精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.In England,people often talk about the weather because they can experience four seasons in one day.In the morning the weather is warm just like in spring.An hour later black clouds come and then it rains hard.The weather gets a little cold.In the late afternoon the sky will be sunny,the sun will begin to shine,and it will be summer at this time of a day.
In England,people can also have summer in winter,or have winter in summer.So in winter they can swim sometimes,and in summer sometimes they should take warm clothes.
When you go to England,you will see that some English people usually take an umbrella or a raincoat with them in the sunny morning,but you should not laugh at them.If you don't take an umbrella or a raincoat,you will regret later in the day.
61.Why do people in England often talk about the weather?A
A.Because they may have four seasons in one day
B.Because they often have very good weather
C.Because the weather is warm just like in spring
D.Because the sky is sunny all day
62.From the story we know that whenBcome,there is a heavy rain.
A.sunshine and snow      
B.black clouds
C.summer and winter      
D.spring and autumn
63."People can also have summer in winter."Means"it is sometimes tooAin winter."
A.warm    
B.cool      
C.cold       
D.rainy
64.In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them becauseB.
A.their friends ask them to do so    
B.it often rains in England
C.they are going to sell them         
D.they are their favorite things
65.The best title for this passage isC.
A.Bad Seasons    
B.Summer or winter
C.The Weather in England       
D.Strange English People.

分析 本文主要向我们介绍了在英国,人们经常谈论天气,因为他们可以在一天内经历四个季节,文章对一天内可能经历的四个季节作了具体的介绍.

解答 61 A 细节理解题:根据第一段In England,people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day在英国,人们经常谈论天气,因为他们可以在一天内经历四个季节.故选A.
62 B 细节理解题:根据第一段An hour later black clouds come and then it rains hard一小时后乌云来了,雨下得很大.故选B.
63 A 细节理解题:根据第二段So in winter they can swim sometimes所以在冬天他们有时会游泳.故选A.
64 B 细节理解题:根据第一段In England,people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day在英国,人们经常谈论天气,因为他们可以在一天内经历四个季节;最后一段If you don't take an umbrella or a raincoat,you will regret (后悔) later in the day.如果你不带伞或雨衣,你会在一天的晚些时候后悔.即英国经常下雨,故选B.
65 C 标题理解题:根据第一段In England,people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day在英国,人们经常谈论天气,因为他们可以在一天内经历四个季节.结合文章,主要讲述了英国变化之快的天气情况,故选C.

点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息. 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.He often _______ math when he is free.(  )
A.teaches myB.teach meC.teach myD.teaches me

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Mr Trumanwas relaxing (放松) on the big lawn when his secretary arrived.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.---Oh,David.You are getting heavier these days.(在英语中使用fat容易冒犯人,用heavy好些)
---Yes,a little.Because I'm busy.I exerciseless than two times (不到两次) a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Hello,everyone.Because of the high rate of school violence(暴力) in some areas,teenagers'safety becomes a serious problem.We are planning to set up an organization named School Watch to make sure that students have a safe school environment.Please be part of our plan!
What is School Watch?
School Watch is a volunteer project in our school.It helps us stop violence and improve the quality of school life.It will keep yourself and your schoolmates safe.The other members of School Watch care for you and your classroom,and you do the same for them.
Is it for everyone?
Anybody can become a member of School Watch because everyone has something to offer.
What else can it do?
School Watch makes it possible for us not only to help each other but also to make friends with each other.Some members may offer to help the schoolmates who have problems with their homework.
Who is the School Watch?
Our school will look for the School Watcher and give him or her lots of prizes.You could be the one!
How do you start?
To be part of this plan,the only thing you need to do is to talk to the director of the plan in your grade.You can check the official website at www.schoolwatch.com if you want to get more information.
51.School Watch can help its membersC.
A.save the environment  
 B.go to school on time
C.improve the quality of school life  
D.organize the sports activities
52.The members of School Watch are probablyC.
A.teenagers 
B.doctors   
C.parents 
D.policemen
53.Anyone can become a member of School Watch becauseB.
A.everyone may have problems  
B.everyone can give help to others
C.everyone doesn't go to school 
 D.everyone isn't busy
54.The best School Watcher will get a lot of prizes fromA every year.
A.the website 
B.the school  
C.the parents  
D.the director
55.If you want to become a member of School Watch,you shouldB.
A.check the website  
B.talk to the director of the plan in your grade
C.be good at school work  
D.go to the police.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The mother told Tom and his sister to look after _________ when she went on a trip.(  )
A.himselfB.herselfC.ourselvesD.themselves

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.I have bought another copy of the book,so you cankeep(留着) the one borrowed from me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---__________ is this broken car?
---It belongs to Mike.(  )
A.Who'sB.WhenC.WhereD.Whose

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

11.Finally I got my driving license(驾照) last summer.Mom decided to go with me to take my first trip around an empty parking lot.I knew my mother was an excellent (31)D.She had drivenover 20years without getting one ticket.However,I found that she was not the bestteacher for me.It wasn't that she shouted,or told me that I was doing poorly.Her"helpful instructions"(32)Bmanaged to make me more nervous.
Since I could no longer practice with her,the job was (33)C in the hands of my father.The idea of learning from Dad was not so (34)A.I loved him dearly,but I just did not see Dad as someone I could be comfortable learning from.He almost never talked.We shared a typical father-daughterrelationship.He'd ask how school was,and I'd say it was fine.Unluckily,that was the most of our(35)B.Spending several hours alone with someone who might as well have been a stranger really frightened me.
As we got into the car that first time,I was not surprisedat what happened.Dad and I drove around,saying almost nothing,except for a few instructions on how to turn.As my lessons went on,however,things began to (36)C.Dad would turn the radio (37)B so I could fully enjoy his favorite music.Then he actually began (38)A.I was soon hearing about past failed dates,"basic body"gym class,and other stories from his past,including some of his first meetingwith Mom.
I thought why Dad was telling me so much in the car.In all the years that I had (39)C why my father never spoke that much,I had never stopped to consider that it was because I had never stopped to listen.Homework,friends,and even TV had all called me away from him,and I never thought my(40)Dfather had anything to say.
Since I began driving with him,my driving skill has greatly increased.More important is that I got to know my father more and more.Just living with him wasn't enough-it took driving with him for me to get to know someone who was a mystery(神秘).

31.A.doctorB.workerC.writerD.driver
32.A.everB.onlyC.stillD.yet
33.A.droppedB.returnedC.placedD.started
34.A.excitingB.surprisingC.movingD.hurting
35.A.instructionsB.conversationsC.introductionsD.competitions
36.A.workB.appearC.changeD.continue
37.A.overB.upC.offD.down
38.A.talkingB.singingC.listeningD.thinking
39.A.foundB.expectedC.wonderedD.understood
40.A.strictB.proudC.honestD.quiet.

查看答案和解析>>

同步练习册答案