精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.
News Reports             Star  Evening               Friday June 18,2005
1.A children's park in the train
Swiss Railway has created a children's corner in some trains.The young travelers can play on slides that look like dinosaurs,read books,listen to the music,or paint.The problem is that adults might worry about the safety of their kids.
2.Bush's family dog is put to sleep
President Bush's dog Spot has died.It lived with the family for 15years.It had given the Bushes great pleasure though it had many health troubles before its death.
3.Mending fences
African countries are building bridges and mending fences to set up the largest animal reserve in the world.This will help the wildlife to go freely across countries.
4.The writer
A famous writer named Stanley Willams writes children's books.His books are about warning children to stay away from drugs,guns,and bad people.Williams has won two literature prizes.But he is a four-time murderer on death row in California's prison.
48.According to the first piece of news,the children cannotA on the train.
A.play with dinosaurs     
B.read books
C.listen to the music      
D.paint pictures
49.From the third piece of news,we know thatD.
A.animals in Africa are free
B.each African country has a safari park.
C.bridges and fences are not needed in Africa
D.Africa will have the largest animal reserve in the world
50.Which of the following is NOT true?D
A.Stanley Williams is not only a writer but also a murderer.
B.African countries are building fences to stop wild animals going around.
C.The dog lived with the Bush family for fifteen years.
D.All the trains in Switzerland don't have children's parks.

分析 全文大意;
短文中有四篇新闻报道.
1、火车上孩子的乐园
瑞士铁路在一些火车上建立了儿童中心.小乘客们可以在像恐龙一样的滑梯上玩耍,读书,听音乐或画画.问题是成人可能担心他们孩子的安全问题.
2、布什家的狗去世
总统布什家的狗Spot已去世.他在这个家庭里生活了15年.尽管在去世之前他疾病缠身,但是他给布什一家带来了很多快乐.
3、修围墙
非洲国家正在建桥修围墙建立世界上最大的动物保护区.
4、作家
一位名叫Stanley Willams 的著名作家给孩子们写书.他书中是关于警告孩子远离毒品、枪支和坏人.Williams获得两次文学奖.但是,他是一个四次参与谋杀案被判决死刑的杀人犯,被关在加利福尼亚的监狱里.

解答 答案:
48、A   细节理解题     根据第一篇新闻The young travelers can play on slides that look like dinosaurs,read books,listen to the music,or paint可知小乘客们可以在像恐龙一样的滑梯上玩耍,读书,听音乐或画画.对照选项可知A"与恐龙玩耍"是孩子在火车上不能做到的,故选A
49、D   细节理解题      根据第三篇新闻African countries are building bridges and mending fences to set up the largest animal reserve in the world可知非洲国家正在建桥修围墙建立世界上最大的动物保护区,故选D
50、D    细节理解题      根据 第四篇新闻famous writer named Stanley Willams writes children's books.But he is a four-time murderer on death row in California's prison.可知一位名叫Stanley Willams 的著名作家给孩子们写书,但是,他是一个四次参与谋杀案被判决死刑的杀人犯被关在加利福尼亚的监狱里.结合选项A的意思"Stanley Williams 不仅是一位作家还是一名杀人犯."与原文相符故判断该项正确,故排除A;根据第三个新闻African countries are building bridges and mending fences to set up the largest animal reserve in the world可知非洲国家正在建桥修围墙建立世界上最大的动物保护区.结合选项B的意思"非洲国家正建立围墙防止动物四处走动."与原文相符故判断该项正确,故排除B;根据第二篇新闻President Bush's dog Spot has diedIt lived with the family for 15years可知总统布什家的狗Spot已去世.他在这个家庭里生活了15年.结合选项C的意思"这只狗和布什一家生活了15年"与原文相符故判断该项正确,故排除C;根据第一篇新闻Swiss Railway has created a children's corner in some trains可知瑞士铁路在一些火车上建立了儿童中心,结合选项D的意思"瑞士所有的火车上都没有儿童中心"与原文不符故判断该项错误,故选D

点评 做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意.对于涉及细节理解的题目,要结合问题从文中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,和选项进行比对快速选出答案.必要时要联系上下文,即可选出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Broadway (百老汇) is a place in New York.Many new plays (戏剧) are put on there.If they
are successful (成功),they can then go to many cities all over the country.About 200plays are put on every year.So if you go to New York,be sure to visit Broadway.It will be very interesting.
Now Tom is in New York.He is new here.He is studying art in a university (大学).One day,he wants to go to Broadway.But he doesn't know the way.Now,he is asking a policeman for help."Excuse me.Could you tell me the way to Broadway?"says Tom."Yes,of course.Go down the street and take the third turning on the right.Then take the second turning on the left.You won't miss it."says the policeman.

49.Broadway is a place inD.
A.China   
B.the UK    
C.Australia     
D.the USA
50.How many plays are put on every year on Broadway?D
A.About fifty.    
B.Three hundred and sixty-five.
C.About four.    
D.About two hundred.
51.Why does Tom go to New York?A
A.Because he wants to study art there.
B.Because he wants to act (表演) a play there.
C.Because his parents live there.
D.Because he wants to visit his friends.52.Who helps Tom at last?B
A.An old friend.  
B.A policeman.    
C.A teacher.   
D.A guide (导游).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.你的双肩背包在哪里?Where is your backpack?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.My sister works ashard(hard) as me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Grace is outgoing.I'm more outgoing.(合并为一句)
I'mmoreoutgoingthan Grace.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Ask theteacher( 老师 ) for it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Thang-ga(唐卡) is a special kind of painting,It was found only in Tibet.China It started from the dynasty (唐朝).Thang-ga  paintings show Tibetan people's lives.In recent years,Thang-ga paintings have caught the public's attention.At the same time,the Chinese government has also tried hard to protect the art.
The colors of Thang-ga paintings look wonderful and special Because of the special environment of Tibet and the excellent skills of artists,the paints (颜料)used in Thang-ga paintings are different from other paints.They were made from minerals like gold and silver,as well as some plants.The paints were made by hand and the beautiful colors could last (持续)for hundreds of years
However,with the development of technology,people now use cheaper and easily-made chemicals to make Thang-ga paints.The traditional paints used in Thang-ga paintings took a lot of work and they were made in many secret ways.Later people stopped making the paints and forgot about them.So the skills needed to make them were almost lost.The traditional Thang-ga paintings are difficult to find now.

根据短文内容,判断句子正(T)误(F)
46.Thang-ga is a special and unusual kind of art.T
47.Thang-ga was found only in Tibet in the Tang dynasty.F
48.The special environment of Tibet and the excellent skills of artists make Thang-ga paints different from other paints.T
49.The colors of Thang-ga paintings can last for hundreds of years with modern technology.F
50.The skills of artists have been already lost,so it is difficult to find the traditional Thang-ga paintings.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.If you want to protect (保护) yourself,please remember the following ways of information.These ways will make you safe.
Don't use earphones (耳机) when you are running in the school yard or in the street.You will keep yourself from the outside world and can easily get into trouble.
If a stranger is following you,please don't go home directly.You may be safer in the street than you are in your home or in a lift.If necessary,please go and get help from others.
When you take a bus,don't sit alone.You should sit behind the driver or with friends.Don't sleep.Your school bag should be carried towards the front of your body.Don't put it on your back.
Don't play with matches (火柴) or candles (蜡烛),because it may cause fire.If it causes fire,please call 119.
46.We can't useC when we are running in the street.
A.radios  
B.watches  
C.earphones  
D.mobile phones
47.If a stranger follows you,you can'tC.
A.get help from others  
B.walk in the street
C.go home directly  
D.call your friends
48.We should carry our school bagsA on the bus.
A.in front of our bodies  
B.on the floor
C.on our backs 
D.on the heads
49.We can sitB on the bus.
A.alone  
B.behind the driver
C.in front of the driver  
D.with strangers
50.If it causes fire,D.
A.please call 999  
B.please call 110
C.please call 120  
D.please call 119.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Dear Darren,
How are you?I'd like to tell you about my travel experiences.
Last month,I went to Jiuzhaigou for my vacation with my parents.Jiuzhaigou is in Sichuan,in the southwest part of China.It's famous for its beautiful mountains,forests and lakes.Many people go there to enjoy their vacation every year.My father booked the room before we arrived.We had a two-day trip and took a lot of photos.We saw pandas and monkeys.They were very cute and we liked them very much.
We had an exciting trip!I felt tired but happy.Please e-mail me soon and tell me about your vacation.
Yours,Bill66.Bill went toBfor his vacation with hisB.
A.Jiuzhaigou; friends      
B.Jiuzhaigou; parents
C.Jiuzhaigou; Darren      
D.Jiuzhaigou; classmates
67.Where is Jiuzhaigou?B
A.It's in Jiangxi,in the southwest part of China.
B.It's in Sichuan,in the southwest part of China.
C.It's in Fujian,in the southeast part of China.
D.It's in Jilin,in the northeast part of China.
68.Jiuzhaigou is famous for itsD.
A.beautiful mountains    
B.forests   
C.lakes   
D.A.B and C
69.What animals did they see?A
A.pandas and monkeys    
B.monkeys and lions
C.pandas and tigers      
D.monkeys and elephants
70.According to the passage,which sentence is true?C
A.Few people go there to enjoy their vacation every year
B.They had a three-day trip and took a lot of photos.
C.They felt tired but happy.
D.Bill's father booked the room as soon as they arrived.

查看答案和解析>>

同步练习册答案