11.Fourteen-year-old Miguel Diaz talks about an exciting science project.Last month I got the chance to take part in an underwater research project in an area of the Gulf of Mexico(墨西哥湾) called the Flower Gardens.A team of professional(专业的) researchers,led by the scientist Dr.Matt Phillips,was trying to learn more about the fish and various creatures that live in this part of the sea.The Flower Gardens are a long way from the shore and we spent three days on a boat.
The team used a piece of underwater equipment called a Remotely Operated Vehicle (ROV) to collect information.The ROV could measure(测量) water depth and temperature and it also had a camera that sent live film back to the boat.The ROV was great fun.It was controlled by a computer on the boat,and I was allowed to operate it a few times.
However,the thing I enjoyed most was diving into the water.At first,I was quite frightened mainly because I couldn't see land in any direction.But as soon as I jumped into the water,I wasn't afraid anymore.It was amazing to see the colourful fish swimming around and I could see all the ways to the Flower Gardens,which are almost 30metres down.
I will never forget the Flower Gardens.The trip was like a holiday but I also learnt new things about science and research projects.The team was very friendly and everyone was happy to explain what they knew about the sea.It was a great opportunity and it has made me think about my goals(目标) in life.The experience will definitely (肯定)help me work harder to become a scientist
34.What is Miguel Diaz doing in the text?D
A.He's giving advice on understanding difficult areas of science.
B.He's explaning how to get a place in a science trip.
C.He's asking others to organize their own science projects.
D.He's describing the part he played in a science project.
35.What does Miguel say about the ROV?C
A.It was difficult to operate.
B.It could only go so far under water.
C.It recorded what was happening under water.
D.It was an expensive piece of equipment.
36.What was Miguel's attitude(态度) towards diving?D
A.His main worry was losing sight of the boat.
B.He enjoyed other parts of the trip more than diving?
C.He was quite disappointed by the variety of fish.
D.His feelings changed once he was in the water.
37.What effect has the trip had on Miguel?A
A.It has encouraged him to work towards his goals.
B.It has improved the way he works in a team.
C.It has made him a lot more interested in the sea.
D.It has changed his opinion of science.
分析 原文大意:
十四岁的米格尔•迪亚斯谈论一个令人兴奋的科学项目.上个月,我有幸参加一个水下研究项目,一个称为花园的地方,在墨西哥湾.由科学家菲利普斯博士领导的一个专业团队研究人员,正试图了解更多关于生活在这一部分海洋的鱼和其他各种生物.花园距离岸边很远,我们坐船去那花了三天.
该团队使用一个称为远程操作车的水下设备来收集信息.该设备可以测量水深和温度,并且还有一个摄像机,可以将现场录像发送回船上.这部仪器很有趣.它由船上的计算机控制,我被允许操作过几次.
然而,我最喜欢还是潜水.首先,我很害怕,主要是因为我看不到任何方向的土地.但是一旦我跳进水里,我不再害怕.使我感到惊讶的看到五颜六色的鱼游来游去,我能看到所有通向花园的路,大约水下30米左右.
我永远不会忘记花园.这次旅行就像一个假期,但我也学到了关于科学和研究项目的新知识.团队非常友好,每个人都很乐意分享他们对海的了解.这是一个很好的机会,它使我思考我的人生目标.这些经验肯定能帮助我成为一个科学家.
解答 34.D,推理判断题,根据前面一句文章第一句"Fourteen-year-old Miguel Diaz talks about an exciting science project"得知是在谈论一个科研项目,所以选择D
35.C,推理判断题,作者说"I was allowed to operate it a few times",说明操作很简单,所以他也操作过,排除A;文中只是说"measure water depth and temperature"测量水的深度和温度,并没有标明只有在很深的水域才能起作用,排除B;文中说仪器had a camera that sent live film back to the boat.
36.D,他害怕的事从任何方向都看不到陆地,原文为"I was quite frightened mainly because I couldn't see land in any direction",排除A;作者最喜欢的是潜水,原文用"I enjoyed most was diving into the water"来表述,排除B;文中用"amazing"来形容看到鱼之后的心情,所以并不是选项中的"disappointed(沮丧)",排除C.文中写到"But as soon as I jumped into the water,I wasn't afraid anymore",以跳到水里就变得不太害怕,说明一进水里他的感觉就变得不同了,选择D.
37.A,文中说"it has made me think about my goals(目标) in life",说明此次游历让他考虑人生的目标,也就是后边的"work harder to become a scientist",更加努力地工作成为科学家,选择A
点评 认真阅读试题背景,了解阅读材料的背景、话题或主题,是解决完成此题的关键.做此类题目,一定注意上下文之间的联系.