精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Your parents might not realize how important their health is to you.Now it's your chance to let them know!
Think about it before starting.
Before you talk with your parents,it helps to get clear on what you want them to do.(61)B
Get more exercise?Get more sleep?If you want a parent to lose weight,you'd better find out the disadvantage of being heavy and how great they will feel after eating healthy food or exercising more.
(62)E
Pick a moment when everyone's relaxed and there's time to talk.Say something like:"Dad,I care about your health and I worry you're so busy that you don't have time for exercise."Let parents know you are willing to make the change yourself.For example,say you'd be willing to walk together after dinner.
Come up with a plan together
Has your mom or dad agreed to your ideas?Well done!Let's say the change your mom or dad agreed to is eating healthier food.(63)C
Examples are:I'll eat five fruits every day.I'll eat breakfast every morning.
Show your encouragement and understanding
It's normal if your parents fail at first.If parents want to give up,encourage them to keep going.If you're making a change together,you can say,"Well,I'm sorry.Let's start fresh and go on with our plan tomorrow."(64)D
Let your parents know you love and care about them for what they're doing and that it means a lot to you.
What if a parent says"No"?
If parents don't follow you ideas,ask them(gently):"Could you at least think about it for me?"(65)A
How many times have you pushed back on something they asked you to do,but then later thought more about it?
Soon you'll be grown and out of the house.Here's your chance to set your parents on the right way.

根据材料内容,选出最佳选项.
A.Then give them a little time to consider.65
B.Do you want a parent to eat better?61
C.Work together to plan what they and you will do63
D.Offer your praise!64
E.Talk to parents the same way you'd like them to talk to you.62.

分析 本文叙述了如何帮助父母意识到自己的健康很重要,并帮助他们进行锻炼.在开始和父母谈论之前想一想,找一个合适的时间跟他们谈.和父母共同制定一个计划,并不断表示鼓励和理解.如果父母不同意,要给他们时间去考虑.这是你以正确的方式安排你父母的机会.

解答 61.B.推理判断题.根据Get more exercise?Get more sleep?可知此处是一系列并列的一般疑问句,并且都用的形容词的比较级,故为B.
62.E.细节理解题.根据Pick a moment when everyone's relaxed and there's time to talk.可知此处指要和父母谈一谈,故为E.
63.C.推理判断题.根据Come up with a plan together 可知此处指要和父母一起想一个计划,因此要合作制定计划.故为C.
64.D.细节理解题•.根据Let your parents know you love and care about them for what they're doing and that it means a lot to you.可知此处是指要让你的父母知道你爱他们,关心他们,故此处应是对他们好,称赞他们.故为D.
65.A.推理判断题.根据If parents don't follow you ideas,ask them(gently):"Could you at least think about it for me?"可知此处是让父母考虑你的想法,故要给他们时间去考虑.故为A.

点评 本篇是一篇健康环保类阅读短文.本文叙述了如何帮助父母意识到自己的健康很重要,并帮助他们进行锻炼.对于阅读理解题,首先指导学生速读全文,抓住中心主旨;然后细读小题,捕获相关的信息,各个作答;然后复读,核对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.As a fashion pioneer,Linda gives up driving _____ air pollution.(  )
A.cut downB.cutting downC.to cut downD.be cut down

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.A little snail (蜗牛)felt tired from carrying his shell all day.He asked his mother,"Mom,why do we have to carry our shells?"
His mother told him,"Because we don't have any bones(骨头)in our body.We can only crawl (爬),The hard shell not only helps us move faster but also protect us."
The little snail was still puzzled,"Caterpillars(蝴蝶的幼虫)don't have bones,either.They can't even crawl.But they don't need to carry heavy shells."
The mother smiled and said,"Caterpillars turn into butterflies when they grow up.The sky will protect them."
"How about earthworms?They don't have bones,they don't crawl fast and they don't turn into butterflies.And they don't have to carry heavy shells."The mother told him,"Earthworms live underground and the land protects them."
The little snail started to cry,"How poor we are!"The mother snail comforted (安慰)him,"That's why we have shells!We don't depend on the sky.We don't depend on the land.We depend on ourselves."

56.The little snail carried his shell all day,so he feltB.
A.sad     B.tired        C.bored      D.silly
57.Why does the snail have to carry his shell?BecauseD.
A.he can crawl
B.the shell is heavy
C.he can't fly
D.the shell is helpful
58.What's the meaning of the word"puzzled"in Chinese?A
A.疑惑不解的 
B.难过的
C.犹豫不决的 
D.烦心的
59.After the little snail talked to his mother,he mightC.
A.hate the shell
B.depend on his mother
C.be pleased with his shell
D.be worried about his shell
60.In this passage,the writer wants to tell usD.
A.we may ask others for help
B.the mother is the only person that we can believe
C.we depend on the sky and the land
D.we must depend on ourselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.We must plant many trees and flowers in our hometown every year.(改为被动语态)
Many trees and flowers mustbeplantedin our hometown every year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.The doctor often adivses us that we should be active in sports.(改为祈使句)
The doctor often says to us,"Be active in sports."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.I borrowed some interesting books from my friend.(改为同义句)
My friendlent some interesting booksto me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.As we all know,the earth moves _______ the sun.(  )
A.aroundB.overC.intoD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.________children there are in a family.___there life will be.(  )
A.The less; the betterB.The fewer; the better
C.Fewer; richer   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.This is my favorite House ofDumplings (水饺).

查看答案和解析>>

同步练习册答案