11.For me,Facebook is about staying in touch with friends.It's a useful website for finding long-lost friends,arranging parties and sharing photos.But that's not all:Facebook is now being used by all kinds of people for all kinds of reasons!
Do you want to play computer games?Log(登录) on to Facebook.There are now thousands of entertaining games to help you pass the time.Do you want to find cafés,cinemas and theaters in your area?Log on to Facebook pages that you can join and‘like',which makes it very easy to search for fun things to do near you.I think it's cool to have all the information that you want on just one website!
People are now joining Facebook to make professional connections too,either with people who do the same kind of work,or with businesses that are looking for new people to work for them.
It's a pretty good idea since so many people use Facebook these days,especially young people!They log on to Facebook to look for summer jobs or there are hundreds of pages about sports teams,TV programmes and pop stars to look at on Facebook.Why do most young people use Facebook?Because it's so easy to let the world know what they think about different things or people.
Facebook is meant to be fun and shouldn't be used for saying bad things about people around us.Recently,a student made some rude and unfair comments about her classmates on her Facebook wall and got into trouble,so she had to leave school at last.In fact,it really annoys me when I see somebody has written nasty things about another person!
It's true that Facebook is becoming more and more part of our daily lives for many different reasons,and it can be really helpful as well as being a lot of fun.But,as with all websites,we must be careful about how we use it.
61.What can't Facebook help people do?A
A.To do homework.
B.To share photos.
C.To stay in touch in with friends.
D.To find long-lost friends.
62.What can we infer from paragraphs 2-3?D
A.People use Facebook just for playing games.
B.Facebook can not be used for business reasons.
C.It is very difficult to search for fun things to do with Facebook.
D.people who do the same kind of work can share ideas with Facebook.
63.Why does the writer think young people like Facebook so much?C
A.It's a good place to read TV programmes reviews.
B.They can have conversations about their interests.
C.They like having the chance to give their opinions.
D.It's the best place to find information about sports.
64.The underlined word "nasty"in Paragraph 6probably means"B".
A.nice B.rude C.polite D.pleasant
65.What is the best title of the passage?A
A.The Use of Facebook B.The Information on Facebook
C.The Reasons of Using Facebook D.The Suggestions for Using Facebook.
分析 文章大意:本文介绍了Facebook的用处,对于作者来说,是为了与朋友保持联系,但它还有许多用处,比如它上面有成千上万的游戏可以玩,可以查找附近的美食和影院,还可以建立职业人脉.现在许多年轻人特别喜欢用Facebook,他们可以在上面找暑假工作,还可以浏览运动消息,电视节目和明星等.但Facebook是用来娱乐的,而不是用来在上面说我们身边的人的坏话的.
解答 61.A 细节理解题.由Facebook is about staying in touch with friends.It's a useful website for finding long-lost friends,arranging parties and sharing photos可知B,C和D选项所述的内容都是Facebook可以帮人们做的,A选项没有提到,选A.
62.D 推理判断题.由People are now joining Facebook to make professional connections too,either with people who do the same kind of work可推测做同样工作的人们可以在Facebook上分享他们的想法,选D.
63.C 细节理解题.由Because it's so easy to let the world know what they think about different things or people可知年轻人喜欢Facebook的原因是他们有机会发表他们的观点,选C.
64.B 词义猜测题.由Facebook is meant to be fun and shouldn't be used for saying bad things about people around us可知此断描述的是在Facebook上不要发表粗俗的言论,由此可知nasty与rude意思相近,选B.
65.A 归纳概括题.由文章中介绍的Facebook可以用来分享照片,与朋友保持联系,玩游戏,找工作等等可知,此文是在讲Facebook的用处,选A.
点评 阅读题首先要快速浏览一遍文章,特别是对首尾段的浏览,因为主旨通常暗藏在首尾段;再带着问题有目的性地阅读,边读边找答案,通常问题的答案都暗含在原文中.