精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4."Dreams may be more important than sleep.We all need to dream."some scientists say.Dreams take up about one quarter of our sleeping time.People have several dreams each night.
Dreams are like short films.They are usually in color.Some dreams are like old films.They come up over and over again.That may be the dreamer worrying about something.Dreaming may be a way of trying to find an answer.
Some people get new ideas about their work from dreams.They may have been thinking about their work all day.These thoughts can carry over into dreams.
Too much dreaming can be harmful.The more we sleep,the longer we dream.The mind is still at work when we dream.That is why we may have a long sleep and still wake up tired.
56.It may be less important to sleep than toB.
A.think             
B.dream           
C.work            
D.study
57.Dreams and films are usuallyB.
A.very long          
B.in color         
C.about work       
D.very sad
58.Why do some people often dream about their work?C
A.Because they are tired in the daytime.
B.Because they not interested in their work.
C.Because they may be thinking about their work all day.
D.Because they have too much work to do.
59.The main idea of the story is thatA
A.what dream is                          
B.people like to sleep
C.dreams are like films                    
D.we always remember dreams
60.Which sentence is RIGHT?B
A.It is good to sleep longer.B.We will feel tired after a long dream.
C.The mind isn't work when we dream.
D.All people can find an answer of the work in the dream.

分析 文章大意:本文讲述了梦与睡眠的关系,梦甚至比睡眠还要重要,它占据我们睡眠的1/4,是与我们的生活及其工作都是密切相关的.

解答 56-60:BBCAB
56题答案:B 细节理解题.根据第一句 Dreams may be more important than sleep.可知梦比睡眠还要重要,故选B.
57题答案:B 细节理解题.根据第二段的前两句话Dreams are like short films.They are usually in color.可知,梦和电影是一样的,都是多姿多彩的,故选B.
58题答案:C 推理判断题.根据第三段They may have been thinking about their work all day.可知人们之所以经常梦到工作的事是因为他们整天在想着工作,所以睡眠中必有所反应,故选C.
59题答案:A 主旨大意题.根据全文的描述,本文重点解释的就是梦的特点及其与睡眠的关系,所以what's dream作为文章的大意是最合适不过的了,故选A.
60题答案:B 细节理解题.根据第四段Too much dreaming can be harmful.The more we sleep,the longer we dream.可知睡的时间长未必是好事,可排除A项;由第四段The mind is still at work when we dream..可知我们做梦时思维是活动的,可排除C项;D项中all the people说法过于绝对,也可排除;而最后一句话That is why we may have a long sleep and still wake up tired.这就是为什么我们睡了很长时间醒来仍然很累的原因,可知B项的描述是正确的,故选B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Mary is very similar _____me,but she is a little different ______ me.(  )
A.to; fromB.for; withC.from; to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.My little brother hopes ________ rockets to the moon one day.(  )
A.to flyB.flyC.flying

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

12.对于"碰到作业困难时是否向老师请教",同学们持有不同的观点,请你根据下表内容的提示,用英语写一篇短文.陈述同学们的观点及理由,并谈谈你的观点及理由,发表在校园网的论坛上.
观点理由
向老师请教◆老师讲解得清楚,易于理解
◆增加与老师交流的机会
不向老师请教◆性格内向,羞于开口
◆怕被同学嘲笑
你的观点及理由:…(理由至少1条,不能重复已给的理由)
注意:①短文必须包括表中的所有信息,可适当发挥;②开头已给出,不计入总词数,你只需接着写;③词数80-100字左右.
The students of our class have different ideas about whether we should ask teachers for help with homework problems.                                            .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.He can't state clearly how long he has ___________ the bicycle?(  )
A.keepB.buyC.boughtD.had

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Steve has some creative(有创造力的)works.We should learn from him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-I'm sorry.I can't play baseball with you.
-________.(  )
A.Thank you.B.Never mind.
C.Excuse meD.Have a good time

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Nice to meet you,Bob.-______.(  )
A.How are youB.Spell it,please
C.Nice to meet you,tooD.Thank you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.仔细阅读下列布告,然后判断正(A)误(B).
Found:Is this your watch?Call Mike at291-3458.
Lost:My pencil.It's red.My name is Dale.Please call 659-7029.
Found:An English book.Please call Tim.Phone:529-7018
21.The watch is Mike's.F
22.Dale's pencil is red.T
23.Dale's telephone number in 291-3458.F
24.Tim is looking for (在寻找) his English book.T
25.Tim's telephone number is 529-7018.T.

查看答案和解析>>

同步练习册答案