精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.In some places around China,the junior high school graduates have to take a P.E.test.The full marks are usually 70points and it counts for much in the senior high school entrance exam.
In Henan the test is held in April or May.Students have the test in a special place,such as a stadium and so on.Each student is tested.One is for boys,1000-meter race and for girls it is 800-meter race,another is the long jump,the third is crooking before the seat body.Both boys and girls must skip in the test.
     Most students find the test easy and more than 90%of them can get full marks.That's because they have been training for it during the three whole years.Students in Junior Three usually do lots of practice in P.E.classes.The training makes the test easier than it seems to be.
Students in Nanjing don't need to run a lot for the test,but students in Beijing must do lots of running for the test.Running is one of the sports in test.So in P.E.classes,they usually run a lot.Sometimes they have to run 3,000meters in one class.Most teachers and parents welcome the P.E.test.They say it helps students build up their health.
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填涂在答题卡的相应位置.
51.The P.E.test in Henan includes all of these sports exceptC.
A.skipping    B.the long race     C.basketball    D.The long jump
52.Students in He-nan have the P.E.test inA.
A.spring     B.Grade One    C.autumn    D.Grade Two
53.The underlined word"crook before the seat body"in the second paragraph means"B"in Chinese.
A.长跑 B.坐位体前屈   C.跳绳   D.跳远
54.Most students get high marks in the test becauseA.
A.they have been training for the test during the three years
B.it's so easy that all of them can get full marks
C.they are really strong
D.their parents help them
55.What do most teachers and parents think of the P.E.test?D
A.It is difficult.   B.It is easy.   C.It is useless.   D.It is useful.

分析 文章大意:本文讲述了在中国的一些地方,初中毕业要进行体育测试,总分是70分并在升学考试中占很大的比重,在河南测试通常在四五月进行,并介绍了男孩女孩要进行的具体测试,大多数学生觉得测试很简单,因为他们在中学三年中一直在进行训练,大多数老师与家长支持体育测试,因为他们觉得那可以帮助学生们建立起健康的体魄.

解答 51.C 细节理解题.由One is for boys,1000-meter race and for girls it is 800-meter race,another is the long jump,the third is crooking before the seat body.Both boys and girls must skip in the test可知A,B和D都是考试项目,而C选项篮球没有提到,选C.
52.A 细节理解题.由In Henan the test is held in April or May可知在河南体育测试是在四五月,属于春天,选A.
53.B 词义猜测题.crook表示弯曲,seat表示坐,body表示身体,由此可推测此短语的意思为坐位体前屈,选B.
54.A 细节理解题.由That's because they have been training for it during the three whole years可得知此题答案为A,表示学生们得到高分的原因是他们在三年中一直在训练.
55.D 推理判断题.由They say it helps students build up their health可知老师们和家长们是觉得体育测试是有用的,选D.

点评 阅读题首先要快速浏览一遍文章,特别是对首尾段的浏览,因为主旨通常暗藏在首尾段;再带着问题有目的性地阅读,边读边找答案,通常问题的答案都暗含在原文中.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.The rain beat heavily _________ the windows,and I was frightened very much.(  )
A.againstB.onC.overD.At

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Young Mary loves music,so she has funpracticing (练习) the piano every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.He got up early so that he could reach the airport on time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.- do you think of the TV play?
-It's                 .I want to sleep when I watch it.(  )
A.How; interestingB.How; boring
C.What; boringD.What; interesting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.I found it really excitingto read (read) this novel.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Peter looks sad.Let's do something to ____________.(  )
A.cheer up heB.cheer him upC.call her upD.put him up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Where are theseyoung people from?[j??].

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.This is my schoolbag.Yours (your) is on the desk.

查看答案和解析>>

同步练习册答案