16.Sam is twenty-seven now.He's tall and strong.He worked hard in the small field.He's known a girl called Mabel for three years,who lives in another village.He wishes she could marry him soon,but she won't marry him until he has built a new house.He hasn't enough money.Of course it's difficult for him to do so.
Winter had come and the fields were covered with thick snow.Sam had nothing to do at home.Mabel told him to find sometemporary employment in the town.He thought she was right and came to Mr White's factory,where he carried stones from the hill to the workplaces.It was hard work but he was paid more.At the end of the month Mr White paid the young man nearly two thousand dollars.He was very happy.He hurried to the post office,but it was closed.He had a look at the clock on the wall.It was half past five,and he was told to go there the next morning.He had to return to the factory.He felt hungry and went into a restaurant and ate something.He didn't see a thief following him,and as soon as he sat at table,the man sat down next to him and asked him to drink a cup with him.He agreed and drank a lot.And when he woke up two hours later,his money was stolen.He was sad of it and cried for a long time.
The following day Mr White saw the young man's eyes were red and asked what had happened to him.He told him about it and at last he said,"I worked for the thief last month!"
根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内.
46.Mabel doesn't marry Sam becauseC.
A.he lives in a small field
B.he's a poor farmer
C.he lives in an old house
D.he is too tall
47.Mabel asked Sam toA.
A.make money in the town
B.borrow some money from his friend
C.spend the winter in town
D.build a house in her village
48.The underlined word"temporary employment"meansC.
A.许多钞票
B.全职工作
C.临时工作
D.轻松工作
49.Sam went the post office toB.
A.ring up Mabel
B.post the money
C.buy some stamps
D.post a letter
50.The money was stolen whenD.
A.Sam left the factory
B.Sam went into the restaurant
C.Sam ate something in the restaurant
D.the thief got Sam drunk.
分析 山姆现在27岁,他又高又强壮.他努力工作在小领域.他认识一个女孩叫梅布尔的三年了,住在另一个村庄.他希望她能嫁给他,但她不会嫁给他,直到他已经建立了一个新房子.他没有足够的钱.当然对他很难这样做.冬天来了,田野被覆盖着厚厚的积雪.山姆在家里无事可做.梅布尔告诉他在城里找到临时工就业.他认为她是对的然后来到怀特先生的工厂,在那里他把石头从山上搬到工作场所.它是艰苦的工作但是他付出很多."在本月底怀特先生支付了这个年轻人近二千美元.他非常高兴.他跑到邮局,但是它是关闭的.他看着墙上的时钟.这是5点半,他被告知第二天早上去那儿.他不得不回到工厂.他感到饿了,走进一家餐馆,吃了一些东西.他没有看到一个小偷跟着他,当他坐在桌子上,那人坐在他旁边,问他和他喝一杯.他同意了,喝了很多.当他两个小时后醒来的时候,他的钱被偷了.他很伤心,哭了很长一段时间.第二天怀特先生看到了年轻人的眼睛是红色的,问发生了什么事.他告诉他,最后他说:"上个月我竟为小偷工作了!"
解答 答案:46. C.细节理解题.根据第一段的意思,He wishes she could marry him soon,but she won't marry him until he has built a new house.山姆想让他的女朋友嫁给他,但是他的女朋友让他建了新房子,才嫁给他.因此推断出山姆现在住的是旧房子,故答案选C.
47.A.细节理解题.根据第二段前几句的意思,Sam had nothing to do at home.Mabel told him to find sometemporary employmentin the town.冬天来了,山姆无事做,山姆的女朋友Mabel 让他到城里打临时工挣钱,由此推断出让他到城里挣钱. B的意思是"向朋友借钱";C的意思是"在城里渡过冬天";D的意思是"在她的村庄里买个房子".故答案选A.
48.C.细节理解题.根据文章中"He thought she was right and came to Mr White's factory,where he carried stones from the hill to the workplaces.It was hard work but he was paid more."他认为她是对的然后来到怀特先生的工厂,在那里他把石头从山上搬到工作场所.它是艰苦的工作但是他付出很多."可知他找到了一个临时工作.故答案选C.
49.B.细节理解题.根据文章内容山姆在城里打了一个月工,挣了大约2000美元,他就了到邮局,下文又提到他的钱被小偷偷走了.由此推断出,他到邮局是寄钱的.A的意思是"给Mabel打电话",B的意思是"寄钱",C的意思是"买一些邮票",D的意思是"寄信".故答案选B.
50.D.细节理解题.根据He agreed and drank a lot.And when he woke up two hours later,his money was stolen.他同意了,喝了很多.当他两个小时后醒来的时候,他的钱被偷了.由此推断他被小偷灌醉了之后钱被小偷偷去了,A的意思是"山姆离开了工厂",B的意思是"走进餐馆",C的意思是"在餐馆里吃东西",D的意思是"小偷把山姆灌醉了".故答案选D.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.