Choose the best answer (根据论坛内容,选择最恰当的答案) (12分)
This is online discussion group where people can post comments about a topic.
Read the post from the travel forum(论坛)
Answers To All Your Travel | |
Jun, Korea Posted: 3 days ago | Question: First trip to the USA For my new job, I will travel to the United States next month and meet my American boss. This will be my first trip to the USA. I’m worried about correct business behavior and manners. My boss invited me to his home for dinner. Do you have any advice? Reply |
Sue, Miami Posted: 3 days ago | Re: First trip to the USA It’s a good idea to bring a small gift or something from your country. Don’t be surprised if your boss opens the gift right away. In the USA, people often open a gift when they receive it. In Korea, that is not polite, but it’s appropriate in the USA. Reply |
Sam, Los Angeles Posted: 2 days ago | Re: First trip to the USA Americans use their hands to eat some kinds of food, such as pizza and fried chicken. Watch your American hosts, and do what they do. Reply |
Kathryn, New York Posted: 12 hours ago | Re: First trip to the USA In Korea and Japan, it’s the custom to remove your shoes before entering a house. In the United States, you usually don’t take your shoes off. Once I was travelling in Japan and entered a house with my shoes on by mistake. Oops! Reply |
Lee, Korea Posted: 2 hours ago | Re: First trip to the USA Many Americans are very informal at home. One time I went to dinner at the home of an American business partner, I was surprised that everyone stood and talked in the kitchen while the husband and wife cooked dinner. Besides, unlike in Korea, everyone took part in the dinner table conversation, even the man’s wife and children. Reply |
Andrew, Washington Posted: 2 hours ago | Re: First trip to the USA I agree with Lee. I was surprised that American men often cook and that both the husband and wife come to dinner table and talk. You probably won’t speak about business during dinner, so my advice is to know some good topics of conversation. For example, you can talk about travel, food, music, or sports. Of course, it’s good to ask about your boss’s family. But it’s not polite to question about age, salary, religion, or politics. |
1. Who will go to the USA?
A.Sue B.Kathryn
C.Sam D.Jun
2. People usually don’t need to remove shoes before entering a house in ________.
A.Korea B.the USA
C.Japan D.Not mentioned
3. The underlined word appropriate in the first reply probably means ________.
A.完整的 B.无礼的
C.合适的 D.愉快的
4. According to Andrew, it’s polite to talk about some topics during dinner except ________.
A.travel B.politics
C.sports D.food
5. Which of the following statements is True? ________
A.Jun is worried about his English.
B.It’s not polite to bring a small gift when visiting a home in the USA.
C.It’s OK for you to use hands to eat pizza and fried chicken like your American hosts.
D.Lee found the husband talking with the guests while the wife cooked in the kitchen.
6. What can we infer(推断) from the online discussion? ________
A.Both Japanese and Korean are informal at home.
B.Only wives cook in the kitchen in the USA.
C.American customs are similar to Korean and Japanese customs.
D.Women and children don’t usually take part in the table conversation in Korea.
1.D
2.B
3.C
4.B
5.C
6.D
【解析】
试题分析:这篇文章主要介绍了人们在线谈论各种话题。
1.细节理解题。根据For my new job, I will travel to the United States next month and meet my American boss为了我的新工作,我下个月将前往美国,去见我的美国老板。可知选D。
2.细节理解题。根据In Korea and Japan, it’s the custom to remove your shoes before entering a house. In the United States, you usually don’t take your shoes off在韩国和日本,进入房子之前脱鞋。在美国,你通常不必脱掉你的鞋。可知应选。
3.细节理解题。根据In the USA, people often open a gift when they receive it. In Korea, that is not polite, but it’s appropriate in the USA在美国, 当他们收到礼物时,人们经常打开它。在韩国,这是不礼貌的,但它在美国是适当的。故选C。
4.细节理解题。根据you can talk about travel, food, music, or sports. Of course, it’s good to ask about your boss’s family. But it’s not polite to question about age, salary, religion, or politics. 你可以谈论旅游,食物,音乐,或运动。当然,询问关于你的老板的家人是可以的。但是谈论年龄,工资,宗教或政治是不礼貌的问题。
可知故选B。
5.细节理解题。通过I was surprised that everyone stood and talked in the kitchen while the husband and wife cooked dinner. 我很惊讶, 当丈夫和妻子做晚饭时,每个人都站在厨房里聊天,故选C。
6.细节理解题。根据unlike in Korea, everyone took part in the dinner table conversation, even the man’s wife and children与韩国不同,每个人都参加了餐桌上的谈话,甚至人的妻子和孩子。可知选D
考点:故事阅读类阅读
科目:初中英语 来源:2014年上海市闸北区初三中考英语二模试卷(解析版) 题型:单项填空
Her little daughter looks ___ in that pink skirt.
A. lovely B. happily
C. politely D. quietly
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市虹口区中考二模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Students at Empire High School started class with no text books-but it wasn’t because of money problems.
![]()
Instead, the school gave iBooks-laptop computers to each of its 340 students, becoming one of the first US public schools to stop printed textbooks.
School officials believe that the electronic materials will make students enjoy learning more. Empire High School was designed to have a textbook-free environment.
Students at Empire High School get the materials over the school’s Internet network. The school has a central control system that limits what can be downloaded(下载) at the school.
“Students can hand in ho
mework online. We have a web program that helps to check if you copy from others,” the headmaster Baker said.
In addition to offering up-to-date information, teachers can make the lessons more enjoyable. For example, lessons in history can include links to a person’s daily life, his ideas, his discovery, and so on.
Social studies teacher Jeremy Gypton said the change was easier than expected. Gypton said he assigned reading based on websites, used online groups and message boards to keep the students connected. And he also asked them to comment(评论)on each other’s work.
Julian Tarazon, a new student, said that it was kind of hard at first, because you had to put things in folders(文件夹). But after a couple of days, you got used to it. Another student Morgan Northcutt said the computer system had made it easier to do homework.
The school isn’t completely paperless, however. It has a library, and students can read books in it.
“We’re not trying to get rid of books,” Baker said. “We love books.”
1.The students at Empire High School will study in class without ___________ this year.
A. text messagesB. printed textbooksC. reading materialsD. electric machines
2.The teachers at Empire High School began to use iBooks because they___________.
A. had money problemsB. had limited network
C. wanted to improve their teachingD. wanted a web program
3.A central control system can help to control __________.
A. how much to downloadB. what to download
C. how to downloadD. why to download
4.The underlined word “assigned” probably means “___________”.
A. 说明B)完成C. 转让D)布置
5.The biggest advantage of the home
work online is that___________.
A. students can do it anytime
B. information online is available
C. there is a lot of reading based on websites
D. it provides a platform for students to share ideas
6. The best title of the passage might be “___________”.
A. High School uses iBooks instead of textbooks
B. Don’t try to get rid of books
C. Learning without textbooks is harder
D. Doing homework online
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市虹口区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
JD.com is one of ________ shopping websites in China.
A. large B. larger C. largest D. the largest
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市虹口区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
She is so helpful that she is always ready to help people in trouble. Which of the following is correct for the underlined word in the sentence?
A. /'tr37bl/ B. /'tra7bl/ C. /'trKbl/ D. /'tr?bl/
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市浦东新区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
A: David, remember to turn off the lights before leaving the house.
B: ________
A.It doesn’t matter.B.Yes, please.
C.It’s hard to say.D.Ok, I will.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市浦东新区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
A large number of football fans ________ to Brazil to watch 2014 FIFA World Cup this summer.
A.is going to rush B.rushed
C.rush D.will rush
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市松江区中考二模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Jay Kohl, an American student, posted an online advertisement two weeks ago searching for a Chinese family to stay with so that he can learn the language and culture.
“I’m a clean, non-smoking, and warm-hearted American man looking for a homestay in the Wudaokou area to improve my Chinese language skills,” he wrote. “I’m willing to offer help with English tutoring(家教) and even can help you with applying to foreign universities.”
He still hasn’t found a suitable home.
“Most of the families that contacted me seem to be interested in doing business instead of cultural exchange,” he said. “I think I might have to rent an apartment in the end.”
Kohl isn’t the only foreigner finding it difficult to find a homestay in Beijing. Michael Benson, who wants to come to Beijing in September, has also faced the same problems.
Why is finding a homestay family so difficult? Beijing Today consulted a Chinese teacher, Jessie Xi, who has been teaching foreign students at the University of International Business and Economics for more than six years.
Xi has accepted many homestays, and from her own experience and what she’s been told, she said there were four major problems visitors may meet when applying for homestays.
Problem 1: Having too high expectation for language improvement.
Problem 2: Considering oneself as a guest instead of a family member.
Problem 3: Not making clear what a family’s rules are beforehand.
Problem 4: Overly(过分) high demands for the living environment.
1.Kohl wanted to look for a homestay in China because he ________.
A.hoped to learn Chinese language and culture further
B.wanted to do a research on the Chinese daily life
C.would like to make friends with Chinese families
D.was interested in Chinese food
2.The reason why Kohl hasn’t found a suitable home yet now is that he ________.
A.can’t be an English tutor in home stays
B.can’t help apply to foreign universities
C.might expect too much for language improvement
D.might refuse to do housework in home stays
3.Most of the families that contacted Kohl might be interested in ________.
A.English tutoringB.cultural exchange
C.foreign universitiesD.making money
4.Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A.Foreign visitors can do something helpful for their homestays.
B.Foreign visitors usually have problems with their homestays.
C.Foreign visitors should know clearly about the rules of their homestays.
D.Foreign visitors should consider themselves as the members of their homestays.
5. The underlined word “consulted” in the passage means “________”.
A.gave advice toB.discussed ideas with
C.wanted information fromD.raised questions for
6.The best title of the passage might be ________.
A.A few things to know about the local families
B.Suggestions for renting apartments in Beijing
C.How to search for a Chinese family to stay with
D.Why to find a homestay in Beijing so difficult
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年上海市徐汇区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The eggs will go bad soon in such hot weather ________ they are put in the fridge.
A. although B. because C. unless D. until
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com