Ⅲ. 阅读理解(9小题,共27分)
A ( 2015 •浙江杭州)
Teenager Jake Denham was skiing (滑雪) with his family in the USA when he fell over and lost one of his skis. His family didn't know that he had a problem. They kept on skiing. When they got to the foot of the mountain,there was no sign of Jake.
Jake couldn't find his ski anywhere. In the end,he decided to take off his other ski and walk down the mountain. But he couldn’t work out the right way to go.
It was now getting dark and he was a long way from any place of safety. He knew that he might die that night in the cold temperatures. But Jake kept calm (镇定的) .At home,Jake watched a lot of TV programmes about living in difficult situations. He remembered the advice from these programmes and knew that he should build a hole in the snow. He made a hole and pointed it up the hill so the wind couldn’t blow into it. Outside his hole?the temperature fell to a dangerous —15℃ that night,but inside it Jake was safe from the cold.
But he had to get down the mountain. The TV programmes always said,aIf you are lost,you should find someone else's tracks (轨迹) through the snow and follow them."“I wanted to live my life”,remembers Jake.
So I got up and I found some ski tracks and I followed those.” He walked and walked and finally he saw lights.
Nine hours after he lost his ski,he found a team of workers who came to save him. He was safe!
His mum was very happy when she heard the news. Amazingly,Jake didn't even have to go to hospital. He got through the terrible experience without any injuries.
So,the next time someone says that watching TV is a waste of time,think of Jake. Sometimes TV can save your life!
1. Jake's parents didn't know that he was missing until .
A. they reached the foot of the mountain B. they began to ski down the mountain
C. a team of workers found Jake D. Jake lost one of his skis
2. What was the most important decision Jake made for his safety?
A. To go skiing with his family in the USA.
B. To search for the ski that he had lost in the snow.
C. To take off his other ski and walk down the mountain.
D. To build a hole in the snow to keep himself warm.
3. How did Jake get down the mountain the next morning?
A. He followed his parents. B. He followed the workers.
C. He followed some ski tracks. D. He followed some lights.
4. What was the correct order in which these events happened?
a. Jake made a hole in the snow. b. Jake lost one of his skis,
c. Jake finally saw lights. d. Jake skied with his family.
A. d—b—a—c B. a—b—c—d
C. b — a—d—c D. c—b—a—d
5. Facing the difficulties,Jake Denham was .
A. polite and hardworking B. calm and clever
C. outgoing and helpful D. warm and friendly
III. 1. A解析:通读第一段,由其中的 When they got to the foot of the mountain,there was no sign of Jake. ”可知答案为A.
2. D 解析:由第三段中的“He remembered the advice from these programmes and knew that he should build a hole in the snow."可知答案为D.
3. C解析:由第四段中的“So I got up and I found some ski tracks and I followed those." 可推断答案 为C.
4. A解析:通读第一段到第四段可推断答案为A.
5. B解析:通读全文可知,Jake在面对困难的时候表现得既镇静又聪 明,故答案为B.
科目:初中英语 来源: 题型:
8. (2014 •内蒙古赤峰)
—Do you take exercise every day?
—Yes. I always half an hour walking after dinner.
A. spend B. take C. cost D. pay
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
9. —How long they ?
—About 10 years.
A. have;married B. have;been married C. were;married D. did;marry
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
—Could you give me some on how to learn English ?
—Sure. Practice makes perfect.
A. advice;good B. suggestions;good C. advice;well D. suggestion;well
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
12. (2015 .湖北襄阳)
—Lucy,what were you doing at nine last night?
—I the piano. I usually practise the piano at that time.
A. play B. played C. was playing D. am playing
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
2. (2015 .重庆 A卷) A terrible earthquake happened in Nepal April 25th,2015.
Aon B. in C. at D. from
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
9. (2014 .贵州 士:页) Dick in America,but he has been Chinese food since he moved to China.
A. used to live;used to eating B. is used to live;used to eat
C. is used to live;used to eating D. used to living;used to eat
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
5. (2014 •广西南宁) David knows much about the city because he there many times.
A. goes B. went C. has gone D. has been
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
7. (2014 •四川巴中) The little boy is lovely everyone likes him.
A. such;that B. too;to C. so;that
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com