精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

In London, there has always been a main problem. In order to solve this problem, the government has decided to have a bike revolution(革命). It has decided to provide 6,000 bikes for the people to rent. The government encourages local people to ride bikes in order to solve the traffic problem.

More than 12,000 people have agreed to the idea. Some of them ask for more than one key. Although there are not enough bikes, an official(官员) from the government said that they would find some ways to deal with such a shortage.

Local people can get these bikes at special docking stations(停靠站).There are about 315 docking stations across the city. About 12,450 keys have already been handed out to the local people, but only 6,000 keys can be used now.

Let’s see the cost you need to pay. One key costs £3, and the cost of using the bike is £1 for an hour. The cost per hour increases as the hours increase, so it will cost £50 if you rent the bike for 24 hours.

The official from the government said they also needed to face a lot of problems, for example, some bikes may be lost. But they said they would try their best to solve all the problems to make sure the success of the program.

1.About ____________ keys have already been handed out to the local people.

A. 315 B. 6.000 C. 12.000 D. 12.450

2.In the passage, the underlined word “shortage” means “_________” in Chinese.

A. 挑战 B. 缺点 C. 短缺 D. 困难

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The government provides a bike for each family.

B. Local people can get these bikes at special docking stations.

C. If you want a key, you need to pay £5.

D. Few people have agreed to the idea.

4.What’s the best title for the passage?

A. The people in London.

B. The transportation in London.

C. The traffic problem in London.

D. The bike revolution in London.

 

1.D

2.C

3.B

4.D

【解析】

试题分析: 在伦敦,当地政府发动了一场自行车革命。当地政府买了很多自行车,修建了专门的停靠站来停靠自行车。很多钥匙被发放到当地居民手中,但有一部分还不能使用。但是使用这些自行车也不是免费的。

1.细节理解题。句意:大约多少把钥匙已经被分发到当地居民手中了?根据文章中第三段About 12,450 keys have already been handed out to the local people,大约12.450把钥匙已经被分发到当地居民手中,故选D。

2.词义猜测题。句意:在文章中,划线单词“shortage”的汉语意思是什么?根据文章第二段中Although there are not enough bikes,尽管没有足够的自行车,说自行车不够,也就是短缺的意思,故选C。

3.细节理解题。句意:根据文章下面哪一项是正确的?根据文章中Local people can get these bikes at special docking stations(停靠站).当地人能够在特别的停靠站得到这些自行车,故选B。

4.标题归纳题。句意:这篇文章最佳标题是什么?根据文章第一段In order to solve this problem, the government has decided to have a bike revolution(革命).为了解决这个问题,政府决定进行一场自行车革命。所以就启用公共自行车。故选D。

考点:社会现象类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014届湖南长沙麓山国际实验学校下初三第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

It is said that the eyes are the windows of our soul. Beautiful and bright eyes not only show a good health but also make you look very attractive. However, to have healthy eyes you have to look after them properly. Your eyes need everyday attention. There are different ways to keep your eyes healthy.

Pay more attention to your diet. First, eat food that is good for your eyes. They are fresh fruits and vegetables as fish, eggs and milk. Besides, you should take a regular amount of vitamins A and B2.

A regular sleep is a must. It relaxes the eye muscles(肌肉) and gives them the rest required. Sleep not only helps the body to repair its tired tissues(组织). Usually, you must sleep for at least seven to eight hours every day. Loss of sleep can give you dark circles under the eyes.

We use our eyes in many unnoticeable and wrong ways. For example, if a small thing goes into our eyes we start rubbing(揉) it, which is wrong. Rubbing can cause damage(破坏) to your eyes. Don’t read or write in poor or bright sunlight. Always use sunglasses can cause eye tiredness. Light should not shine directly in your eyes. Too much reading, writing, watching TV or working on the computer can also cause eye tiredness.

Remember to always take care of God’s most beautiful gift to you. Your life will be very colorless without your eyes.

1.______________ to keep our eyes healthy

 

Diet

Eat food that is good for our eyes.

A regular amount of vitamins A and B2 2.______________.

 

Sleep

It’s very 3.__________ for us to have a regular sleep.

We should reduce loss of sleep.

 

Eye using

It’s4._________ to rub our eyes when something goes in.

Read or write in soft sunlight.

Light should never shine in our eyes in a 5.__________ way.

Take a rest after reading, writing , watching TV or working on the computer.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014届湖南省长沙市初三下学期第一次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

How do you go to school every day?

____ bus. I think it is good for the environment to take a bus.

A. On B. At C. By

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014届湖北省鄂州市九年级下学期4月调研考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

Could you show me_______?

The red one on Lilia’s desk.

A. where I should put the coat B. whose coat it is

C. what color coat should I wear D. which coat I should wear

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014届湖北省鄂州市九年级下学期4月调研考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

What were you doing when he ________“helloto you?

I _______in front of the blackboard.

A. was saying; read B. was saying; was reading

C. said; read D. said; was reading

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014届浙江省衢州市九年级下3月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I think teenagers should be allowed to go to meet internet friends alone.

—_________. It’s too dangerous.

A. I agreeB. I think so

C. I don’tD. I disagree

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014届浙江省衢州市九年级下3月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—What a beautiful city Quzhou is!

—Yes. Quzhou ________ a lot in the last few years.

A. is changingB. has changed

C. changing D. changed

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014届浙江省温州地区九年级下学期第一次模拟考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

--I’m worried about tomorrow’s math exam.

-- ______ . I’m sure you will make it.

A. Bad luck B. What a pity C. Take it easy D. Don’t mention it

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014届江西省九年级下学期期中考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Excuse me,may I take a seat here?

一____________.The man on the seat has left.

A. You'd better not. B. No,thanks.

C. Yes,Please. D. I'm afraid not.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案