精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Every year,many foreign students go to America to study English.Some of them will live in an American family,but others will make a different decision.They'll live with friends who come from their own country.I believe that if a foreign student thinks carefully about the two ways,he'll decide to live with an American family.Even though there are one or two disadvantages to the first way,there are far more advantages.
In making his decision about how to live in the USA,the foreign student is careful to think about one or two disadvantages to live with an American family.First of all,he must know that he's going to feel homesick(想家的) at first.Living in an American family may make this feeling become stronger.Also,the American family may do too much to take care of him.They may ask him where he's going,when he leaves home,and when he'll return.
If a foreign student lives in an American home,he'll know the country and its people much better.For example,he'll see how the parents teach their children.He'll feel better because the American family will help him get used to a new life.In an American family,he can learn English fast.Family members can help him with his homework.When he speaks English,they can help him correct the mistakes he makes.In this way,he can learn English more easily.
Although there are some disadvantages to live in an American family,there are more advantages.
根据短文内容选择最佳答案.
41.Which of the following isn't seen as an advantage in living with an American family?B
A.The student may know the country better.
B.The family may do much to look after him.
C.The student can learn English fast.
42.What is the best title of the passage?A
A.Living with an American Family
B.Getting to Know America Better
C.Two Ways of Living in the USA
43.The two ways of living in the USA for foreign students in the passage areB.
A.living with an American family and living in a room in school
B.living with an American family and living with friends from their own country
C.living with friends from their own country and living in a room in school
44.By living with friends from his own country,a foreign studentC.
A.may soon get to know American people     
B.can learn faster     
C.may feel less homesick
45.The writer thinks that it's good for a foreign student to liveA.
A.in an American home      
B.in a room in the school     
C.with friends from his own country.

分析 【文章大意】主要谈了去美国的家庭里学习英语,还是和他们的朋友一起学习英语,作者建议去一个美国家庭里学习更好!

解答 41-45:BABCA
41题答案:B考归纳整理题,根据文中的第二段First of all,he must know that he's going to feel homesick(想家的) at first.Living in an American family may make this feeling become stronger.Also,the American family may do too much to take care of him.They may ask him where he's going,when he leaves home,and when he'll return.首先,他必须知道他一开始会想家的,生活在美国的家庭可能会使这种感觉变得更强烈,美国家庭可能会做太多照顾他,当他离开家,他们可能会问他去哪里,什么时候回来.和第三段In an American family,he can learn English fast.在一个美国家庭,他可以快速学习英语.可知没有提照顾他,故答案是B.
42题答案:A考查主旨题,根据文中的大意主要谈了去美国的家庭里学习英语,还是和他们的朋友一起学习英语,作者建议去一个美国家庭里学习更好,故答案是A.
43题答案:B考查细节理解题,根据文中的第一段Some of them will live in an American family,but others will make a different decision.They'll live with friends who come from their own country.可知他们中的一些人将生活在一个美国家庭,但另一些人会做出不同的决定,他们将和来自自己国家的朋友一起生活,故答案是B.
44题答案:C考查细节理解题,根据文中的大意可知会很少想家,故答案是C.
45题答案:A考查细节理解题,根据文中的第四段Although there are some disadvantages to live in an American family,there are more advantages.虽然生活在美国家庭有一些缺点,但也有很多好处.可知作者认为应该是家庭一起,故答案是A.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7._____ is not easy for us to play ping-pong well.(  )
A.ThatB.ItC.ItsD.This

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

8.He says hello to his grandma on the phone every week.(改为一般疑问句)
Doeshesayhello to his grandma on the phone every week?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Dad,I miss you so much,when can you _______ in Chongqing?
At about 11:00p.m.this evening,but I'm sorry tomorrow I have to leave _______Beijing.(  )
A.arrive,fromB.get to,forC.get,toD.arrive,for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Jack gets on well with hisneighbors (邻居)now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.If you are in America or go to American families to have meals,you should learn some table manners.Here are some tips:
Don't circle your plate with your arms.If you do so,you will become the focus (焦点)of the table.Everyone would wonder,"Is there anything wrong with the food?"This may give a wrong message that you don't like the food or something like that
Don't push the plate back when finished,leave it where it was.Do you want to let the hostess know that you've just done a labor?
Don't lean(倚靠)back and say"I'm through"or"I'm full".Just put the fork and knife across the plate.That's all.
Don't cut up everything before you start to eat.Cut only one or two bites (块)at a time.
Never take a huge mouthful of anything.Do you want to show how hungry you are?Don't do that.It's not so good.
It's never good to reach across the table for anything.If the thing you want is not at hand,simply ask the nearest person for help,like"Mrs Smith,could you pass me the dish?"
56.According to the passage,which of the following is WRONG?C
A.Leave the plate where it was when finished.
B.Cut up one or two bites before you start to eat.
C.Push the plate back where it was.
D.Don't take a huge mouthful of anything.
57.After finishing dinner,you shouldA.
A.put the fork and knife across the plate   B.stand up and leave the table
C.say"I'm full"D say"Thank you"
58.If you want a dish far from you at table,you shouldA.
A.ask the nearest person for help           B.leave your seat to get it
C.sit there until others help you              D.stand up and reach across the table for it
59.If you are at table and circle your plate with your arms,other people will thinkD
A.you don't like the food      B.the food isn't good for you
C.there is something wrong with the food     D.all above
60.Which can be the best title for this passage?B
A.How to Behave in America?B.Table Manners in America
C.What you Can Do in America?D.Table Manners.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.What's a blog?A blog is a personal online diary(日记).It's cool,it's hot,and everyone is doing it.People talk about it often.Sound like a fashion?In fact,It's another trend (流行趋势).And the word"blogger"means a person who writes diaries online.Are you a blogger?
     Many bloggers are teenagers who log (进入) onto websites to discuss anything in their lives.Many of today's teenagers are not afraid to openly discuss everything in their lives.Teenagers complain about their parents and homework.They share diaries,post(发布) songs from the latest bands and show pictures of theirs.They write their own poems,say something about their girlfriends or boyfriends and complain to each other or offer support.But mostly they just write down what they do every day.
     However,many parents are worried about these young bloggers.Parents see the kids talking about how they got drunk last weekend and how they don't like studying.They are using the language that is surprising to their parents.Besides hearing from their friends,teen bloggers also get messages from strangers.Most of the time,it's older men asking to meet teenage girls."These strange men are dangerous for my kids.They sometimes teach my kids bad words."said Cara Cabral,a mother of two children.
     Many teenagers and young adults know it's not safe to use blogs on the Internet.They know they are putting information about themselves in a place where it can be seen by anyone.But teenagers are unwilling to give up these new communication tools that have become a way of life for many of them.
61.The underlined word"it"in the first paragraph meansC.
A.the fashion          B.the Internet       C.the blog
62.Which of the following is NOT TRUE?A
A.Teenagers don't tell about their personal life in their blogs.
B.Teenagers mostly write down what they do every day in their blogs.
C.Teenagers complain about their parents and homework in their blogs.
63.What's the main idea of the third paragraph?B
A.Many parents don't understand kids'language in their blogs.
B.Many parents are worried about these young bloggers.
C.Many parents can understand why their kids don't like studying.
64.Many parents think it'sA for their children to get messages from strangers.
A.dangerous     B.interesting        C.surprising
65.We can learn from the last paragraph thatC.
A.It's easy for many teenagers to give up blogging on the Internet
B.It's safe for many teenagers to put their personal information on the Internet
C.It's popular for many teenagers to use blogs on the Internet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.(86)B It has around 3billion fans-nearly half the world's population!And about 300million people play this game.That's 4percent of the world's population!
(87)F Many people in old days played early forms (形式) of this modern game.Cu ju (蹴鞠),a ball-kicking game in China,was reported as early as 2,500B.C.Around the same time in Greece,people were also playing a similar ball game without using their hands.
But modern soccer didn't become official (官方的) until 1863.An Englishman called Cobb Morley introduced the idea of a soccer association (联盟).(88)A From then on,other associations in the countries were set up.They came together-to make up the FIFA,which organizes the World Cup.
It's not easy to tell what makes soccer so popular.(89)D Soccer needs only two feet and a ball.This makes it a sport that developing countries can easily play.Some of the sport's best players come from these poor nations.
(90)G The sport's no-hands rule makes beautiful dance-like movements on the field.What's more,this sport excites the heart.Teams might score only a few times each match,so matches can turn around suddenly.
No one knows who will win at the next World Cup.But one thing is certain:The world will be watching.

 A.He also wrote the sport's official rules.
B.Soccer is the world's favorite sport.
C.Playing soccer is good for your health.
D.But one reason is how simple the sport is.
E.People love soccer as well as their countries.
F.It's hard to say where soccer's birthplace is.
G.Soccer performances are pleasing to the eyes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.We are in Class 6,Grade 7.(划线提问)
Whatclassare you in?.

查看答案和解析>>

同步练习册答案