精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.CCTV reported that every year Chinese people throw away a lot of food which can feed 200million people for a year.
Do we have too much food?Of course not.According to the UN World Food Programme,there were 900million hungry people all over the world in 2013.About six million children die of hunger every year.So think about it.We should say no to people who waste food every day.An old saying goes,"Every grain on the plate comes from hard work."It tells us everybody must save food.
Luckily,a number of people have realized the importance of saving food.Li Hong,a waitress in a restaurant in Jiangsu,once lost her job because she took some leftover(剩余的) food home for her son.But many people were by her side and criticized (批评) the waste of food.
What should we do in our daily life to stop wasting food?We can do many things to prevent it from happening.Here are some tips:
Don't order too much food in a restaurant.Only order as much as you can eat.If you can't eat all the food you order,take the rest of it home.Don't be too picky(挑剔的) about food.some food may not be tasty,but put body need it.Don't keep too much food at home,especially for fruit and vegetables.
61.How many hungry people were there over the world in 2013?
900 million
62.Why did Li Hong lose her job?
Because she took some leftover food home for her son.
63.What should you do if you can't eat all the food you ask for?
I/We can take the rest of it home
64.Can you keep too much food at home?
No,I/We can't
65.What's the main idea of the passage?
The reasons we can't waste food and the ways to stop wasting food..

分析 本文叙述了据联合国世界粮食计划署的报告,在2013年世界上仍然有9亿人在挨饿.因此我们不要再浪费粮食了,短文给出了一些节约粮食的建议.

解答 61.900 million细节理解题.根据there were 900million hungry people all over the world in 2013.可知2013年有9亿人挨饿,故答案为:900 million.
62.Because she took some leftover food home for her son.细节理解题.根据once lost her job because she took some leftover(剩余的) food home for her son 李红因为把剩饭带回家而丢了工作,故答案为:Because she took some leftover food home for her son.
63.I/We can take the rest of it home细节理解题.根据If you can't eat all the food you order,take the rest of it home.如果吃不完的话,应该把剩下的饭菜带走,故答案为:I/We can take the rest of it home.
64.No,I/We can't.细节理解题.根据Don't keep too much food at home,especially for fruit and vegetables.可知不要在家里放太多的食物,故答案为:No,I/We can't.
65.The reasons we can't waste food and the ways to stop wasting food.主旨大意题.根据短文的内容可知这里叙述了现在仍然有几亿人在挨饿,所以我们要节约粮食不能浪费,然后叙述了节约粮食的方法,故答案为:The reasons we can't waste food and the ways to stop wasting food.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.When I was a child,my grandmother __________me interesting stories.(  )
A.used to tellB.is used to telling
C.used to tellingD.was used to tell

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.
there,be
There is a bird in the tree.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Here is a menu for a fast food restaurant.The prices are in American money,called dollars and cents.
There are 100cents in a dollar.

根据表格内容,选择正确答案.
26.From the menu,how much is a small hamburger?A
A.One hundred and eighty dollars.
B.Two dollars and thirty cents.
C.Eighty cents.
D.One dollar and eighty cents.
27.If you have only three dollars,what can you buy?A
A.A large salad and a large ice cream.
B.A large chicken burger and a small cup of tea.
C.A small vegetable burger and a large chocolate.
D.An apple pie and a large hamburger with cheese.
28.Jam is a kind of'C.
A.main meals
B.side dishes
C.desserts
D.drinks
29.What can't we buy in the restaurant?D
A.Coffee.
B.Fries.
C.Hamburgers.
D.Beef'.
30.A thirsty(渴的) boy may ask forA.
A.Coca-Cola
B.donuts
C.fries
D.a chicken burger.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.We have to accept(接受)the truth:sometimes,we just want to shout out loud.
For example,we all have days like this:our dog has made a mess on the floor we just cleaned,or our friend called to tell us he or she couldn't come at the last minute when we had cooked dinner for him or her.We may be really angry but we tried to bear things like those.According to ancient Chinese wisdom(智慧),we should shout in a loud voice instead of keeping silent.In fact,it's good for our health.
"Chinese people have passed on the practice from ancient times to now as a part of traditional medicine,"said Mrs Li,a 60-year-old woman from Hangzhou."My parents taught me to do this.It's a part of our folk(民间的)culture."
Mrs.Li is a member of a group of people who love shouting.Each morning,she and some of her friends climb to the top of a hill and let out loud shouts before starting their daily exercise.They believe that shouting is good exercise for their lungs(肺)and it brings them a lot of fun.
"Sometimes I shout out and others shout back,"said Mrs Gu,another shouting lover."It makes you happy.You laugh and then you feel very comfortable."
Dr.Peter Smith,an American doctor,agrees that shouting can have a positive(积极的) influence on people's health.
So,next time you start your morning run,why not try to shout out first?It will make you healthier.
61.The underlined word"bear"in Paragraph 2means"C"in Chinese.
A.纠正          
B.铭记            
C.忍受         
D.杜绝
62.Mrs.Li learnt to shout to make herself feel better fromA.
A.her parents                         
B.her teacher
C.Mrs Gu                            
D.Dr.Peter Smith
63.Where does Mrs.Li shout every day?A
A.On a hill       
B.At a square        
C.In her house   
D.In a park
64.What does Dr.Peter Smith think of shouting?D
A.It's good exercise especially for kids.   
B.It's great fun.
C.It's easy to learn.
D.It's good for people's health.
65.The passage is mainly aboutB.
A.a shouting lover                      
B.the advantages of shouting
C.a shouting club                       
D.the history of shouting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.The more I know him,_______ we get on with each other.(  )
A.the bestB.betterC.the better

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Will Michael and Julie come to Nanjing next week?
-No,they are busy preparing for an exam,so _____ Michael _____ Julie will come.(  )
A.either…orB.both…and
C.neither…norD.not only…but also

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.我想我们是能克服学习英语语法的困难的.
I think we can come over the difficulty wehave in learning English grammar.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

18.These are Jack'stomatoes (tomato).

查看答案和解析>>

同步练习册答案