精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

  It was a very interesting thing that there were many rickshaws (人力车)in Kolkata,whose population was -very large. When I crossed a small road on my first day in Kolkata,I was surprised because I heard a bell-not a horn (喇叭). It was a tiny man pulling a rickshaw. He stopped and picked up two children from the front door of their house and pulled them to school. For many . people,the rickshaw in Kolkata has many advantages.

  When the traffic is bad,rickshaws find a way through :the traffic. If you miss your bus and there aren’t any :taxis,you can always find a rickshaw in Kolkata.

—Rickshaws are also very popular with local shoppers.

;The driver takes you from your house to the market and  waits for you. Then he loads (装载)all your things, drops you off outside your home and helps you unload,h No other type of public transport offers this kind of service.

  From June to September,Kolkata gets heavy rain. Sometimes it rains for 48 hours without a break. In some parts of the city,the roads flood (水淹),and anything with an engine(发动机)is useless. But the rickshaw drivers never stop working,even with water all around them.

  But not everyone thinks rickshaws are a good thing. The local government wants to ban rickshaws. They believe it is wrong for one man to pull another person when there is modem transport in the city. However,there is a problem with this plan. Many of the rickshaw drivers come from the countryside. The only job they can find in Kolkata is pulling a rickshaw. If the city bans rickshaws,these men won’t have a job. So for the moment,the people of Kolkata still go by rickshaw.

根据材料内容选择最佳答案。

(   ) 1 . What is the main idea of Paragraph 1 ?

A. Rickshaws are very useful for the people’s daily life in Kolkata.

B. Parents need rickshaws for taking children to school in Kolkata.

C. Rickshaws can find a way through the bad traffic in Kolkata.

D. The rickshaw drivers carry things for local people in Kolkata.

(   ) 2. Which type of transport may you take when

the roads flood in Kolkata?

A. A bus.  B. A taxi.

C. A car.  D. A rickshaw.

(   ) 3. What does the underlined word ban mean?

A. Making.  B. Increasing.

C. Forbidding. D. Collecting,

(   ) 4. What can we learn from the passage?

A. The rickshaws in Kolkata have loud horns.

B. The rickshaw is still a part of public transport in Kolkata.

C. The local government offer many other jobs to the rickshaw drivers.

D. The people in Kolkata are supposed to take rickshaws instead of cars.

1.A段落大意题。第一段主要讲述人力车给加尔各答人们的日常生活带来巨大的便利,故选 A.本题难度中等。

2.D细节理解题。根据第二段第三、四句可知,当路面被水淹没时,机动车就没有用了,人力车却从未停止工作。由此可知,路面被水淹没时可以选乘人力车。故选D.本题难度较小。

3.C词义猜测题。根据最后一段倒数第二句these men won’t have a job可知,如桌当地政府想要 ban人力车的话,那些人将没有工作,由此可推断“ban”在此为“禁止”的意思。四个选项中只有forbid为“禁止”的意思,故选C.本题难度中等。

4. B推理判断题。根据最后一段最后一句So for

the moment,the people of Kolkata still go by rickshaw.可知,到目前为止,加尔各答的人們仍乘人力车出行,也就是说人力车仍然是加尔各答市公共交通中的一部分。故选B.本题难度较小。

题目来源:2015仁爱英语同步练测考九年级英语全一册仁爱版 > Topic 2 The population in developing countries is growing faster.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

(   ) 2. —Do you know who Mark Twain was?

—Of course. He was          a  famous American writer.

A. used to be     B. knew for

C. known as     D. known for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

(   ) 2. —Do you know a boy         Li  Feng?

  —Yes,he is my good friend.

 A. name     B. names

 C. named    D. name is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

(   ) 3. Mo Yan won the Nobel Prize for Literature last year.          excellent  he is! 

A. How     B. What

C. What a     D. What an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

20. 他们期待周末上班。

They are_________ _________ work on weekends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

  4.他们没通过考试,他们的确如此。

They failed the exam,___.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. We  are  going to  have fun in  learning  English this t     .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. He dreams about becoming a cellphone e       

when he grows up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

2. Mr Lee has taught English in the school for ten years.(对画线部分提问)

___Mr Lee          English in the school?

查看答案和解析>>

同步练习册答案