as well as when and where the bullying happens.You can use it as proof to show what is going on.And it is a wonderful idea to show your letter or diary to a teacher or another responsible adult.Then the bullies will feel very afraid if their names appear in a letter!
Also,don't show you are sad and don't try and fight with the bullies.You could get in trouble yourself.Ignore them and just walk away.The bullies will soon stop.

66.What do you think the text is trying to tell us?A
A.What to do about being bullied.
B.How to be a good student at school.
C.What to write well in a diary.
D.How to give suggestions to teenagers.
67.Why does the text advise you not to feel worried if bullied?B
A.Because you are not alone.
B.Because it is not your fault.
C.Because someone has known about it.
D.Because you're doing something wrong.
68.You'd better go and find a person you can trust andC.
A.know what happens     
B.learn from them   
C.ask for help  
D.make them lonely
69.If you remember and follow the suggestions above,D.
A.nobody will speak to the bullies         
B.everybody will feel some relief
C.someone will express their feelings       
D.the bullies will soon stop
70.What does the underlined word"ignore"mean in the text?A
A.take no notice of     
B.take care of     
C.make full use of   
D.get more help from.

分析 杰姆斯是一个好学生,他有许多朋友,但他也有一个问题.在学校一些年龄较大的男孩欺负他.杰姆斯很不高兴,他不知道该怎么办.本文给出了一些建议.

解答 66.A主旨大意题.根据第一段Here are some suggestions to him and other teenagers in this situation.可知作者主要是想告诉人们,被欺负时该怎么做,所以选A.
67.B细节理解题.根据Don't feel worried.It's not your fault(过错)!可知作者建议你别担心是因为这不是你的错,所以选B.  
68.细节理解题.根据You should find a person you can trust,and tell them可知你应该找一个你相信的人并告诉他以求帮助,所以选C.  
69.推理判断题.根据Ignore them and just walk away.The bullies will soon stop.及文章内容可知本文讲述的就是被欺负时该怎么做,如果你记住并且按照上面的建议去做,那么欺负者将很快会停止,所以选D.
70.词义猜测题.根据上文Also,don't show you are sad and don't try and fight with the bullies 可推知此句是说不要在意,尽管走开,那么欺负者将很快会停止,所以选A.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.根据短文内容,用所给单词的适当形式填空.
 make,important,invent,large,understand,
The computer was one of the (81)most important inventions of last century.It(82)was invented in 1946.The first computer was as (83)large as a room.Now some computers are as small as television sets.Some computers are (84)made smaller than a book.About 20years ago,the computer was a strange machine in China.Not many people(85)understood it and said yes to it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Chinasucceeded (success) in launching Chang'e-3lunar Probe to the moon last year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I think I will get good grades if I study hard every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.My mother and father are my parents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Some students,parents and teachers in Shanghai were surveyed(调查) last month.According to the result of the survey,the generation gap (代沟) between students and parents as well as teachers is becoming wider.Here is what they said.
Voice of the students:
"Our parents hold too high expectations which put us under lots of pressure(压力).They care too much about our lives and studies,"one student said.
"It's impolite that some students'parents read their children's diaries without permission!"one student said angrily.
"Some of our teachers are so serious that we can't make friends with them at all,"another student said sadly.
Voice of the parents:
One mother said,"After school,my daughter usually locks herself into her room and spends lots of time talking with others on the phone.And I can't stand her clothes and hairstyle!"
"I thought my son was doing very well in his studies.I didn't realize I was being cheated by him until I got a call from his teacher,"said a father.
Voice of the teachers:
An English teacher said,"Today,the role of the teacher is to put knowledge into students'brain.The power (权力) teachers have kept students away from them."
"Some parents pay too much attention to their children's grades.They never create a lively and colorful environment at home,"another teacher said.
"In the past,teachers and students often played games together or talked with each other.Today,only studies and grades are talked about,"said a teacher.
Voice of scientists:
Scientists say that a school should be a place where students can learn not only knowledge,but also how to face failure bravely enough.

The generation gap (代沟) (56)between students and parents as well as teachers
Voice of the students●Parents expect us too much and (57)care too much about our lives and studies.
●It's not (58)polite of our parents to read our diaries without permission.
●Some of our teachers are so (59)serioius that we can't make friends with them at all.
Voice of the (60)parents●Some children keep themselves (61)alone in their own rooms and only chat with others on the phone after school.
●Some children (62)cheatus until we get a call from the teachers.
●We can't stand their clothes and hairstyle.
Voice of the teachers●The power teachers have kept students away from them.
●Some parents pay too much attention to their children's grades instead of (63)creating a lively and colorful environment at home.
●We (64)usedto play games together with our students or talk with each other.Today,only studies and grades are talked about.
Voice of scientists●At school students should not only learn knowledge,but also learn to be (65)brave when they face failure.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Tom usually goes fishing _______ Sunday morning.(  )
A.atB.onC.inD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.I have  interesting something  to tell you. (  )B.interesting something改为something interesting
        A             B                         C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.My sister Alice can't play _____piano,but she can play ______chess.(  )
A.the; theB.the;/C.the; aD./; the

查看答案和解析>>

同步练习册答案