5.The world's richest woman Gina Rinehart is experiencing a media firestorm(媒体轰炸) because of an article in which she blames(责备) the middle class for"drinking,smoking and entertaining"rather than working to make their own future.
Steve Siebold,writer of"How Rich People Think",spent nearly 30years interviewing millionaires(百万富翁) around the world to find out what separates them from everyone else.The result is that it had little to do with money itself,and it was about their way of thinking.
Common people think money is the cause of all evil(罪恶).Rich people believe poverty(贫穷) is the cause of all evil."The common person has been brainwashed to believe rich people are lucky or dishonest,"Siebold writes.That's why there's a certain shame that comes along with"getting rich"in lower-income(低收入) communities."The rich know that while having money doesn't make sure of happiness,it exactly makes your life easier and more enjoyable."
Common people believe you have to do something to get rich.Rich people believe you have to be something to get rich."While most people are paying more attention to the quick results of their actions,the great ones are learning and growing from every experience.Whether it's a success or a failure,they know their true reward is becoming a human success machine that finally produces better results,"he writes.
"Common people would rather be entertained than educated.Rich people would rather be educated than entertained.While the rich don't think it a must to get their wealth with a formal(正式的) education,they prefers the power of continuous learning after leaving college,"Siebold says."Walk into a wealthy person's home and one of the first things you'll see is a library of books they've used to educate themselves on how to become more successful,"he writes."The middle classes read novels,tabloids(小报) and entertainment magazines."
32.The first paragraph is mainly meant toA.
A.lead to the topic of the passageB.describe the life of the middle class
C.give the main idea of the passageD.introduce the richest woman
33.According to Steve Siebold,why do common people consider money as the cause of evil?C
A.Because money makes people face risks.
B.Because money makes people have more requirements.
C.Because money makes people more likely to act badly.
D.Because money makes people become selfish(自私的).
34.According to Steve Siebold,how do the rich educate themselves?A
A.They keep learning for their whole life.
B.They read novels,tabloids and magazines.
C.They educate themselves through entertainment.
D.They educate themselves by experiencing difficulties.
35.Which would be the best title for the passage?B
A.Common people wish for a future
B.Rich people think differently
C.How to get wealth
D.Education or entertainment.
分析 本文讲述的是富人思维方式的不同,有钱的人认为贫困是一切罪恶的根源.有钱人宁愿受教育也不愿意去娱乐,他们喜欢不断学习.
解答 32.A细节理解题.根据第一段The world's richest woman Gina Rinehart is experiencing a media firestorm(媒体轰炸) because of an article in which she blames(责备) the middle class for"drinking,smoking and entertaining"rather than working to make their own future.可知Gina Rinehart 因为她责备中产阶级吸烟和娱乐而不是努力让自己的未来更好一篇文章受到了媒体攻击.可知第一段的作用是引入文章的话题即本文讲述的是富人思维方式的不同,故答案为:A.
33.C细节理解题.根据That's why there's a certain shame that comes along with"getting rich"in lower-income(低收入) communities可知普通人认为金钱是一切罪恶的根源是因为他们认为金钱会给他们带来耻辱,故选项C因为金钱使人们更容易表现恶劣符合文章意思.
34.A细节理解题.根据Rich people would rather be educated than entertained,they prefers the power of continuous learning after leaving college.可知富人他们终生都在学习,故答案为:A.
35.B细节理解题.根据How Rich People Think"可知本文讲述的是富人思维方式的不同,故答案为:B.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.