精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Yao Ming,Wang Zhizhi and Yi Jianlian…these are the great Chinese basketball players who have played in the NBA,but there are not very many others.Well now,one young Chinese man is knocking on the door of the world's most popular basketball league(联赛).His name is Zhou Qi.
Zhou,20,entered the NBA draft (选秀)in April,2016.Every year,the 30 NBA teams pick skilled young players from around the world during the draft.So if Zhou is lucky,he could play in the NBA soon.
Zhou has long arms and quick feet.He is good at making long-range shots (远射).Although he is young,he is calm on the court (球场).
But his problem is he's too thin.Zhou is 2.18meters tall,but he only weighs 95kg.He doesn't seem strong enough to play against those big NBA players.
But who knows?Zhou is still young and has a lot of room to improve.The bigger stage (舞台) of the NBA is waiting for him,and his future is bright.

56.Where does Zhou come from?He comes from China.
57.When did Zhou enter the NBA draft?InApril,2016
58.What's the problem of Zhou?He'stoothin
59.Does Zhou do well in making long-range shots?Yes,he does.
60.What do you think of Zhou's future?I think hisfutureisbright.

分析 全文大意:
姚明、王治郅和易建联…他们是曾在NBA打球的中国伟大的篮球运动员,但是没有太多的其他人了.现在,一个年轻的中国人正在敲开世界最受欢迎的篮球联赛的大门.他的名字叫周琦.周琦20岁在2016年4月参加NBA 选秀.每年,30支 NBA 球队从世界各地挑选优秀的年轻队员.所以如果周琦幸运的话,他不久将在NBA 打球.周琦手臂修长、步伐移动速度快.他擅长远射.尽管年龄不大,但是他在场上很沉稳.但是他的问题是太瘦.周琦身高2.18米但体重只有95千克.他似乎还没有强壮的足以对抗NBA球员.但是谁知道呢?周琦还很年轻有很大的上升空间.NBA更大的舞台正等着他,他的前途一片光明.

解答 答案:
56、He comes from China.
57、In April,2016
58、He's too thin.
59、Yes,he does.
60、I think his future is bright.
56、细节理解题          根据第一段Well now,one young Chinese man is knocking on the door of the world's most popular basketball league(联赛).His name is Zhou Qi."现在,一个年轻的中国人正在敲开世界最受欢迎的篮球联赛的大门.他的名字叫周琦"可知周琦来自中国.故填He comes from China.
57、细节理解题           根据第二段Zhou,20,entered the NBA draft (选秀)in April,2016可知周琦在2016年4月参加NBA 选秀,故填In April,2016
58、细节理解题            根据第四段But his problem is he's too thin.可知周琦的问题是太瘦,故填He's too thin.
59、细节理解题             根据第三段He is good at making long-range shots (远射).可知他擅长远射,结合问题故出肯定回答,故填Yes,he does.
60、细节理解题             根据最后一段The bigger stage (舞台) of the NBA is waiting for him,and his future is bright"NBA更大的舞台正等着他,他的前途一片光明."可知周琦的未来是光明的.故填I think his future is bright.

点评 做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意.本题主要涉及细节理解题目,要结合问题从文中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,即可填入正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.我们在南山迷路了,而且更糟糕的是夜晚会有暴风雨.
We gotlost in Nanshan Mountain,and to make thingsworse,there would be a rainstorm this evening.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Thanks for your invitation,but I'm so sorry I can't go.I need to ________ my baby at home.(  )
A.take awayB.take offC.take care ofD.take out of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Everyone has two personalities(性格)-the one that is shown to the world and the other that is secret and real.You don't show your secret personality when you are awake because you can control yourself,but when you are asleep,your sleeping position shows the real you.In a normal night,of course,you often change your sleeping positions.The important position that best shows your secret personality is the one that you go to sleep.
If you go to sleep on your back,you are a very open person.You normally trust people and you are easily influnced by new ideas.You don't like to make people unhappy,so you never express your real feelings.You are quite shy and you aren't very confident.
If you sleep on your stomach,you are a person who likes to keep secrets.You worry a lot and you are always easily becoming sad.You never want to change your ideas,but you are satisfied with your life the way it is.You usually live for today not for tomorrow.
If you sleep on curled up,you are probably a very nervous person.You have a low opinion of yourself and often protect yourself from being hurt,so you are very defensive(防御性的).You are shy and you don't usually like meeting people.You like to be on your own.
If you sleep on your side,you have usually got a well-balanced personality.You know your strengths and weaknesses.You're usually careful.You have a confident personality.You sometimes feel worried,but you don't often get unhappy.You always say what you think,even if it makes people angry.

67.When can we know a person's personality through the sleeping position?C
A.At night
B.During the daytime
C.During the deep sleep
D.At the beginning of sleep
68.If Tom is shy and likes to stay alone,he probably goes to sleepA.
A.on curled up
B.on his stomach
C.on his side
D.on his back
69.Which statement is right according to the passage?D
A.In a normal night,people often sleep in one position.
B.If you don't have confidence in yourself,you may sleep on your side.
C.Changing positons can cause sleeping problems.
D.Sleeping positons can show people's secret personalities.
70.Where do you think the passage is from?B
A.A story book.
B.A science magazine.
C.An amusement magazine
D.A guide book.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.My grandma and grandpa are teachers.They both like     students.(  )
A.herB.hisC.theirsD.their

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.A:Hi,Tony!
B:(76)C
A:Where are you now?
B:(77)E
A:What are you doing?
B:(78)F
A:Do you like your trip to China?
B:(79)A
A:How about your friends?
B:They are having a good time,too.
A:(80)D
B:Next Monday.
A:OK,see you then.

A.Yes,I do.
B.I am fine,thanks.
C.Hi,Dad.
D.When will you go back home?
E.I am on the Great Wall.
F.I am taking photos.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.A.The weather.
B.The food.
C.The time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Thank you very much forgiving (give) me a hand.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Many comic books ______ into cartoons in the past 40 years.(  )
A.makeB.ard madeC.have makeD.have been made

查看答案和解析>>

同步练习册答案