精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.There was a very self-sufficient(自负的) blind man,who did a lot of traveling alone.He was making his first trip to Texas and happened to be seated next to a Texan on the flight.The Texan spent a lot of time telling him how everything is bigger and better in Texas.By the time the blind man reached his destination(目的地),a large hotel,he was very excited about being in Texas.
The long trip had worn him out a little so he decided to stop at the bar for a small drink and a light snack before going up to his room to change his clothes.When the waitress set down his drink,it was in a huge cup."Vow,I have heard everything in Texas is bigger."he told her.
"That's right."she answered.The blind man ate his snack and finished his drink.After drinking so much,it was only natural that his next stop was going to have to be the restroom(厕所).He asked the waitress where it was.She told him to turn left at the register(登记处) and it would be the second door on the right.
He reached the first door and continued down the hall.A few steps later,he stumbled(绊脚) and missed the second door and ended up going through the third door instead.Not knowing he had entered the swimming area,he walked forward and fell into the swimming pool.
Remembering everything he had heard about things being bigger in Texas,as soon as he had his head above water,he started shouting,"Don't flush(冲洗)!Don't flush!"

61.What did the old man know about Texas before he got there?D
A.He went there for the first time and knew nothing about it.
B.He knew that the Texan were very friendly.
C.He knew Texas very well from others.
D.He knew everything was bigger and better in Texas.
62.What is the Chinese meaning of the underlined part in Paragraph 2?A
A.让他疲惫不堪
B.衣服穿烂
C.让他想睡觉
D.耗尽
63.What was the first thing the blind man did in the hotel?B
A,He talked with a Texan
B.He had a small drink and a light snack.
C.He went up to his room to change his clothes
D.He wanted to go to the restroom.
64.Where did the blind man really go at last?C
A.He went into the restroom.
B.He went into a bar.
C.He went into the swimming area.
D.He went up into his room.
65.Where did the blind man think he went?A
A.He thought he went into the restroom.
B.He thought he went into a bar.
C.He thought he went into the swimming area.
D.He thought he went up into his room.

分析 【文章大意】这是一篇记叙文,主要讲述了一个自负的肓人经常独自旅行,文中介绍了他去德克萨斯州旅游的故事.

解答 61  D 细节理解题.根据文章:He was making his first trip to Texas and happened to be seated next to a Texan on the flight.The Texan spent a lot of time telling him how everything is bigger and better in Texas.可知他第一次去德克萨斯州,对德州一无所知,只是从旁边的一个德州人那 儿了解到那里的东西又大又好.故选D.
62  A 词义猜测题.根据文章:so he decided to stop at the bar for a small drink and a light snack before going up to his room to change his clothes.可知他决定停下来在酒吧里喝点东西吃点小吃然后再去换衣服.结合语境可知是他感觉到累了.此处应该是长途旅行让他疲惫不堪,故选A.
63  B 细节理解题.根据文章:The long trip had worn him out a little so he decided to stop at the bar for a small drink and a light snack before going up to his room to change his clothes.可知长途旅行让他疲惫不堪,所以决定停下来在酒吧里喝点东西吃点小吃然后再去换衣服.故选B.
64  C 细节理解题.根据文章:Not knowing he had entered the swimming area,he walked forward and fell into the swimming pool.可知他错进了游泳池.故选C.
65  A细节理解题.根据文章:Remembering everything he had heard about things being bigger in Texas,as soon as he had his head above water,he started shouting,"Don't flush(冲洗)!Don't flush!"可知人所想"德州的任何东西 都更大"和所说"不要冲(抽水马桶)"可知,他以为自己掉进了马桶.故选A.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Hi,Lucy.Would you like to _________ with me in the shopping center this weekend?
-Certainly,I'd like to.(  )
A.help outB.get throughC.hang outD.give out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Mary has three brothers,Smith is____of the three.(  )
A.Most tallB.the tallestC.tallestD.Taller

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.My sister likes some _______.(  )
A.appleB.bananaC.pearD.salad

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---Your hair is so long that you __________ to the barber's shop.
---I know,and I think yours also __________.(  )
A.need to go;needs cuttingB.needs going;needs to cut
C.needs going;needs cuttingD.needs to going;needs cutting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.It is their highestscore of the season.(得分)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.The weather is becoming_______.(  )
A.hotter and hotterB.more hot and hot
C.hoter and hoterD.more and more hot

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Let's _______some milk and vegetables for breakfast.(  )
A.buyB.buysC.to buyD.buying

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Chinese writer Mo Yan won the 2012Nobel Prize in Literature(诺贝尔文学奖).He is the first Chinese to win the Nobel Prize in Literature.
Mo Yan was born in 1955in Gaomi,Shandong Province.His parents are farmers.When he was 12years old,Mo Yan had to leave school to work,first on the farm,later in the factory.In 1976he joined the army.After he became a soldier(士兵),he began to study literature and write articles.His real name is Guan Moye.Mo Yan is his pen name.It means"don't speak".
His first story came out in 1981.His novel(小说) Red Sorghum(红高粱)came out in 1987.Soon the director Zhang Yimou made it into a film,and it won the Golden Bear at the Berlin Film Festival in 1988.Mo Yan also wrote many other famous novels,such as Frog,Sandalwood Punishment and Big Breasts and Wide Hips.Lots of people read them,and people translate some of his works into English,French and many other languages.

56.When he won the Nobel Prize,Mo Yan wasC years old.
A.55
B.56
C.57
D.60
57.Mo YanB after he joined the army.
A.tried to become a good soldier
B.began to study literature and write articles
C.wanted to get on well with others
D.started to learn to draw pictures
58.What happened to Mo Yan at the age of 26?D
A.He started to work on a farm.
B.He became a film director.
C.He began to write novels.
D.His first story came out.
59.His great workB was made into a film which won the Golden Bear in 1988.
A.Frog
B.Red Sorghum
C.Big Breasts and Wide Hips         
D.Sandalwood Punishment
60.Which of the following is NOT true?D
A.Mo Yan is the first Chinese to win the Nobel Prize in Literature.
B.Gaomi is Mo Yan's hometown..
C.Mo Yan joined the army in 1976.
D.Only Red Sorghum is famous among Mo Yan's novels.

查看答案和解析>>

同步练习册答案